Bokanbefaling: En bit av mitt hjerte, Peter Robinson

Peter Robinson er en britisk forfatter som blant annet har skrevet flere bøker om politimannen Alan Banks. Han har vunnet flere priser for sine bøker, og er heldigvis en svært produktiv forfatter!

Peter Robinson: En bit av mitt hjerte

«En bit av mitt hjerte» kom ut i 2006
Sommeren 1969. Led Zeppelin og andre av tidens storheter spiller på en festival i Yorkshire. Under oppryddingen dagen etter finner arrangørene en myrdet pike i en sovepose på festivalområdet – en grym konstatering av at gårsdagen ikke kun var viet fred og kjærlighet. Fire tiår senere. Førstebetjent Alan Banks blir kalt fra et stillferdig middagsselskap og til et blodig åsted. En ukjent person har blitt myrdet i en avsidesliggende landsby. Saken viser seg å være ytterst kompleks, og bringer Banks bakover i tid til en sak fra 1969, som alle trodde var løst for lengst…

Som vanlig i Alan Banks saker er lite som det først kan se ut og ikke minst-fortiden kommer opp til overflaten og spiller en avgjørende rolle ettersom historien går fremover. Persongalleriet er krydret med interressant personer og ikke minst er musikkmiljøet i historien en kilde full av merksnodigheter, karakterer og lattervekkende sitater og anekdoter. Jeg anbefaler å bli med Alan Banks på turen gjennom Yorkshires landskap, puber og et 1969 som ikke bare sydet av kjærlighet og forståelse….

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.