Isfiske i Etnefjorden

Med en langvarig kuldeperiode bak oss var det jaggu på tide å komme seg på isfiske-og for en dag det var! Værmessig altså. Fiskemessig var det 3 hakk under elendig. Temperaturen like over på plussen i solen, blå himmel og jeg var glad jeg smurte nesetippen før jeg dro hjemmefra-helt fantastisk!

Nå har det vært litt mildt en liten periode men med kalde netter og bra is i «bunn» kan det nok isfiskes en stund til, ihvertfall sålenge det ikke blir mye vind- der jeg fisket idag (nokså langt inne i Etnefjorden) var isen 30cm+ og det smelter ikke på en 3-4 plussdager for å si det sånn. Nå må det legges til at is er en uforutsigbar greie så vær ALLTID forsiktig ved isfiske, og det er bedre å sjekke en gang for mye med isboret en en gang for lite på vei utover!

Fiskemessig var det ikke mye å skryte over idag, 3t fiske med 2 stenger (6 stangtimer…) ga totalt en liten torsk godt under middagsstørrelse og noen smånapp. Det lille som var av action kom etter at jeg flyttet med 100m nærmere land…. men en fantastisk dag på isen var det uansett-kjenner jeg er bittelitt varm i ansiktet faktisk, herlig!

Isfiske på Etnefjorden Foto:Karl Inge Stumo

Isfiske på Etnefjorden Foto:Karl Inge Stumo

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.