Karmøygeddon 2011-kjapp review

Karmøygeddon 2011

Så var Karmøygeddon 2011 over og la meg begynne med det viktigste-nok en gang fantastisk jobb av Jonnny og gjengen-takker,bukker og skåler! Har ikke vært på Karmøygeddon på 3 år nå og det var herligt å se at det jeg likte da ikke bare var der i rikt monn enda-men det var blitt enda bedre! Finnes ikke bedre folk å feste med enn metalfolket!!!

Det er noe deilig befriende med å senke skuldrene og labbe inn på en mørk Byscene- kjenne gulvet suge seg fast til skoene (det er vel helst pga ølsøl riktignok), kjenne lukten av skinn, denim og ladde patronbelter. … i øyekroken legge merke til at den eneste jenta med pastellfarger er hun med den umulige jobben å samle opp tomme ølglass, anerkjennende nikke til en «WACKEN 1999» t-skjorte og smilende notere at årets motetrend på metalfronten i år som hvert år er svarte t-skjorter med favorittbandet på.

Joda-vi vet hva vi får, og det er akkurat som vi vil ha det. Legg til hyggelige ølpriser, bra musikk og et røykeareal så fullpakket at eventuelle behov for tørrjokking ble tilfredsstillt enten man ville eller ikke-så har man en knallhelg rett og slett!

(Fortsetter under LINEUPEN-med anmeldelser/bilder/videoer. Beklager at bilder/videoer tatt av meg suger eselballe, skylder på en kombo av småberuset fotograf, vanskelige lys/lydforhold og forøvrig er det aller meste de rødgrønnes skyld uansett så det så. Heldigvis ligger det allrede endel bra på tuben som jeg har lagt til.)

LINEUP KARMØYGEDDON 2011 (Uthevet de jeg fikk med meg)
FREDAG 6 MAI.
17.00 – ZENO MORF.
17.50 – ELITE.
18.50 – THE HAUNTED.
20.10 – GRAVE DIGGER.
21.35 – CRIMSON GLORY.
23.30 – PRIMORDIAL.

LØRDAG 7 MAI.
17.00 – FRACTURE.
17.50 – CHROME DIVISION.
19.00 – LIONS SHARE.
20.00 – MOONSORROW.
21.30 – EINHERJER.
23.25 – AMORPHIS.

Fredagen var det for min del duket for 3 band jeg ikke hadde noe forhold til-Crimson Glory hadde jeg vel såvidt fått med meg, mens Grave Digger og Primordial var ukjente for meg.

GRAVE DIGGER
Sjeldent har vel uttrykket «gammal straight heavy» passet bedre- gutta var gamle og spillte veldig klassisk straight metal-men de gjorde det bra, hadde kontakt med publikum og var i det hele tatt en grei opplevelse selv om jeg etterhvert savna litt variasjon og pådrag.

CRIMSON GLORY
Disse hadde jeg såvidt hørt før, og jeg ble ikke skuffet. Dette var rett og slett veldig bra hard metal, anført av en glimrende vokalist som i tillegg til å være god å synge hadde MYCKET publikumstekke-noe han forøvrig ikke var alene om i det bandet. Det er utrolig så det drar på stemningen når gutta på scenen gidder engasjere seg litt utover å rope «hell yeah» 3-4 ganger-ikke at det er feil heller forøvrig.

PRIMORDIAL
Gutta fra Irland var dagens store positive overraskelse for meg- aldri hørt om de før, men de leverte til døra og vel så det! Upåklagelig stemning i lokalet (joda-dette var siste band ut og promillen nærmet seg vel prosenten på enkelte, undertegnede holdt seg selvsagt morgenbrisen og rettsskaffen kvelden ut…hahm) og det var duket for show! For som bandet foran var også dette et band som klarte å dra det lille ekstra ut av publikum, noe som objektivt sett på dette tidspunktet var en mer takknemlig oppgave enn å stjele snop fra småbarn. (Som forøvrig er mye vanskeligere enn man skulle tro, men det er en annen historie som Kipling skrev.) Priomordial avsluttet kvelden helt perfekt for min del, og det var med lette dog ustø steg jeg tuslet hjemover etterpå med kirkeklokkene fra helvete kimende i ørene(ørepluggene ligger ubrukt i jakka enda, lærer aldri) og et bredt glis klistra sånn omtrent litt under midten på trynet.

Lørdags formiddag/tidlig ettermiddag skal jeg forbigå i stillhet, men jeg må si som så mange før meg-hvorfor pokker blir man så tørst av å drikke mye? Gud ler av oss. Uansett, litt utpå dagen var jeg noenlunde i form igjen, solen var ikke lenger min fiende og tanken på kaldt øl i plastkrus var plutselig ikke så ille lenger. På tide å komme seg avgårde med andre ord! Dessverre var min oppstandelse litt for sen til at jeg fikk med meg Crome Division, det var litt kjipt men skitt au-det var nemlig store ting på gang. Et sjeldent comeback-EINHERJER har som en vestlandsk Jesus børstet av seg støvet, rullet vekk kampesteiner og kommet tilbake! Unødvendig å si at jeg gledet meg, men først-varme opp med noen kalde pils og noen band jeg ikke kjente noe til- good times ahead!

LIONS SHARE
Ukjent band for meg altså, men et erfarent band noe som ofte merkes ved at alt blir «helt ok» selv om man ikke faller helt for musikken-noe jeg ikke gjorde forøvrig. Helt ok metal å drikke øl til uansett, og joda-man fikk litt klump i halsen, deltok i allsangen og svelget unna litt ekstra øl når gutta dro til med «Heaven&Hell» for å minnes DIO-RIP gamle kriger!

MOONSORROW
Åkai-her begynte jeg allerede å bli lett vindskeiv i gangen og siden jeg ikke falt helt for disse etter å ha hørt de første par sangene brukte jeg mesteparten av denne timen utenfor med å drikke mer øl, røyke som en skorstein og preike med kjentsfolk og annet pakk. Kan ikke bare ha det gøy, man må være litt sosial også.

EINHERJER
Endelig-Geddons høydepunkt for meg-EINHERJER tilbake på scene i Haugesund, og jeg var på rett plass, til rett tid og akkurat passe full til å få det med meg! HØYDARE JEKLAR! Sier ikke mer, fant en bra video på tuben her og så nyt heller! Skal vi være enige om at som god vin og dårlig whiskey så har gutta tålt lagringen godt???

AMORPHIS
Finsk band som var ukjent for meg, og dette var sammen med Primordial helgens positive overraskelse. Rett og slett knallbra metal, hardt og melodiøst (argh, hater sånne lamme uttrykk som egentlig ikke sier noe som helst men finner ikke noe bedre nå) og med en vokalist som leverte til stående ovasjoner! Jeg forstod nå litt bedre hvorfor jeg så så mange AMORPHIS t-skjorter denne helgen, for dette skal jeg høre mer av! En knall avslutning på en knall helg, et år til neste gang-gleder meg allerede! PS-NB headbangingen i videoen-det der er slitsomt!

Avslutningsvis noen crappy mobilbilder tatt lørdagen- takk for meg-hyggelig om du legger igjen en kommentar-særlig om du var på Karmøygeddon og har innspill om noen av bandene,arrangementet eller denne «anmeldelsen» 🙂

AMORPHIS Foto:karlingestumo

AMORPHIS Foto:karlingestumo

EINHERJER KArmøygeddon 2011 Foto:karlingestumo

EINHERJER KArmøygeddon 2011 Foto:karlingestumo

1 Comment on Karmøygeddon 2011-kjapp review

  1. flott skrevet.. og karmøygeddon RULER…

5 Trackbacks & Pingbacks

  1. Manneblogg - Side 2
  2. Review Karmøygeddon Arctic 2011 | Manneblogg
  3. Amorphis -finsk nytelse | Manneblogg
  4. Karmøygeddon 2013 Review | Manneblogg
  5. KARMØYGEDDON 19-21.april 2012 LINEUP | Manneblogg

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.