Vil du ha eget domene for nettsiden/bloggen din?


All kommunikasjon på Internet foregår ved hjelp av ip-adresser. For eksempel er Ip-adressen til wikipedia er «145.97.39.155», men domenenavnet no.wikipedia.org er lettere å huske, og dette er noe av hensikten med domenenavn. Det finnes egne DNS-servere som oversetter domenenavn til ip-adresser. Disse trenger brukere normalt ikke bry seg om. Serverne oversetter tekststrengen (internettadressen) som skrives i adressefeltet på nettleseren til en ip-adresse, og sender denne tilbake til maskinen som brukes. Deretter spør maskinen den rette tjeneren (serveren) for oss.

Domenenavnet er viktig, særlig dersom du er opptatt av at siden din skal være lett å finne ved søk, lett å huske og fange oppmerksomhet.

Et domenenavn kan inneholde bokstavene «a-z» , sifrene «0-9», og bindestrek (navnet kan ikke begynne eller slutte med bindestrek). Eksempler på ulike typer domenenavn:

bokstavdomene: «http://www.dagbladet.no».
talldomene: «http://www.15.no».
bruk av bindestrek: «http://www.rbk-tv.no».
Navnet kan maksimalt inneholde 63 tegn og minimum 1. Store og små bokstaver tolkes likt. Under .no domenet har også en rekke nye tegn blitt innført.

Her finner du tips til hvordan du kan tjene penger på egen blogg/hjemmeside

Klikker du på banneret under her kan du sjekke om domenet du ønsker deg er ledig:

Del denne artikkelen med andre:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a comment

Your email address will not be published.


*