Juksekarpe

Ja, hva gjør man når karpene i «sitt» vann har bestemt seg for at gyting er det de ønsker å drive med for tiden, og at dette sammenfaller med at jeg har en frihelg? Mye kan sikkert sies om min oppdragelse og mine sosiale antenner men å forstyrre andres gyting-sånt driver jeg ikke med. Dessuten spiser de ikke i akten uansett så det så.

Jo, da setter man seg i bilen og reiser et annet sted for å fiske karpe. Sant å si var det en befriende følelse å pakke karpeutstyret i bilen og kjøre en helt annen vei enn jeg pleier når bilen oser av boilies og sure støvler. Dessuten er det sånn at en gang iblant trenger man en liten bekreftelse på at ting fortsatt funker, at man vet hva man driver med. Det er litt sånn som når man flørter litt på byn når man er alene ute-det er ikke alvorlig ment men det er greit med en liten bekreftelse fra annet hold en gang innimellom så å si. For meg handlet dette litt om rigger,for,boilievalg og denslags riktignok, men prinsippet er mye det samme.

Jeg skal ikke gjøre dette mer tidkrevende for dere enn nødvendig-det gikk greit. Første karpen i norskt vann på ….4-5(?) år for min del og det føltes bra, selv om størrelsen ikke var så mye å snakke om. Jeg fisket med en vanlig bolt-rig rigget «snowman» style som jeg har forstått det heter, en off-season pop-up boilie over en krilersboilie, og et lite maiskorn fra foret nederst for moro skyld. Boilisene fra min hoffleverandør Northern Baits.

Snowman m/ Northern Baits  Foto:Karl Inge S

Snowman m/ Northern Baits Foto:Karl Inge S

Det ble kastet ut noen forballer også så jeg kan si noe om det- vanlig «grunnfor» blandet med hamp, mais, krillpellets og noen knuste off-season boilis, alt fra Northern Baits igjen.

Forblanding til venstre boilies til høyre Foto:Karl Inge S

Forblanding til venstre boilies til høyre Foto:Karl Inge S

Fisken var strengt tatt helt i grenselandet størrelsesmessig til å bite over og bli kroket på riggen (str 2) men som Dere vil se av bildene-det fungerte som det skulle, nydelig kroking helt ytterst omtrent slik vi liker å se.

Pen kroking Foto:Karl Inge S

Pen kroking Foto:Karl Inge S

Fisken ble ikke veid, bare noen helt kjappe bilder i våt håv før den ble satt ut igjen til stor jubel fra de ventende artsfrendene som der og da bestemte seg for å ikke friste skjebnen selv så resten av turen forble uten karpe- helt greit. Jeg har fått blod på tann, eller ihvertfall karpeslim i håven og er klar for nye runder-når bare gytingen er over….

Karpe er en aldeles nydelig fisk Foto:Karl Inge S

Karpe er en aldeles nydelig fisk Foto:Karl Inge S

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.