Bokanbefaling:Rom nr.10

Rom nr.10 Åke Edwardson

Åke Edwardson (født i 1953 i Eksjö, Småland i Sverige) er en svensk forfatter.

Edwardson er utdannet som og har arbeidet som journalist innen- og utenlands. Han har vært presseoffiser for FN i Midtøsten, har skrevet lærebøker i journalistikk og undervist i faget på universitetsnivå i Sverige og India.

I 1995 debuterte Edwardson som romanforfatter med kriminalromanen Till allt som varit dött, og mottok Svenska Deckarakademins debutant-diplom. I 1997 introduserte han sin senere faste hovedperson, kriminalkommissarie Erik Winter, i romanen Dans med en ängel. Denne romanen fikk Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman.

Bøkene om Erik Winter er filmatisert som TV-serie med Johan Gry som hovedrolleinnehaver. De er oversatt til mer enn 20 språk.

Rom nr.10
En kvinne blir funnet død på et hotellrom i Göteborg, og kriminalførstebetjent Erik Winter tilkalles. Han oppdager at han har vært der før. Da gjaldt det en forsvunnet kvinne, en sak som aldri ble oppklart. Winter så noe da, for atten år siden, som han burde ha forstått og tolket, men som han ikke helt klarte å få tak i. Kan det han ikke fikk øye på den gang også være nøkkelen til den nye saken han står overfor? Har de to kvinnene noe mer til felles enn bare rom nr. 10? Dette er den sjuende boka om Erik Winter.

Erik Winter er et hyggelig bekjentskap-litt ting å jobbe med på det personlige plan som alle gode etterforskere i en kriminalroman skal ha, men i det store og hele en hovedperson som man lett kan identifisere seg med. I «Rom nr.10» får han virkelig prøvd både hukommelse,avhørsevner og intuitet-for her er står han overfor en meget vanskelig sak, men ingen åpenbare løsninger eller opplagte mistenkte. Edwardson bruker tid på å bygge opp spenningen i denne boken, det begynner litt forsiktig med et drap kamuflert som selvmord på et shabby hotell, en hvitmalt hånd og en gammel historie…. utover i boken blir histroien stadig mer spennende, skremmende og interessant og når du nærmer deg slutten tipper jeg at du som jeg vil ha problemer med å legge boken fra deg før løsningen på histroien er presentert….

Kjøp «Rom nr.10» her

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.