Bokanbefaling: CASH-Jens Lapidus

CASH Jens Lapidus

Cash er 1. bok i trilogien kalt Stockholm Noir. En hardbarket krimserie fra Stockholms underverden som solgte over 700.000 i Sverige.Stureplanjyplingen JW som selger kokain på de hotteste stendene. Den småkriminelle Jorge som kjenner kokainbransjen bedre enn noen, men som ikke vil selge lenger. Torpedoen Mrado som tar hånd om innkreving og hvitvask av penger for Radovan, mafiabossen.Disse tre føres sammen av underverdenens heltspesielle dynamikk, og det kan bare ende på en måte-stygt. Veldig stygt.

Dette er en murstein av en bok, pocketutgaven har ca 500 sider men tro meg-du sitter og ønsker mer etterpå. En utrolig fascinerende tilnærming til det kriminelle miljøet i Stockholm-hvor realistisk det er kan man jo undre litt på, men også fra nyhetene i «lille Norge» kjenner man jo endel typer/miljøer, om ikke på det nivået som her beskrives-det er tross alt krim og ikke sakprosa dette her. I en historie hvor stort sett alle er drittsekker i en eller annen form er det allikevel umulig å ikke finne sympati for noen av aktørene. En veldig spennende, interessant og underholdende bok.

Jens LApidus(f.1974) er bosatt i Stockholm og advokat. Han har skrevet flere bøker, med fokus på den kriminelle underverdenen.

Kjøp pocketutgaven av CASH her

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.