Hvordan koke hamp til karpe

Bloggpenger? Penger

Hamp er en viktig del av karpeforet mener jeg-og det mener vel de aller fleste. Det er billig, enkelt å bruke og karper elsker det-det gjør forsåvidt de aller fleste «meitefisker» -om ikke alle. Det beste er å kjøpe i store mengder , koke opp og ha klart-jeg pleier bare fryse i mindre beholdere i vannet de ble kokt i-jeg liker å ha litt av dette vannet i foret nemlig for det er mye golukt i kokevannet!

Jeg fyller altså hamp i en gryte-fyll på med vann, pass poå at all hampen er dekket av vann men ikke overdriv med vannet, dette skal du som sagt ta vare på. OBS- så lar jeg dette stå til neste dag-jeg lar altså hampen bløte seg i vannet før jeg koker!

Hamp til koking

Kok opp og la koke til hampen er «sprukket» eller åpnet om man vil-dette ser man ved at frøene har «spirt»-dette kan ta litt varierende tid men rundt en halvtime pleier vel holde.

Hamp til kjøling i mindre beholdere

Det finnes to «snarveier»:
1. Fyll en liten flaske med ca 1/3 hamp og resten kokt vann-la stå til neste dag-dette er en quickfix om du plutselig oppdager at du er tom for hamp dagen før du skal ut og ikke får kokt opp større mengder.

2. Finn en gammel kjøleboks av typen man tar med seg til piknik. Hiv oppi hampen, etterfyll med KOKT vann-la stå på terrassen eller annet sted en evt lekkasje ikke skaper krise til neste dag. Da vil du se at hampen har «spirt» og er klar til bruk.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.