Bloggfrue tatt på «fersken»…. i hva da?

Bloggpenger?

Penger

For en uke siden ble forlaget Cappelen Damm kontaktet av Caroline Berg, bloggeren bak en av Norges mest leste blogger – Fotballfrue.no. Berg lurte på om forlaget ønsket at hun omtalte og anbefalte en bok på siden sin. En omtale hun ville ha betalt for. Berg oppgir selv å ha 35.000 lesere på bloggen daglig.

Det forslaget falt ikke i smak hos forlaget.

– Det er helt klart at vi som forlag ikke kan betale for omtale. Vi kan betale for annonser med produktreklame, men ikke for redaksjonelt innhold. Hvis vi hadde gått inn på en slik linje, ville det ha undergravet et tillitsforhold mellom oss og bokleserne i Norge, svarer informasjonssjef i Cappelen Damm, Ingunn Lindborg, til bloggeren.

Det Fotballfruen her gjør er svært vanlig i bloggverdenen, og med unntak av en liten detalj og to kan jeg ikke se noen problemer med det i det hele tatt. Det ene er at produktomtaler skal merkes dersom de er sponset, det andre er at man får pokker meg skatte av sine inntekter om man blogger også. (Fotballdama skatter sikkert altså…)

Blogging er en relativt ny markedsføringskanal og det vil nok bare øke fremover. Flere og flere ser verdien av å bruke denne kanalen-ikke bare når man mange og målrettet-men ofte er bloggerne unge og uerfarne og selger seg billig. De kjenner rett og slett ikke sin egen verdi. Mer irriterende er det å se at mange er på tjenester som tar alt eller det meste av inntektene Deres også…..

Mitt råd til bloggere er derfor:
1.Tjen så mye du kan!
2.Vær ryddig og ærlig!
3.Få deg ditt eget domene og ta ansvar for egen inntjening!

Les mer om å tjene penger på blogging her
Til info: Denne bloggeren skatter av hver en krone som kommer inn!

Trenger du hjelp til å lage en hjemmeside? QT Systems hjelper deg!

1 Comment on Bloggfrue tatt på «fersken»…. i hva da?

  1. Både enig å uenig med deg. Men når hun ligger i sengen å skriker så ser det ut til at hun selv skjønner hvor utrolig klønete hun har opptred i denne saken.
    Og nå står dama opp til hode i skitt…
    Men når grådigheten tar overhånd er det ikke lett å ikke la seg rive med. Regner med at hun betaler skatt av inntektene, eller vet hun ikke at man skal skatte av inntekter? Det er alt for lett å skylde på at man ikke viste ditt og ikke viste datt.
    Hun sier også at bloggen tar mye tid og at hun vil ha betalt for det! Mitt forslag er at hun reduserer tiden på bloggen og heller holder fokus på sin jobb.
    Fortjent eller ikke? Jeg synes hun fortjener en smekk, det er den eneste måten slike lærer på.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.