Ayia Napa

Ayia Napa eller Agia Napa som kypriotene selv oversetter det navnet til, er er sted enhver turist på Kypros bør besøke. Ikke bare bare på grunn av sitt fantastiske uteliv, flotte barer og restauranter. Men også fordi det er en flott by og et blomstrende feriested for barnefamilier, såvell som kåte guttegjenger fra Norden. Strendene er helt fabelaktig med kilometer på kilometer av myk gyllen sand og varme klare Middelhavet gjør dem perfekt for soltilbedere og badegjester likt.

Det er en yrende havn like ved hovedgaten som er dekket av noen flotte restauranter og barer hvor du kan slappe av med en kald øl mens du kan betrakte fritidsbåtene som ankommer havneområdet. Ayia Napa havnen er også hjemmet til en betydelig flåte av små fiskebåter og hvis du er rundt i området om morgenen kan du selv plukke opp noen ferske fisk til middag. Men så er du nå en gang på ferie, så helvete heller, la restauranten ta seg av matlagingen. Båtturer ut av havnen er veldig rimelig, så husk å bestille et hyggelig, avslappende cruise oppover kysten. Vanligvis inkluderer de lunsj og et stopp for en svømmetur. Hvis du føler deg litt mer eventyrlystne er det fabelaktig å leie en katamaran med fulle seil eller noe sprelsk som en gul ubåt hehe !!

Sørg for å besøke Nisi beach som ligger ca 2 kilometer langs kysten fra Ayia Napa havneområdet. Du kan enten hoppe på bussen eller ta en rolig spasertur. Ruten langs hovedveien er kantet med butikker og barer, så det er rikelig med muligheter til å stoppe for en drink eller en rask matbit. Så er det en naturskjønn vei langs den splitter nye kyststien med masse eiendommelig barer å slukke tørsten underveis. Nisi beach området er nesten et reisemål i seg selv, med en vakker gyllen strand frontet av dusinvis av barer, restauranter og butikker. Det er der den yngre generasjonen ser ut til å trives og det er strikkhopp og masse vannsportaktiviteter tilgjengelig. En annen stor begivenhet som er regelmessig i Ayia Napa er skumfesten. Holdt i et slags diskotek, blir lokalet fra begge sider pumpet full av skum. Det er mye moro for alle aldersgrupper.

Ayia Napa har også et badeland. Badelandet har vunnet flere store europeiske priser for sikkerhet og er en av de største og beste i Europa. De ansatte på badelandet er like hyggelig som de er deilig å se på. Parken er plettfri, profesjonell og svært godt administrert. De har flere vannsklier, og vil gi en utmattende dag ut for unge eller gamle. Det er noe for alle aldersgrupper fra småbarn til herdet badeland freaks. Du kan bare slappe av på lat elva eller ta på bunnen knuger dråpe skremmende Kamikaze vannsklie. For rene spenningen for hele familien ta en tur ned «drop til Atlantis» og være sikker på at det er noen på bunnen for å fange din uttrykk på kameraet. Selv i en alder av femti pluss jeg fortsatt stige til utfordringen med å prøve hvert lysbilde i parken minst én gang i løpet av dagen.

Men la oss endelig ikke glemme at Ayia Napa først og fremst er kjent for sitt fantastiske uteliv. Alle de berømte klubbene som Ministry of Sound er å finne. Sjekk ut torget som er hjemmet til de fleste av de beste klubbene og fest til daggry. Ingen tur til Kypros vil være komplett uten et besøk til Ayia Napa selv om det bare er til badelandet eller en dag på stranden.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.