Enkel og god hjemmelaget hamburger

Hamburger er noe av det beste jeg vet, men kjøpeburgerne (for ikke å snakke om de fra fasfoodkjedene) er ikke alltid det helt store. Jeg har derfor prøvd meg på en enkel hjemmelaget variant som ble veldig god, oppskriften er løselig basert på bla Trond Moi sin hamburgeroppskrift. Dette er kjappt og enkelt å lage, og med gode råvarer betraktelig sunnere enn ferdigvariantene…. dette er mat de fleste liker, både store og små.

Du trenger til ca 7-8 hamburgere:
400gram karbonadedeig
400gram svinekjøttdeig
1 liten løk/rødløk (kan droppes om man ikke liker løk så godt eller bare vil ha løk oppå)
1 ts potetmel (kan droppes, binder deigen litt)
1 egg
salt og pepper etter smak

Lager man 8 hamburgere av dette ender de på ca 190 kcal pr.stk

Ingrediensene er på plass, nå skal det knas!Slik gjør du:
Bland karbonadedeig og svinekjøttdeig med hakket løk, potetmel, egg, og krydre lett med salt og pepper. Kna en 3-4 minutter til deigen er godt blandet men ikke for «myk». Form til boller og klem flate til hamburgere.

Klare til steking, som dere ser liker jeg løk…Stek på god varme et par minutter på hver side og la de hvile på pannen et par minutter etterpå-kjøttsaften skal piple litt forsiktig ut av burgerne på slutten, da er de ferdige.

HA på gode hamburgerbrød og bruk tilbehøret du liker-tomater,paprika,løk og salat er gode valg. En liten dæsj ketchup og dressing er heller ikke feil, men ikke for mye- det er ikke nødvendig! Liker du cheeseburger legger du en osteskive på burgerne mens de hviler i pannen etter steking, da smelter den akkurat litt over burgeren før du legger den på brødet…. nydelig mat!

Burger klar til servering


PS-denne burgeren er god-men en enda bedre hjemmelaget hamburger finnes


3 Comments on Enkel og god hjemmelaget hamburger

  1. Det så ut som en skikkelig god hamburger 🙂

  2. Hvis jeg kommer på det skal jeg finne frem HD kameraet ved neste runde, ligger 6 stk i frysern som går en usikker fremtid i møte de neste dagene 🙂

  3. Nasse // 14/01/2011 at 6:20 pm //

    Det der hverken så eller hørtes ut som en skikkelig burger.
    Her må det videobevis til!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.