Frp-makt eller popularitet?

Fremskrittspartiet

Fremskrittspartiet

Det foregår for tiden en viktig maktkamp innad i Frp- viktig fordi den er prinsippiell viktig, men også viktig fordi Frp er landets største opposisjonsparti med en langvarig oppslutning på 21-24% av befolkningen bak seg.

Debatten, selv om den selvsagt er nyansert dreier seg i hovedsak om et vikig spørsmål- skal alle Frp-politikere være bundet av partiets program? De sakene som det i særdeleshet knytter seg størst interesse til i denne forbindelse er selvsagt bompenger og eiendomsskatt. Begge deler er noe Frp har lovet å avskaffe i den grad de kan dersom de får muligheten- men lokalt er det mange eksempler på at Frp innfører disse avgiftene, som f.eks bomringen i Os kommune(Søviknes) og eiendomsskatten på hytter i Nordreisa kommune(Karlsen). Enkelte fylkesledere i Frp har faktisk gått inn for ekskludering av Frp politikere «som er uenig i partiets prinsippsaker».

Dette dukker opp nå fordi Frp avholder landsmøte- og fordi Terje Søviknes igjen er på vei inn i rikspolitikken(partiets sentralstyre) , etter mange års «fravær» etter en aldri så liten skandale(i mangel av bedre ord) på en FpU samling for 9-10 år siden.

Søviknes har som de fleste vet markert seg som en populær ordfører i Os kommune i Hordaland i mellomtiden, og som en av få Frp-politikere med flere års reell styringserfaring bak seg mener mange hans stemme skal veie tungt. Det er tross alt forskjell på å drive en kommune-og å sitte i Oslo og skrive partiprogram- skulle man tro ihvertfall….

Jeg er ihvertfall spent på hva som skjer i denne saken. Jeg husker jeg ble veldig overrasket over Frps landsmøte for noen år siden, når saken rundt kommunesammenslåinger var en av sakene. Det endte med at landsmøtet synes kommunesammenslåing var fint-sålenge det var frivillig- som jo er akkurat det alle andre enn Senterpartiet mener….

Hva tror DU? Blir det hardere skyts mot lokalpolitikerne i Frp eller bøyer Oslo og partiledelsen av?

Se landsmøtetalen fredag HER(TV2.no)

Oppdatering 23.4 kl 18:14
Skuffende at Siv ikke turte/valgte å ta opp problematikken rundt bompenger/eiendomsskatt i kommunene i talen.
Oppdatering 25.4 kl 12
Søviknes ikke til Sentralstyret, fikk færrest stemmer.

17 Comments on Frp-makt eller popularitet?

 1. Konradsen // 24/03/2011 at 5:33 pm //

  De skriker høyt mot andre og alt er feil her i landet. Ekstremister på sitt verste. Ikke rart at det dukker opp det ene verre enn det andre.Når så det gale skjer, ja da putter de hodet i sanden. Gud hjelpe oss om et slikt parti fikk styre landet alene. Jeg skal iallefall gjøre min lille innsats til at de ikke kommer så langt. Jeg regner med at mange fler vil gjøre det samme.

 2. Peace in the world // 26/04/2010 at 3:35 pm //

  En partie leder(S.Jensen) som ser opp til Sarah Palin(den dummeste ekstemiske høyre lederen i USA) vil bli neste statsministeren til neste stortingvalg i Norge.Helt skremmende!!!
  Sarah Palin trodde at «Afrika var et land». Man kan se hvor flink hun er!!
  Det er synd at flere og flere vil stemme på esktreme partier i Europa nå.
  Høyre bryr seg ikke om vanlige folk men bare om de rike, som republikansk partiet i USA.

 3. superskeptisk // 25/04/2010 at 2:43 pm //

  Jeg mislikte knivfektingen til Jensen,- det er nemlig for mange knivhistorier i media. Jeg misliker også idiotiske uttalelser og forslag som stadig kommer fra toppene i Frp (f.eks Tybring-Gjedde)..og jeg er mer for Obama enn Bush. Sistnevnte var en katastrofe. At de rødgrønne i Norge ser ut til å tro Obama er rene sosialdemokraten, er en annen historie 🙂 Jeg er ikke spesielt pro USA-politikk, og ikke spesielt pro Israel-politikk. Frp tabber seg når de opptrer så ensidig og tar parti for andre land slik de gjør. Jeg ønsker heller ikke amerikanske tilstander i Norge.
  Jeg var gammel Høyrevelger, surret så mellom andre partier , bl.a Frp, da Høyre gikk i grøfta. Men jeg vender muligens tilbake til Høyre. Sosialistisk stemmer jeg aldri.

 4. Howard Bjerke // 25/04/2010 at 2:36 pm //

  Frp sitter i saksa. Om de slutter å syte og klage på alt og alle så mister de stemmer. Om de fortsetter å syte og klage så vil ingen samarbeide med dem, selv ikke Høyre. De vinner mange stemmer på å være veldig annerledes enn de andre etablerte partiene, men å være annerledes har altså sin pris.

  Man kan stille seg spørsmålet om hva som er best for Frp. Et ansvarlig Frp (oxymoron?) på 20% – 25% eller et stort parti på 30% – 35% som ingen ønsker å samarbeide med. Hvis du tenker parlamentarisk vil faktisk det første alternativet få gjennom mest Frp politikk ettersom man trenger flertall for å styre. Det vil aldri Frp få alene.

  Innlegget til Carl I. Hagen beviser bare at han har gått ut på dato. Frp er blitt såpass stort at det er på tide at de viser seg ansvarlige til å styre. Man kan ikke styre et land med syting og klaging. Det kreves massevis av kamelsvelging og kompromissering.

  Dessuten om Frp velger å følge Hagens råd så vil Frps velgere føle seg ekstremt ført bak lyset om de skulle få regjeringsmakt. De ville jo aldri fått gjennomført all de hadde klagd og sytet på gjennom valgkampen.

  Det er på tide at partiet blir voksent om det ønsker reell makt.

 5. Syns Siv Jensen begynner å se sliten ut jeg.. det er ikke samme trøkk i dama som det engang var.
  Hun kan nok kommer i regjering med Høyre og Erna men det skal bli morro å se på da de skal legge frem den nye asyl politikken sin eller hvor mye de skal gi til uland.
  De skal også fjerne formueskatten, lavere bensin avgift, bilavgift,tv lisens, El.avgift, årsavgift,alkoholavgift og mye mer.
  Så blir det lavere skatter, ingen bompenger eller eiendomsskatt og så slipper vi å ha de fleste bøndene slik at gårdene blir stående urørt som i Sverige.
  Men vi får brede nye veier med midtdeler,mer politi, flere sykehjem og gamlehjem +++++++.

 6. Vi kunne like gjerne sette noen lommetyver fra Romania til å styre landet vårt,som frp.Nei dere som syns at det høres så herlig ut er vel sosialklieneter eller arbeisskye.Ned med skatter og avgifter,kjør Norge på dunken.Men dere som klager så inni hampen på de som styrer,hvorfor ikke flytte .

 7. Kva kan ein seie om bilda / klippa der Siv Jensen vifta med kniv på talarstolen og ropte på Arne Strand?

  Jau, det går frysningar nedover ryggen på meg. Dessutan, med tanke på at ein politimann nettopp er drept med kniv i Mo i Rana, så vitnar dette knivstuntet om ekstremt dårleg dømmekraft frå Siv Jensen. Kva skal vi med slike politikarar?

 8. Usaklig // 24/04/2010 at 2:03 am //

  Noen mennesker puler mer rundt enn andre. Vitner mer om misunnelse og dobbelt-moral enn noe saklig innlegg å trekke frem en slik historie der ingen forbrytelse ble begått. La nå folk få en sjangse eller to!

  Hvem var det som sa, la den som aldri har syndet kaste den første stenen..? Ja, da kan man lure på hvem de er, de som stadig skal kaste steiner.

  Hilsen monogam gutt på 33 år

  Siv er psykopat da, men det finner vi ut raskere enn hurtigruta straks hun og partiet kommer i en ledelsesposisjon. Kommer ikke til å vare lenge på Stortinget om det skulle skje.

  Er dette personangrep? Det er heller bare min personlige mening om karakteren/karikaturen, men godt mulig jeg blir positivt overrasket også, uten at jeg kommer til å holde på pusten av den grunn..

  Siv på tinget? Hvorfor ikke.. Om SV kan, kan vel FrP også.. Blir sirkus med Høyre IGJEN. Får se om de slår rekorden til Jan P. Syse..

 9. Fauske // 23/04/2010 at 4:33 pm //

  Om Ikke toppolitikere går frem som gode eksempler, hvem vil da gjøre det?

 10. Trist at man ikke skal kunne ha en blogg med åpent kommentarfelt uten at noen må misbruke dette.

  Kommentar fra «Etnisk Norsk» er fjernet.

 11. SIV JENSEN er en maktsyk psykopat.. // 23/04/2010 at 3:33 pm //

  Å gi SIV JENSEN makta er å kjøre NORGE inn i NAZI TIDA… og grøfta…

  HADDE FRP vært i makta under finanskrisen hadde NORGE vært i ISLAND sin situasjon nå..

  ET PARTI SOM SPILLER PÅ FREMMEDFRYKT OG VINNER OPPSLUTNING I ET LAND… SIER ALT OM LANDET..befolkningen og partiet..

 12. Søviknes (ein partitopp i Frp) hadde sex med ei svært ung jente, noko han, som partitopp ikkje skulle ha gjort. Dette er svært alvorleg og kritikkverdig.

  Men saka slutta ikkje med dette. I sitt «forsvar» for at han hadde gjort dette sa han at han og denne jenta var to likestilte personar i denne saka. Meinte han då at dei hadde begge like stor skuld / ansvar for at det skjedde? Dette vitnar om ein så alvorleg mangel på perspektiv, at Søviknes i framtida aldri bør kome i nokon viktig politisk posisjon.

  Så til Siv Jensen, som i beste sendetid på TV græt krokodilletårer og nekta for at ho visste noko om dette. Carl I Hagen har seinare slege fast at dette var løgn. Sidan Frp i mange samanhengar trekk fram at vi ikkje kan ha regjeringsmedlemmer som lyg, så kom det trass alt noko godt ut av denne saka. Siv Jensen kan ikkje bli med i ei regjering. Takk og pris for det!

 13. Jon Blund // 23/04/2010 at 2:33 pm //

  Det er korrekt at han ikke ble dømt for noe som helst, men hadde det vært min datter han hadde forgrepet seg på tror jeg hans karriere i Os hadde fått en bråstopp.

 14. Minner om at jenta ikke var mindreårig og Søviknes er ikke dømt for noe som helst. Moralen kan selvsagt diskuteres rundt situasjonen, men det var ikke poenget her 🙂

 15. Jon Blund // 23/04/2010 at 2:25 pm //

  Synes tilnavnet «Pedoen fra Os» er svært passende. Er han virkelig så naiv at han tror at en sånn affære ikke blir hengende ved ham? Kanskje han husker Clintons kreative sigarbruk og hva han ble husket for…

 16. Det er noe skummelt med mennesker uten feil ja 🙂

 17. Jan Mayen // 23/04/2010 at 10:54 am //

  Politikere skal være maskiner og kjønnsløse, alt annet kan de bli skandaler av.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.