Den lille helten

Rundt juletider for 65 år siden var ikke beboerne i Berlin bekymret for julepresanger eller innstillte flyruter pga snøvær. De levde i en ruinby som var iferd med å bli overkjørt av russiske styrker, de var tomme for mat og de hadde ikke lenger noe håp om verken seier eller en enkel fred. Omtrent på denne tiden var det at da 12 år gamle Alfred Zech(Czech) ble en mann. I skogene øst for Berlin deltok han i løpet av kort tid vinteren 1945 i 3 slag. Men han store heltedåd skjedde ved hans hjem, da han brukte farens traktor til å redde 12 skadde tyske soldater.

For denne bragden ble han fløyet ens ærend til Berlin i mars 1945, med russiske styrker i Berlins forsteder og byen i ruiner ville Adolf Hitler personlig gratulere den «lille helten». 12 år gammel fikk Alfred Zech sitt livs store øyeblikk-han fikk Jernkorset av føreren selv. I 2005 ble Alfred spurt hva han husket fra den dagen, og han svarte:
«Jeg var bare 12, men Føreren ristet hånden min, han kløp meg i venstre kinn. Han fortalte meg,» Fortsett slik! Jeg hadde følelsen av at jeg hadde gjort noe bemerkelsesverdig. »

Etter seremonien ble alle guttene invitert til middag i Førerbunkeren i Berlin. Her spurte Hitler hver og en hva de hadde gjort i krigen, og hva de ville gjøre etter måltidet. Alle guttene-også Alfred-svarte som de var blitt instruert «Jeg vil til fronten, Mein Fuhrer».

Det ble selvsagt tatt bilde av seansen, og det har i ettertid blitt et av de mest kjente bildene fra 2.v.k-den purunge gutten som ser opp på en svekket Adolf Hitler, den minste i en lang rekke små gutter. Foto:Bundesarchives
Alfred gratuleres av "Der fuhrer". Foto:Bundesarchives

Alfred var medlem i Jungvolk, en beveglse for unge gutter, som oftest barn av medlemmer av Nazipartiet. De fleste var i alderen 10-14 år, og vinteren 1944-45 ble titusenvis av dem sendt til fronten i et siste desperat forsøk på å holde russerne ute av Berlin. Tusenvis mistet livet.

Etter måltidet i Førerbunkersen fikk Alfred «ønsket sitt» oppfyllt-Alfred havnet tilbake ved fronten. Han ble alvorlig skadet av et lungeskudd og havnet i fangeleir, men klarte seg utrolig nok. Alfred var heldig-han overlevde. Like etter krigen kastet han Jernkorset for å unngå å bli identifisert-han var nemlig havnet på østsiden av den hurtig voksende muren mellom øst og vest Europa. Senere skaffet hans et et annet Jernkors, som han brukte når han stillte opp på «historiske bilder». Bildet av ham og Føreren har han enda- det henger pent innrammet over undulatburet i hans hjem.
Alfred er også hovedinspirasjonen til filmen «Downfall»

««Som liten gutt, hadde jeg ikke reflektert mye, jeg bare ønsket å gjøre noe for mitt folk. Jeg trodde ikke det var galskap å sende barna ut i kamp. Det var krig.»
-Alfred Zech, Tyskland 2005

Kilder:
bild.bundesarchiv.de/
pzg.biz/stories_hitlers_hero.htm
forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=113823
velocitypress.com/Downfall.shtml
vnnforum.com/archive/index.php/t-17972.html

Til info: Denne teksten må på ingen måte tas som støtte til eller sympati for Hitler eller Nazismen.


2 Comments on Den lille helten

  1. Takk for det 🙂

  2. Flott innlegg! Du ligger nå på vår forside!

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Bloggermagasinet
  2. Hvor mange blogger har du?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.