HBO-kvalitet gang på gang

HBO

HBO

HBO er en del av Time Warner konsernet og er i Norge mest kjent for tv-serier. Etter min mening leverer HBO de klart beste seriene og har gjort det i flere år- her er noen av mine favoritter:

True Blood

Vampyrer er veldig «in» for tiden-jeg har vært fan siden jeg så «The Lost boys» i min pure ungdom. Faktisk så fan at jeg fulgte die-hardt med på «Buffy» i sin tid, men det hadde kanskje nooooe med Sarah michelle gellar å gjøre også…hahm. Veltrnete blondiner er også en svakhet hos meg…. Uansett-True Blood tilbyr vampyrer, litt andre overnaturlige skapninger og fenomener- alt i et meget fett sørstats-miljø, som for meg er prikken over den berømt ièn- absolutt severdig, sendes på NRK for tiden.

Sopranos
Etter min mening tidenes beste TV-serie-den har alt. Vold,sex,gode skuespillere, en interessant historie og en interessant miljø. MAnge av hovedkarakterene byttes ut over sesongene, noe som fornyer serien sammen med utviklingen hos de som blir igjen, ikke minst hos the big bossman Tony Soprano. Steve Buscemi har bla en meget god birolle en periode, og scenen hvor han ikke klarer meg og går tilbake til sine røtter stor!

Sopranos

Sopranos

Oz
Fengselsserie enkelt og greit. Rått, brutalt og sterkt- ikke for de altfor fintfølende, dette er en fremstiling av de mørkeste sidene hos mennesket. For de som har fulgt National Geographics serie om fengselssytemet i USA virker dette som en troverdig fremstilling av dette livet. Gode skuespillerprestsjoner, spenning og en ubehagelig dose homofili/mannlig nakenhet.

Band of Brothers
Steven Spielberg og Tom Hank sitt mesterverk om en gruppe soldater under annen verdenskrig. Kostabr produksjon noe som gjenspelies i kvalitet tvers gjennom, dessverre er serien litt skjemt av amerikansk behov for…tja, skal jeg kalle det «føleri» i mangel av et bedre ord…. men uansett-dette er en serie man bør få med seg.

ROME
Storslagen serie fra romertiden, hvor vi i hovedsak følger 2 soldater samtidig som man følher makteliten i et skiftende Romersk styre. Serien er løst basert på historiske hendelser/personer uten at den kan sies å være på noen måte dokumentarisk. Serien sies å være den dyreste som er (var) produsert og det sespå omgivelser og miljø man har skapt. Kvalitet stort sett hele veien og vel verdt tiden det tar å se den alene.

Ellers skal jeg nå sette meg ned med sesong 1 av The Wire, nettopp fått i posten-og så gleder jeg meg til «The pacific» som er Stillehavskrigens svar på «band of Brothers-men visstnok med litt mindre føleri. Gleder meg!

2 Comments on HBO-kvalitet gang på gang

  1. Ble så sterkt anbefalt av en kompis «The Wire» at jeg bestilte den «usett» og fikk den heldigvis i tide til påsken 🙂 Skal bare se ferdig 1 sesong av Oz igjen før jeg begynner. Den store sorgen er dog at jeg er ferdig med Sopranos 🙁

    Men har en plan-skal finne en fin kjekk dame som ikke har sett Sopranos slik at jeg kan se den igjen med selskap!

  2. Må si meg helt enig med deg.. HBO lager de beste seriene. The Wire er ellers en av de aller beste seriene jeg har sett, så den er det bare å glede seg til. Trur jaggu jeg må sette meg ned og se den pånytt igjen snart.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.