Bokanbefaling:Menneske uten hund

Håkan Nesser:Menneske uten hund

Håkan Nesser er en svensk forfatter født 1950 som har skrevet bøker siden 1988. Han har vunnet flere priser for sine bøker og er en produktiv forfatter som er oversatt til mange språk.

Menneske uten hund
Desember i Kymlinge. Medlemmene i familien Hermansson samles for å feire 105-årsdag – pappa Karl-Erik fyller 65, eldste datter Ebba 40. Men ingenting blir som de hadde tenkt seg. Natten før den store dagen går Robert, sønnen i familien og c-kjendis etter sin innsats i realityserien «Fangene på Koh Fuk», ut en tur – og kommer aldri tilbake. Neste natt forsvinner Ebbas sønn Henrik like sporløst. Det er en spesiell sak den italienskættede kriminalinspektøren Gunnar Barbarotti må ta seg av. Kan det være en tilfeldighet at to mennesker forsvinner fra samme familie og samme adresse med et døgns mellomrom? For å løse gåten om hva som skjedde de to nettene i desember må Barbarotti nå inn til denne dysfunksjonelle familiens mørkeste hemmeligheter og gjøre det usynlige synlig – og det ikke uten et ønske om at det fantes en god, høyere makt å henvende seg til underveis. Menneske uten hund er første bok i Håkan Nessers planlagte Barbarottikvartett.

Menneske uten hund er en litt spesiell kriminalroman-den fokuserer i stor grad på familiære forhold, interaksjoner mellom familiemedlemmene og tar oss i liten grad med til åsted,skumle strøk i natten og lignende «vanlige» miljøer i krimbøker. Faktisk er man et godt stykke ut i boken før det i det hele tatt blir klart hvilken forbrytelse det er vår politihelt er på sporet av…. Samtidig er dette noe av det som gjør boken så bra-her er det overraskelser og historier i historien hele veien. Storfamilien Hermansson+ må være noe av det mest dysfunksjonelle og triste som noengang er beskrevet i bokform, men det verste er at det er sabla god underholdning…selv om etterforskningen kanskje trekker littegranne i langdrag så er avslutningen så spennende at jeg ikke klarte legge boken fra meg før jeg var ferdig selv om jeg var godt over vanlig mørketid. Anbefales!

Kjøp pocketutgaven av «Menneske uten hund» her

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Manneblogg - Side 5
  2. Bokanbefaling:Carmine Street | Manneblogg

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.