Kylling og spaghetti-sunt og godt

Dette er en enkel og sunn vri på en klassisk men ikke særlig sunn Norsk mattradisjon-spaghetti&kjøttdeig. (Joda, jeg vet det ikke er særlig Norsk-men det er faktisk noe av det vi spiser mest her i landet…) Denne varianten har etter min mening mer smak og den er betydelig bedre for kroppen enn den vanlige varianten. Fullkornspaghettien har mye mer fiber enn den vanlige, og kyllingen har mindre salt&fett og mer proteiner enn kjøttdeig. Rett laget skal denne være såpass saftig og smaksrik at man skal slippe den obliagtoriske spaghetti-ketchupen også….

Du trenger til 2 personer:
Fullkornspaghetti (se mål på pakken og legg på litt….)
400 gram kylling som strimles
200 gram hakkete tomater
100 gram squash i skiver (kan utelates)
1 liten rødløk
1/2 paprika
Krydder (Chilipulver,spisskummen og oregane brukte jeg sist gang-funket bra!)
PArmesanost

Kylling&spaghetti-klikk for større bilde

Slik gjør du:
Sett på spaghettivannet og stekepannen. Begynn å steke kyllingen og hiv oppi spaghettien når det koker. Del/hakk opp paprika,squash og rødløken. Koketid står på pakken, slå gjerne av et minutt eller to for å få den «al dente»-dvs fast. Kyllingen stekes til den er nesten helt ferdig, da tømmes de hakkete tomatene og squashen over og røres sammen med kyllingen. Krydre forsiktig, smak deg litt frem. Skru av stekepannen og hiv oppi hakket paprika og rødløk og la det stå et par minutter. Serveres med et dryss revet parmesan over. Har du truffet med krydder og mengden hakkete tomater er det nå helt unødvendig med ketchup 😉

Kylling&spaghetti

Omega3 tilskudd

Del denne artikkelen med andre:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. God spaghetti oppskrift - Webforumet.no

Leave a comment

Your email address will not be published.


*