Disse kan du fortsatt mobbe

Det er et veldig fokus på mobbing om dagen, det er så en stakkar mobber knapt kan slenge med leppa uten å få høre det. Heldigvis har jeg funnet en gruppe jeg fritt kan mobbe. Noen ingen er glad i og som ingen vil savne. RØYKERNE! Den siste gruppen som er fritt vilt i dette landet, og heldigvis ser det ut som om det kan fortsette sånn. Nå har vi fått dem ut av kafeene vi ikke går på uansett, ut av barene vi er for fine for og ut i regnet, men seieren er ikke her enda. Fortsatt velger en relativt stor del av befolkningen helt frivillig å stå ute og suge i seg giften sin, så vi må ikke gi opp. Følg etter dem ut på gata, inn på røykerom der det enda finnes og minn dem på hvor dumme de er, hvor farlig det er å røyke og hvor lett det egentlig er å slutte! Ikke vær redd for konsekvenser, staten er på ditt lag! Vi kan ikke tape!

"Skull with a burning cigarette
Bilde: «Burning skull with cigarette» Vincent Van Gogh 1886

Ovenstående er selvsagt ikke helt seriøst ment-mobbing er en alvorlig sak og skal ikke tulles for mye med. Men poenget mitt står- hvorfor er røykerne blitt en egen gruppe når det gjelder hva som er akseptabel oppførsel? For ikke lenge siden var jeg på en fest hvor det ble tillatt røyking på et eget rom i leiligheten. Her opplevde jeg 2 ganger i løpet av kvelden at en person som ikke røykte ble med på «røykerommet» og begynte å preke om tobakkens farer, hvor lett det var å slutte osv. Vet du hva? Vi har hørt det før. Vi vet det. Vi bare driter i det.Dette er vårt valg. Skulle jeg få problemer med å slutte når jeg virkelig vil det så skal du få vite det. Ikke ring meg-jeg ringer deg.

Kanskje vi skulle begynne med tilsvarende oppførsel når det gjelder andre helsefarlige valg vi gjør her i livet? Prøv å gå inn på McDonalds og fortell de overvektige du treffer at de heller burde vært hjemme og spis skinnfri kylling og salat. Neste gang du er i heisen-fortell eventuelle overvektige at de heller burde tatt trappene. Neste gang du ser en med Hells Angels vest-fortell ham hvor mye sikrere det er å kjøre bil…. Slik oppførsel hadde selvsagt ikke blitt akseptert, naturlig nok. Men en røyker kan man visst lange ut mot ved enhver anledning-jeg forstår det ikke. Men slik det er nå er det nok ikke så rent lite innestengt mobbing som får sitt utløp under baldakinene utenfor baren eller arbeidsplassen til røykeren.

Ikke at det er SÅÅÅÅÅÅ farlig altså. Blir jeg litt irritert eller stressa kan jeg jo bare ta en røyk….


6 Comments on Disse kan du fortsatt mobbe

 1. Men forøvrig synes jeg mobbing bør taes like alvorlig som rasisme.

  For å gi et eksempel: jeg som har opplevd mobbing på kroppen, vet av erfaring at det setter varige spor, skaper dårlig miljø, osv.

  Jeg tenker at det ofte er lite bevissthet ved å ta opp konsekvensene som mobbing får.

  Det er viktig at mennesker forstår skillet mellom hva man føler overfor en person og hva man gjør. Selv om man ikke liker en person, er det allike hvel ikke slik at det er alt man bør si eller gjøre.

  Jeg selv kan si at for min del er det ikke stor forskjell på hvordan mobbere omtalte meg og andre, og hvordan ny – nazister ofte omtaler mennesker med annen hudfarge. Ser man bort fra disse er retorikken det samme.

 2. Røyking er skadelig, fordi det forgifter lungene. Det er derfor mange får kreft. I tillegg kan man få hjerte og karsykdommer av det, tror jeg. Er minst like farlig som å spise usunn mat.

  Samtidig trenger vi jo heller ikke alt dette som vi propper i oss. Kjenner gjerne folk som foretrekker en Cola midt i hverdagen. Mange tenker ikke akkurat så mye på hvorvidt det er sunt, men at det er greit så lenge det smaker.

  Jeg hadde tilfeller der jeg spiste godteri til vanlig, og for min del som legger på meg meget lett…hvel det er jo hverken sunt eller riktig, i tillegg til at energien får konsekvenser.

  Nå prøver jeg å holde meg til ca en brus i uka.

  I tillegg er jo både røyk, alkohol og søtsaker dyrt.

 3. Håkon // 08/02/2011 at 5:54 pm //

  Du glemte å nevne:

  Menn: Å banke en mann er kult. Særlig om man er kvinne. Det er også helt greit å skjelle han ut, og klandre han for alt dumt alle menn gjør. Hvis en kvinne blir voldtatt, er alle menn kollektivt ansvarlig for dette. Nålevende menn er også ansvarlg for all urett som er begått mot kvinner opp gjennom historien.

  Rikinger: Tjener man mer enn ca 1 million kroner, er man per definisjon ond. Hvis man ikke driver med idrett, da. Det er helt utenkelig at noen kan skape verdier som tilsvarer en slik inntjening, så pengene må garantert vare noe han (vanligvis en han) har lurt til seg fra stakkars utbyttede, hardtarbeidene arbeidsfolk, arbeidledige eller trygdede. Dessuten er det urettverdig hvis noen har mer penger enn meg!

  Smartinger: Har man en IQ > 140 er man også ond, og potensielt en far for samfunnet. Mange slike folk har nemmelig en tendens til å begynne å tro at de er noe, særlig om de ikke holdes tilstrekkelig nede. Spesielt ille er det når flere slike folk møtes, så man må passe på å holde de adskilt. Man må også passe på at de i tenårene holdes separert fra lærere som ønsker å lære dem mer det minst 50% av de andre elevene også klarer å henge med på.
  Og aller viktigst: man må for en hver pris sørge for å unngå at grupper av smartinger klarer å samles i stimulerende fellesskap når de blir voksne. Man risikerer jo å få en elitekultur! Den beste måten å stoppe dette på, er å knekke dem psykisk før de er 20, slik at de kan vandre rundt resten av sine (forhåpentligvis korte) liv som slaver av samfunnet, type Dilbert.

 4. Dette blir å trekke mobbedebatten vel langt. Mobbing av røykere går eventuelt på en livsfarlig og selvdestruktiv adferd.

  Jeg kan kan være enig med deg at når man er på fest og får ett eget rom, så er slik oppførsel fra oss ikke røykere utidig og uhøffelig, selv om den skjer i beste mening.

  Tror vi skal konsentere oss om mobbing av barn under oppvekst.

  En slik mobbing går som regel på selvbilde hos en person som skal finne sin identiet i veien mot voksenlivet.

  Ofte har barns adferd som mobbere sammenheng med hva voksne utrykker og hvordan de fremstår som rolle modeller.

  Rett etter 2.verdenskrig, så ble det satt igang en politisk kampanje som gjorde unger av nazister og Tyske Mor eller Far, til
  fritt vilt. Dette slo også inn over ungene, som på skolen gikk til angrep på sine medelever.

  En av gutta i klassen hadde Tysk mor og ble ved en anledning kastet opp i en søppelkasse og lokket ble lagt på, her lå han og skreik i redsel i ett minutt’s tid. Vi slapp han ut, ikke på grunn av medlidenhet, men i redsel for å blli tatt av lærere.

  Senere var jeg god kamerat av denne gutten, men denne hendelsen skammer jeg meg skikkelig over selv 59 år i ettertid!

  Derfor må moralen være, at vi alle går inn i oss selv og behandler folk med respekt og gir de rom til å bli sett.

 5. Tony S. // 08/02/2011 at 9:51 am //

  Som Anonym ovenfor sier, «Forresten er røyk skadelig, så anbefaler deg og slutte».

  Vel, det er dødelig å leve, så hva er forskjellen? Dør man fortere hvis man røyker? Ikke nødvendigvis. Min oldemor røyket fra en alder av 14, døde i en alder av 101. Slik jeg ser det, levde hun mye lenger enn gjennomsnittet av ikke-røykere.

  Røyk er en nytelse på lik linje som alkoholholdige drikker og snacks.
  Det går ikke på om du røyker eller ikke, men om du holder deg aktiv eller ikke.

  Men for å gå på din tankegang;

  Selv om å spise er en nødvendighet, ikke gjør det! Du blir feit, noe som er skadelig!

  JAJØSS. Tenk deg om før neste gang du skriver noe. Ikke vær en ignorant, trangsynt idiot.

 6. Anonym // 07/02/2011 at 10:07 pm //

  Du har glemt menn i femtiårsalderen som går birken i kondomdress, ingen som reagerer på at disse blir mobbet, men regner med at du ikke tenker på disse, siden du sannsynligvis er en av de som mobber disse. Forresten er røyk skadelig, så anbefaler deg og slutte

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.