Ikke lett å være mann?

Samfunnet har nå kommet så langt i Norge at det ikke lenger skilles mellom kjønnsroller. Tusen takk for likestillingsloven. Om man er i et forhold, samboerskap eller ekteskap, så er det nesten forventet at begge parter bidrar likt. Dette gjelder både økonomi, husarbeid og pass av barn (for de som har det). Ved at begge parter bidra likt til husholdningen og hverdagen, betyr det at både mannen og kvinnen vil ha litt ekstra tid og ikke minst ekstra penger til å gjøre det de vil, kjøpe det de ønsker.

Mannetid
Hva bruker normalt en mann fritiden sin til? Med fritid menes det tid for seg selv, uten verken barn eller kvinnen. Svaret på det spørsmålet kommer nok helt an på mannen og hvilke interesser han måtte ha. Lokasjon/bosted spiller også veldig inn i valg av fritidsaktivitet for mannen.
I ung alder bruker garantert mannen mye tid på by-turer og kompiser. Henger mye på barer og nattklubber både fredager og lørdager, helt til han møter kvinnen. Til å begynne med henger både mannen og kvinnen sammen på byturer og barer. Etterhvert som tiden går, blir forholdet mellom mannen og kvinnen mer seriøs, og plutselig er de mann og kone. Med ekteskap følger det med huskjøp og familieforøkelse. Innen 1-2 år er de kanskje blitt småbarnsforeldre, og da er all fritid hver enkelt av de har, gull verdt!

Mannen har kanskje interesse for biler og har bygget seg en fet garasje med masse utstyr, og til og med plass til en liten bar i hjørnet. Alt dette har han fått til uten å måtte søke om refinansiering på huset for å få det til, fordi både kvinnen og mannen har bidratt like mye i forholdet.

Alle menn må ha en slik…

Mannetid er veldig viktig for menn. Dette er tiden vi menn bruker til å tenke kun på oss selv og våre interesser. Kall oss gjerne egoistiske, men vi har behov for det. Er rimelig sikker på at kvinner også føler det samme, men er ikke så flink til å være direkte om det. Vi menn er mye mer direkte når det gjelder å si fra at nå har vi behov for en helg med gutta, enten det er en bytur, fiske-jakttur osv. Menn trenger av å til å være kun rundt menn, spesielt i fasen der man har små barn. Vi ber ikke om mye, kanskje en dag eller to i måneden. Uten denne manne-tiden kan vi menn fort gå sur og gretten, noe som vil påvirke parforholdet og familielivet. Menn! Gjør det dere kan for å unngå at det blir slikt. Når alt kommer til alt, så elsker manne-hjertet familien og barna sine over alt på denne jord.

Når kvinner ber om litt kvinne-tid, eller en helgetur sammen med venninegjengen, ikke gå sur. De har like mye behov for dette som oss. Et godt tips; gi henne gjerne flere barnefrie dager over en periode slik at du har endel dager tilgode når du og gutta skal på en etterlengtet fotball-tur eller lignende. Da kan man med god samvittighet argumentere at kvinnen har fått endel flere dame-dager enn mannen. Så vær gjerne litt raus på de dagene til kvinnen hvis man vet at en spesiell hendelse som guttegjengen virkelig ønsker å delta på nærmer seg.

Men en advarsel: ikke bli for kynisk! Det kan straffe seg i lengden for mannen. Før man vet ordet av det sitter man der med skjegget i postkassen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.