5 tips til linkbygging etter Penguin

Penguin

En koselig pingvin.. Photo:Ben Tubby/Wikicommons

Sånn ca 24.april 2012 oppdaterte Google algoritmen de bruker i sine søk. Denne algoritmen bestemmer i stor grad hvor du havner på søk hos Google, og er altså utrolig viktig. Denne oppdateringen ble kalt «Penguin» og tok litt av sjarmen med disse dyrene bort for mange webmastere. At Google endrer algoritmen sin skjer hele tiden, og er noe man er vant med-men denne endringen var stor-og den kom med en stor nyhet- det vi gjerne kaller «negativ-link effekt»-altså at dårlige linker inn til din side ikke bare «ikke teller»- de teller negativt. Google er forsiktige med å bekrefte hvordan dette gjøres, og det er forståelig-dette betyr egentlig at man kan skade konkurrenter med å gi de dårlige innlinker… Det er imidlertid stor enighet blant mange av de største ekspertene på SEO i verden om at dette faktisk er en realitet.

Etter Penguin har det altså blitt enda viktigere å tenke kvalitet når man bygger innlinker. Jeg har lest et anseelig antall artikler om dette og har samlet sammen en del av denne kunnskapen i noen enkle råd til deg med blogg/nettsted når det gjelder linkbygging etter Penguin. Håper du får nytte av de, og kom gjerne med kommentarer/spørsmål i kommentarfeltet!

1. Bruk sosiale medier- jeg tenker da særlig på de 3 største, dvs Facebook, Google+ og twitter. Det er vanskelig å finne konkrete bevis på hvordan dette påvirker SEO-men tro meg-det gjør det. Jeg har selv sett at egne artikler med bare et par dårlige innlinker som er spredd mye på Facebbok og Google+ rangerer svært godt! Dessuten får du lesere via de sosiale mediene og det er jo det vi egentlig er ute etter, er det ikke?

2.Fordel linkingen på HELE siden din-ikke bare hovedsiden! Det er fort gjort å gå i fellen at man legger mye av linkene sine til hovedsiden-det er jo her du har menyene dine, kategoriene, kontaktskjemaet….ikke sant? Dette er derimot ikke så veldig bra når man «tenker» som Google-for dersom man tenker at alle innlinker skal komme fra fornøyde brukere, vil de ikke da linke til artikkelen de syns var bra istedet for til hovedsiden? Jo vanligvis vil de det, ikke sant? Og da liker Google det også.

3. Få kvalitetslinker-kvalitet foran kvantitet-som vanlig altså! Nå skal man ikke se seg blind på pAgerank, men det er en nyttig målestokk-og husk at Pageranktrappen består av stadig høyere trinn, og en PR3 link er under samme forutsetninger mye mer verdt enn 3 PR1 linker! PAss også på siden det linkes fra-er siden full av utgående linker, har den «shady» utseende og innhold? Styr unna, det er bedre med ingen link enn en dårlig link!

4. Varier keywords/ankertekst! Vi er tilbake til dette med naturlig linking- vil alle som linker til fotballdrakt siden din linke med teksten «kjøp fotballdrakt her» ? nei de vil ikke det-noen vil linke med «her», noen med «styggeste keeperdrakta ever» osv. Google liker IKKE repeterende ankertekster og skummel keywordoppbygging-husk, naturlig linking handler om relevante brukervennlige linker, ikke spamming av likelydende ankertekster!

5. Tenk kvalitet ikke kvantitet så kommer de gode naturlige innlinkene av seg selv! De sidene som vrikelig skriver bra innhold trenger ikke drive med linkbygging-folk linker til de helt av seg selv! Skriver du bra vil linkene komme over tid, og disse linkene er de mest verdifulle av alle-de kommer ofte fra relevante sider, de peker på alle mulige steder på siden din og de får deg til å rangere på alle slags rare søkeord. MAn kan ikke kjøpe slik kvalitet-derfor må man tenke kvalitet i innholdet.

Håper du fikk noen tips du kan bruke her- se gjerne min artikkel med et praktisk eksempel på linkbygging. (pst-fikk du med deg den interne linken jeg laget nå- ta det som et tips nr 6! )

Vil du tjene penger på nett anbefaler jeg Tradetracker- da kan du også tjene penger på at andre tjener penger-trykk banner for mer info

Jeg blir veldig glad om du bruker knappen under her til å dele denne artikkelen!

4 Comments on 5 tips til linkbygging etter Penguin

 1. Helt sant Zapotek, men jeg vet at for min egen del ihvertfall er terskelen lettere for å dele direkte fra twitter/facebook enn fra sider jeg besøker-mulig det bare er meg 🙂

 2. Zapotek // 01/09/2012 at 10:36 am //

  Bra tips!

  Vedrørende punkt 1. Heldigvis er det jo sånn at du ikke nødvendigvis trenger å bruke sosiale medier for å få trafikk fra sosiale medier… En artikkel leseren finner fantastisk nyttig, vil automatisk spre seg selv, uten at nettstedeieren trenger å løfte en finger.

 3. Jeg bruker både pluginen «related posts» og så internlinker jeg direkte i tekst også når jeg syns det er på sin plass.

  Jeg tror sosiale media-og kanskje særlig G+ (dah-google…) blir viktig fremover ja!

 4. Punkt nr 1 er nok blitt mer og mer viktig, så dette er viktige kanaler for å bygge opp en nettside.

  For internlinking er det bra og bruke en eller annen plugin til dette formålet og det ser jeg du bruker på bloggen din her.
  Selv foretrekker jeg nrelate Related Content plugin på mine sider.

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Anonym

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.