Filmanmeldelse- Død snø

Død snø-Ein Zwei-DIE

Død snø er en norsk grøsserkomedie av Stig Frode Henriksen og Tommy Wirkola. Filmen hadde premiere på norske kinoer 9. januar 2009. Filmskaperne ønsket å lage film i stil med gamle splatterfilmer og grøsserkomedier fra 1980- og begynnelsen av 1990-tallet og referansene til f.eks «Evil dead» sitter løst. Filmen har fått gode kritikker i bla USA hvor tilhengerne av genren anser den som en film lojal mot genrens viktige verdier og elementer. Filmen er solgt til 48 land utenom Norge

Filmen handler om en gruppe medisinstudenter som drar opp på en fjellhytte om vinteren. En av jentene i gruppen skulle ta en annen vei, men kom aldri fram til hytta, og de andre begynner å bli urolige. Senere får de besøk av en turgåer som kommer forbi hytta, spilt av Bjørn Sundquist. Han forteller dem historien om hva som skjedde i området under 2. verdenskrig, da en gruppe tyske nazister kalt «einsatz», ledet av Oberst Herzog, ble stasjonert på Øksfjord like i nærheten. Nazistene både plyndret og voldtok, før lokalbefolkningen gikk lei og gikk til angrep på dem med ljåer, økser og kniver. En gruppe soldater, deriblant Herzog, klarte å flykte opp i fjellene, hvor de senere frøs ihjel. Turgåeren advarer dem mot å bli værende, og at de døde nazistene, som zombier, fremdeles leter etter tyvgodset sitt.

Når en skal se en slik film er det viktig å vite hva man går til-dette er ikke action,thriller/grøsser ei heller prøver den å være det. Dette er en splatterfilm og det er blod,tarmer og gørr i mengder. Jeg syns filmen var meget underholdende- den er morsom og holder fint mot mer påkostede amerikanske filmer i samme genre. Det er flere poenger i filmen man nok må ha sett litt splatter før for å ta, men filmen er underholdende også for de som er nye til genren. Plottet er ikke særlig originalt (det er de vel aldri i disse filmene) men settingen og miljøet er både originalt og flott. Mye god norgesreklame i begynnelsen av filmen, og musikken er priceless rett og slett. Filmen anbefales for alle over 15år som liker god underholdning i form av blod&gørr kombinert med litt Åge Aleksandersen-og det burde være de fleste!

Terningkast:


Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.