Katatonia-«Evidence»

Katatonia

KatatoniaLive

I serien “undervurderte, glemte eller av andre grunner alt for lite spillte låter” drar jeg denne gangen frem Katatonias «Evidence», en fabelaktig…øøøhh rockeballade? Litt usikker på definisjonen her, men jeg går for rockeballade 🙂 Spilles ALLTID på vorspiel i gjengen, ikke uten grunn. Allsang fra kl 20 vanligvis, og generelt en humørspreder!

Litt fakta om Katatonia fra wikipedia:
Katatonia er et svensk heavy-metal band dannet i Stockholm i 1991 av Jonas Renske (tidligere kalt Lord Seth) og Anders Nyström (tidligere kalt Blackheim). Katatonia har et karakteristisk melankolsk lydbilde, og mange setter dem ofte i kategorien doom metal eller depressiv rock. Kritikere har merket seg en progresjon i bandets lydbilde fra de tidlige album til de senere.

Bandets tidlige utgivelser har for det meste «growl»-vokal og kan bli oppfattet som en blanding av doom metal og death metal. Opeths Mikael Åkerfeldt sang «growl»-vokalene på albumet Brave Murder Day og EPen Sounds of Decay etter at Katatonias tidligere vokalist Jonas Renkse ikke kunne synge ordentlig. Katatonia utviklet et litt lettere lydbilde med «clean» vokal i albumet Discouraged Ones i 1998. Et nytt skifte i lydbilde kom med Viva Emptiness i 2003, hvor musikken var mer vokal-orientert enn noen gang.

Katatonia har sluppet to samle CDer. Brave Yesterdays (som bruker en litt endret tittel fra bandets andre album Brave Murder Day) er en dobbel-disk som inkluderer spor fra EP’er fram til Saw You Drown, og utvalgte spor fra albumene Brave Murder Day og Dance of December Souls. The Black Sessions er en utgivelse i begrenset opplag som dokumenterer senere utgivelser og inkluderer en live DVD.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.