Bokanbefaling:Beretningen om Herr Roos

Håkan Nesser- Beretningen om Herr Roos

Håkan Nesser er en svensk forfatter født 1950 som har skrevet bøker siden 1988. Han har vunnet flere priser for sine bøker og er en produktiv forfatter som er oversatt til mange språk. Jeg kan legge til at han klatrer RASKT oppover på min liste over favorittforfattere….

Beretningen om Herr Roos
Ante Valdemar Roos, 59-årig økonom med et kjedelig liv og Anna Gambowska, 21-årig eks-narkoman, har begge brutt med strenge ytre rammeverk og lagt ut på hver sin flukt. Først fra nære relasjoner, så som mordmistenkte. Hvordan har den kjedelige Ante Valdemar Roos havnet på flukt med en ung, og mest sansynlig farlig jente? Dette er den tredje boka om Gunnar Barbarotti.

«Beretningen om Herr Roos» er en veldig spesiell kriminalroman, om den overhodet kan kalles det. Man er faktisk passert side 240 når man i det hele tatt oppnår kontakt med etterforsker BArbarotti. Store deler av boken er viet to menneskeskjebner- Herr Roos og Anna, hhv 59 og 21 år gamle og på så ulike steder i livet som det går an å komme til omtrent. Uavhengig av dette flettes livene deres snart sammen, og etterhvert havner også Barbarotti også oppi historien, dog nærmest som en birolle etter min mening. En sterk,spennende og interessant bok, og etterpå sitter jeg igjen med minner om menneskene og historiene deres heller enn kriminalaspektet fra boken. Anbefales sterkt!

Boken(pocketutgave) kan kjøpes her

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.