Høstkarper- en vidunderlig tid på året

Høsten er en fin tid-også for karpefiske. Mens det på sommeren etter min lille erfaring kan være tungt å få fisk da naturlig føde finnes i stort monn er høsten noe enklere. Jeg har fått flere av mine karper i Norge i august-september enn i månedene mai-juni-juli, selv om jeg klart fisker mest i juni-juli. Jeg innbiller meg at det skyldes både at mengden naturlig føde går ned samt at den synkende vanntemperaturen får karpene til å forberede seg på vinteren-men dette blir ren synsing.

Siste tiden har jeg fort opp et lokalt vann hvor jeg tidligere har slitt litt-jeg har 1-2(?) fisk her med en pen speil på ca 2kg i 2014(?) på topp. Denne uken har det regnet kraftig, særlig fra forrige helg og de første dagene, noe som førte til at vannet steg voldsomt- vi snakker nesten en meter rett opp og jeg mistet litt motet når jeg kom og skulle teste effekten av foringen. Jeg angrer ikke på at jeg prøvde allikevel selv om opprinnelige planer mtp spots, foring på rett dybde osv måtte endres. For karpene var i bettet og jeg har fått en håndfull karper på noen relativt korte turer!

Tigernøtt og halv bananpopup «snowmanstyle» mitt foretrukne agn denne høsten Foto: Fiskemoro

Jeg er generelt glad i å fiske med Snowman-varianter, og denne med en halv popup med fruktsmak og tigernøtt har fungert strålende den siste tiden fisket på en standard boltrigg med tungt sæøkke-90gram. (Jeg innbiller meg at jeg kroker bittelitt dårligere med lettere søkker men meg om det…)

Agnet legges i en PVA pose med for og luktstoff Foto: Fiskemoro

Dette med å legge agnet i en pvapose er noe jeg har begynt med nokså nylig, før hadde jeg ofte pvaposen «hengende på»-jeg liker denne varianten bedre og med luktstoff oppi posen konsentrert til agnet blir det jo ekstra snadder for karpene…

Søt liten høstkarpe Foto: Fiskemoro

De fleste har vært rundt kiloen…

Enda en søt liten høstkarpe Foto: Fiskemoro

I godt hold….

Nyyydelig speil ca 2kg Foto: Fiskemoro

Nyyydelig fisk ikke sant 🙂

Høstens høydepunkt- 5,2kg nyyydelig speil Foto: Fiskemoro

Høstens høydepunkt sålangt-smellvakker flott speilkarpe på litt over 5kg som ga meg en fantastisk fight i det oversvømte vannet-den kjørte seg fast i både tjønnaks og bjørketrær underveis…!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.