Bokanbefaling:Den hengende have, Ian Rankin

Ian Rankin Den hengende have

Ian Rankin ble født i Fife i Skottland i 1960, og bor nå i Edinburgh. Han har eksamen i litteratur fra Universitetet i Edinburgh og har siden hatt en mangfoldig yrkeskarriere som spenner fra svinegjeter til musikkjournalist. «Den hengende have» er nok en bok i hans serie om politimannen John Rebus.

Den hengende have
Førstebetjent John Rebus er på sporet av en krigsforbryter fra Den annen verdenskrig. Men det varer ikke lenge før han nok en gang må bruke tid og krefter på å rydde opp i et oppgjør mellom to rivaliserende bander i den skotske underverden. Da hans egen datter blir brutalt kjørt ned og alvorlig skadet, må Rebus innrømme at det ikke finnes noen grenser for hvilke virkemidler han vil ta i bruk for å nå sitt mål, selv om det skal medfører at han må alliere seg med krefter han som politimann burde holde seg langt unna.

En gammelnazist, japansk mafia, tsjetjensk mafia, krig i underverdenen og en bilulykke som ikke er en bilulykke. Ikkke noe dårlig utgangspunkt for en krimbok og den skuffer da heller ikke! Historien begynner ganske rolig og avslappet før den eskalerer til et spennende høydepunkt med mafia fra 3 verdenshjørner som krasjer sammen i Skottland med Rebus midt oppi det hele som vanlig-og denne gang er han attpåtil på vannvogna og kan ikke ta en whiskey på Oxen for å ta brodden av det hele….. Dette var en bok jeg hadde problemer med å legge fra meg etterhvert, en riktig krimhøydare som anbefales på det sterkeste, med et klart terningkast 6 fra meg!

Pocketutgaven kan du kjøpe her

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.