Blood in-Blood out-historien om The AB

The AB- bedre kjent som Aryan Brotherhood, eller The Brand er en kriminell organisasjon i USA som hovedsaklig opererer i- og fra fengsler i USA`s sørstater. «Blood in blood out» betyr at man må spille blod for å bli akseptert, og bare via blod(død) kan man gå forlate organisasjonen.

Fram til 1960-tallet, var de fleste fengsler i USA segregert, dvs at hvite og fargete innsatte ble holdt adskilt. Når fengslene begynte å blande fangene, ble det dannet mange gjenger basert på etnisk opphav. Aryan Brotherhood antas å ha blitt dannet av en gruppe irske motorsyklister i 1964 i San Quentin State Prison, men det kan ha blitt avledet fra eller inspirert av en annen gjeng- The Bluebird Gang. De bestemte seg for å slå til mot de svarte som hadde dannet sin egen militante gruppe kalt Black Guerrilla Family. På 1990-tallet hadde The AB skiftet fokus fra rasistisk motiverte «beskyttelsesdrap», til å fokusere på organisert kriminalitet, som narkotikahandel, prostitusjon og leiemord. Innenfor fengselssytemet antas de å ha større makt enn de italienske mafia-familiene,og utfordres kun av de største gjengene fra utsiden av fengslene som MS-13.

The AB ble dannet med klare nazistiske trekk, trekk som har falmet over årenes løp

I 2002, ble over 40 ledere i gjengen samtidig samlet opp fra fengsler over hele landet og brakt for retten under tilateler om blant annet pengeutpressing,drap og dannelse av «korrupte organisasjoner»(RICO-også kalt mafialoven). Hensikten var å få dødsstraff for minst 21 av dem, og fjerne ledelsen av gjengen, mye etter samme mønster som ble brukt mot den organiserte mafiakriminalitetren tidligere med hell. Saken produserte 30 domfellelser, men ingen av de mektigste lederne fått en dødsdom. Domsavsigelse skjedde mars 2006 for tre av de mektigste lederne i gjengen, inkludert Barry Byron Mills (født 1948) og AB «løytnanten» Tyler «The Hulk» Bingham, som var tiltalt for en rekke forbrytelser, deriblant drap, konspirasjon, narkotikahandel, og pengeutpressing og for bestilling av drap og vold fra cellen sin. Bingham og Mills ble dømt for mord og sendt tilbake til USA Penitentiary Administrative Maksimum Facility Prison (ADX) i Florence, Colorado der de tjener livstidsdommer uten prøveløslatelse. Etter et voldsomt arbeid endte man altså hovedsaklig opp med å dømme allerede livtidssømte fanger til mer fengsel. Av mange gjengmedlemmer ble dette sett på som en seier-«De kan ikke gjøre noe de ikke allerede har gjort»….

3 viktige symboler for The AB- den keltiske kløveren,hakekorset og tallet 666

Siden 1990-tallet har aktiviteten til The AB spredd seg utenfor fengslene, i stor grad via løslatte medlemmer og «underavdelinger» som Nazi Low Riders som ikke sitter inne for tunge lovbrudd. Aktivitetene utenfor fengslene omfatter i stor grad narkotikahandel, men også drap og omfattende voldsbruk. The AB allierer seg med flere andre grupper/organisasjoner, blant annet deler av den meksikanske mafiaen, Nazi Low Riders og hells Angels. Deres hovedmotstandere er Black Guerilla Family, MS-13, Bloods og Crisps.

Symbolbruken er viktig for The AB, og viktigst er bokstavene «AB», «SS» oftest sammen med hakekorset og/eller keltiske symboler som kløveren. Disse symbolene tatoverer medlemmene på kroppen for å markere tilhørighet. Dette gjør det også vanskeligere for medlemmene å komme seg ut…

Medlem av The AB med 3 viktige symboler tatovert på nakke/rygg-kløver,SS og hakekors


Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.