Bokanbefaling:Carmine Street

Håkan Nesser: Carmine Street

Håkan Nesser er en svensk forfatter født 1950 som har skrevet bøker siden 1988. Han har vunnet flere priser for sine bøker og er en produktiv forfatter som er oversatt til mange språk.

Carmine Street
Erik og Winnies fire år gamle datter forsvinner. Erik ser henne løpe mot en bil utenfor familiens hage, så er hun borte. Etter sytten måneder med resultatløs leting, bestemmer ekteparet seg for å flytte langt vekk, til Carmine street i New York. Der møter de spåkvinner, mystiske uteliggere, en pensjonert privatdetektiv og hverandre på underlige, nye måter. Datterens forsvinning viser seg også å ha gåtefulle forbindelser med ekteparets nye hjemland.

Carmine Street er en litt uvanlig krimbok, store deler av boken er viet forholdet mellom Erik og Winnie i tiden etter at deres datter forsvinner-det er faktisk ikke før helt på slutten at dette blir en «vanlig» krimbok. Dette betyr ikke at boken er kjedelig, tvert om-Håkan Nessers skrivestil gjør at man ganske raskt blir engasjert i historien og forholdet til Erik og Winnie. Det er uvanlig få personer i historien noe jeg oppfatter som ganske avslappende etter å ha lest den glimrende» Menneske uten hund» hvor persongalleriet krever litt mental jobbing å få oversikten over. Dette er rett og slett en veldig «behagelig» kriminalroman, med gode menneskeskildringer og en spennende slutt!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.