3 tips til deg som sliter med å få trent

Det er utrolig hva litt motivasjon kan bety…

Jula er snart over og det nærmer seg den tiden på året- tiden da julefettet skal bort og gode nyttårsforsetter florerer. Faktisk viser en undersøkelse at 1 av 3 kvinner har nyttårsforsetter relatert til vekt/trening-for menn er tallet ca 1 av 5…. dette burde ideelt betydd at på noen kjappe år er vi en gjeng med sunne trente idealmennesker alle sammen…. men slik er det ikke. 78% følger ikke opp nyttårsforsettet, og havner tilbake i sofaen med chipsen og pizzaen. For de aller fleste handler dette rett og slett om motivasjon, og det er det ikke så mye andre kan gjøre noe med. Men for de som ikke klarer følge opp selv om motivasjonen er der har jeg 3 tips som kanskje kan være til hjelp.

1. Finn en treningsform som passer DEG, det viktigste er at DU trener, ikke hva du trener. Spinning med venninner, tredemølle med musikken på full guffe, fotball med kompisene eller tantrisk sex i timesvis- treningen i seg selv må være lystbetont, for ellers dreper man motivasjonen. Selv kombinerer jeg ballspill, turgåing og lett styrketrening- små doser av alt gjør at jeg ikke blir lei, etter 2 joggeturer f.eks har jeg lyst til å gnage av meg tærne for å slippe unna-slikt blir det ikke langsiktig trening av!

2. Tren når det passer DEG. Jeg er klar over at dette er vanskelig for mange, særlig de med små barn-men prøv! For noen er morgentrening en stor glede, jeg dør heller av kolesterol opp til ørene enn å stå opp kl 05 for å kjøre intervalltrening opp en bakke, dette er individuelt…. For min del er det viktig å ikke havne i sofaen før jeg trener, da blir jeg gjerne der- etter jobb er det bare innom for å bytte klær og så rett ut, evt ned i kjelleren for å løfte litt. Planlegg uken slik at du har 2-3 dager utenom helgen hvor du har satt av tid til trening. Dersom du får mindre tid enn planlagt eller er ekstra slitren-IKKE KUTT TRENINGEN-ta heller en kortere økt , en lettere økt, eller bare en rask spasertur i det minste! Kommer man inn i den rytmen at man bare trener når alt ligger 100% til rette er man fort i sofaen mesteparten av tiden, og der skal vi først ETTER treningen ikke sant….! Du trenger ikke mer enn en vektstang og noen vektskiver så har du det du trenger til de aller fleste styrkeøvelsene man kan gjøre hjemme!

3. Trening og mat må høre sammen! Og neida-jeg skal ikke kjøre en lang lekse om karbohydrater,fett proteiner og Fedon-det finner dere tusen andre plasser på nettet. Det jeg mener er- planlegg måltidene slik at du får maks utbytte av treningen! Ikke tren når du er utsultet, det er fort gjort å innbille seg at man forbrenner mer fett slik men dette funker ikke i det lange løp, det vil ødelegge gleden ved treningen og da forsvinner motivasjonen når de første kiloene er borte. Det viktigste trikset mitt når det gjelder mat og trening er å ha klar mat til etter trening allerede dagen før! Enten ved at jeg lager mat for 2 dager og bare varmer restene etter trening, eller ved at jeg har alt klart til en rask enkel middag etter trening. Og så klarer jeg ikke dy meg fra å gi et lite tips angående maten allikevel- prøv å bruke mest mulig RENE RÅVARER, dvs rent kjøtt, grønnsaker og frukt istedetfor ferdigmat og produkter tilsatt store mengder fett og sukker. Man kan spise store mengder deilig mat dersom man bare tenker gjennom valg av råvarer og tilberedning! Prøv f.eks wraps med laks -enkelt,sunt og godt!

Det er essensiellt ved slanking/vektnedgang å ha en noenlunde oversikt over hvor mye kalorier det du spiser inneholder. Jeg anbefaler boken «kaloriguiden» som er billig og bra! Den inneholder også informasjon om glykemisk indeks.

4 Comments on 3 tips til deg som sliter med å få trent

 1. Ja jeg har igrunn mange, kan du spørre litt mer konkret?

  Du kan f.eks kikke på disse oppskriftene:
  https://manneblogg.no/kylling-og-spaghetti-sunt-og-godt/
  https://manneblogg.no/stekt-fisk-til-kvelds-sunt-og-godt/
  https://manneblogg.no/god-og-sunn-kj%C3%B8ttgr%C3%B8nnsaksform/

  Veldig viktig å erstatte ferdigmat med rene råvarer som nevnt, da er man langt på vei!

 2. du har så rett, trening å mat hører sammen. men det er så vanskelig å spise riktig. har du noen tips?

 3. Jeg vet noen bedrifter har en tillits-avtale med ansatte om at de kan avspasere en time i uken til trening. Dety tror jeg de tjener på i lengden!

 4. asdfsdaf // 03/01/2011 at 6:21 pm //

  1,5 timer betalt trening på jobben skader heller ikke!
  Vi har aldri vært så i form på jobben noen gang.
  Etter dette er det noen som tar en time eller to etter jobb også.
  Koster arbeidsgiver noe da.

3 Trackbacks & Pingbacks

 1. Dietten din virker ikke bedre enn andre, men den virker | Manneblogg
 2. Den feite fare | Manneblogg
 3. Livsfarlig snarvei | Manneblogg

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.