Karmøygeddon 2013 Review

Så var endelig tiden kommet- Karmøygeddon 2013 – 12 måneder med lengsel, savn, rehabilitering og facebookdiskusjoner er forbi- solen skinner og Overkill headliner dag 1- GAME ON!

En utrolig fin følelse å komme labbende inn på Jimmy legs med en liten silkerus i bakhodet en tidlig torsdagskveld og vite at man har 3 dager med junkfood, skinn,nagler, metal og øl foran seg! Se kjente fjes, nye fjes og det meste pakket inn av salige glis og en eim av øl og ren lykke.

Når det gjelder konsertkommentarene mine må dette tas for det det er- en umusikalsk publikummers opplevelse der og da- innimellom påvirket av både øl og godt humør. Bildene er stort sett helt elendige hurtigknipsede mobilbilder, jeg har andre ting å gjøre på konsert enn å stå og knote med mobilen halve tiden for å få gode bilder.

Vil du se gode bilder fra konsertene -prøv noen søk på google eller facebook – sjekk bla Stig Pallesen (StiPa Photography) en meget dyktig konsertfotograf og en gjennomtrivelig kar i tillegg. Eller- du kan kikke på min bildepost her: Bilder Karmøygeddon 2013 hvor jeg har vært så heldig å få bruyke bildene til fotograf Jørgen Freim som forøvrig har facebookside med maaaange flere flotte bilder, bla fra KArmøygeddon!

TORSDAG 2 MAI

ORKAN
Ukjent band for meg men det var bra! Bra trøkk, intensitet og fikk igang stemningen helt fra starten av.Jeg er ikke så opptatt av å sette band i bås men det var endel trash her, og det passet jo bra mtp hva kvelden skulle bringe videre også!

AETERNUS
Nok et «ekstremband» med trøkk og fart- skiller seg ikke helt ut fra mengden for min del men det betyr ikke at det ikke er bra. Det er også ofte litt slik med band man ikke har hørt før ,siden man mister gjenkjennelsesfaktoren- uansett, stemningen stiger videre! Gjennomført er det ihvertfall.

GORMATHON
Dette bandet var ukjent for meg men tidligere på kvelden ble jeg gjort oppmerksom på at dette måtte jeg få med meg- og bra var det-for dette var bra! Aggressivt, hardt men med sjarm. En frontmann som åpenbart har ståttt foran publikum før, noe som sammen med et beinhardt utseende satte en ekstra spiss på musikken, som nå har beveget seg over i en mer typsik rask heavysound, helt opp min gate altså! Mycket bra, og jeg blir ikke overrasket om dette bandet spiller på Byscenen om de kommer tilbake til Haugesund!

INSENSE
Insense har jeg hørt på Karmøygeddon før, og det var et gledelig gjensyn- dette er hard, god likande metal! Vokalisten, skamklippt siden sist forøvrig, vet hva som skal til for å dra stemningen oppunder taket og det gjorde han med stil. EN meget bra avslutning på Jimmy Legs før vi vandret videre mot Byscenen og et av de virkelig store trash-bandene gjennom tidene- amerikanske OVERKILL!

Insense Karmøygeddon 2013 Foto:Karl Inge S

Insense Karmøygeddon 2013 Foto:Karl Inge S

OVERKILL
Dette er et av de opprinnelige store trashmetalbandene, de har holdt på i 30 år, solgt millioner av plater- og nå sto de rett foran meg på Byscenen i Haugesund! En liten drøm ble oppfyllt torsdag når jeg fikk levert «Infectious» og «Coma» LIVE!!! Det imponerer meg alltid når disse store bandene-enten pga litt nedtur i popularitet eller av andre grunner- plutselig befinner seg på vestkysten av Norge foran noen hundre sjeler så gir de allikevel en god forestilling, fyllt av energi og publikumsfrieri.

Gitaristen var en studie i humor og spilleglede og vokalist Bobbi Ellsworth viste hva 30 år med konserter og turneer gir av erfaring- dette kan han og han viste det. FAN VA BRA!!!!Flere hundre midtfingre hevet seg gang på gang i hyllest til bandet som på mange måter VAR ungdomsopprøret for mange av oss- FUCK YOU!!!!

Et stk ekstatisk OVERKILL fan og manneblogg ansvarlig nede til høyre 3.rekke... Foto: Jørgen Freim THANK YOU!!!!

Et stk ekstatisk OVERKILL fan og manneblogg ansvarlig nede til høyre 3.rekke… Foto: Jørgen Freim THANK YOU!!!!

Og en ting til-jeg har vært på mange konserter de siste 20 årene, men det er første gang jeg har sett en kar i svart skinnkilt med dødninghodetruse stagedive i bakken rett foran meg. Det er ALLTID noe litt ekstra på Karmøygeddon!

Sjekk den EPISKE stagediven 1:35 ut i videoen her….LOVE IT!!!

FREDAG 3.MAI

2.dag og formen ikke så aller verst- og det var bra for det var mange band som skulle underholde idag, og med bla Djerv på Byscenen var jeg godt gira

FEAR THEORIES
Fikk ikke med meg første bandet fredagen, da var jeg på utstilling på Karma Tattoo– men jeg så jo de når de kvalifiserte seg til Karmøygeddon nylig og av tilbakemeldingene jeg hørte hadde ungguttene imponert også denne gang-stå på!

SISTER SIN
Sister Sin var bra- det er noe med disse metaldamene med attitude og bra stemme som løfter alt et ekstra hakk, musikken var bra- veldig straight metal dette stort sett men det er nå engang slik at metal funker. Det var mye klassisk heavy å spore i Sister Sin og det er ikke feil i min bok-if it aint broken, dont fuck with it! Stinn brakke omtrent kl 16 på festivalens andre dag forøvrig, ikke mindre enn imponerende!

SAHG
Nok et band av typen heavy med litt tyngre undertoner, jeg må bare innrømme at disse bandene glir litt over i hverandre i løpet av en lang festival, men jeg husker at jeg så omtrent hele settet så da må jeg ha likt det…

TROLLFEST
Dette er bare ikke min greie- mulig det hadde vært ok live, men her hadde jeg rett og slett lagt inn en lang planlagt mat-øl-røyke pause, så jeg fikk ikke med meg en eneste sang…. Det må prioriteres litt på slike dager, det blir i overkant å stå pal foran scenene fra kl 15 til over midnatt…

DJERV
Djerv med Agnethe har jeg sett på Byscenen før og dette var en av de bandene jeg gledet meg mest til i år- og de leverte som bare faen i år igjen! Den dama har en aldeles utrolige tilstedeværelse på scenen og løfter hele lokalet med seg- utrolig bra konsert og når dama topper det hele med en stagedive(se video under) så er lykken gjort. Dessverre var jeg akkurat da oppe på galleriet for å knipse litt bilder, men jeg fikk det på video om ikke annet! Fantastisk show igjen!

Djerv Karmøygeddon 2013 Foto:Karl Inge S

Djerv Karmøygeddon 2013 Foto:Karl Inge S

GRAND MAGUS
Nok et band i klassen straight hard metal, grei musikk men jeg syns kanskje det ble litt tamt fra scenen? Fikk med meg det meste av konserten men må innrømme at det ikke sitter igjen som en høydare- helt greit rett og slett.

ELUVEITIE
Folk-metal er i utgangspunktet ikke min greie i det hele tatt, men jeg hadde blitt tipset om at jeg måte gi det en sjans så jeg var på plass når de startet opp- ganske drygt med 8 musikere på scenen samtidig, men logikken hadde de inne. Og det var faktisk en skikkelig god konsert- joda, promillen er på stigende og det bidrar kanskje litt men jeg koste meg skikkelig oppe på galleriet en times tid med dette litt småsære bandet fra skogene! Jeg mener- headbanging og fløytespill- det er så latterlig at det blir uberkult!Btw- hva pokker heter det der instrumentet med sveiva på???

PARADISE LOST
Headliner fredag var storbandet Paradise Lost som har holdt det gående i mange år- og en ting merker man med slike band- det fungerer alltid sånn noenlunde uansett. Jeg har aldri vært noen PL fan men slike band må man jo passe på å få med seg når de er på besøk. Synd å si så datt jeg litt ut etterhvert her- det er bra gjennomført men for meg som ikke er fan ble det hele rett og slett litt…tamt, og litt av skylden må en noe uengasjert vokalist ta. Tok seg heldigvis litt opp på slutten så man fikk litt godfølelse før man forlot Byscenen for denne dagen.

Liten tur opp på offpiste etterpå for litt obligatorisk «hva likte du best» prat men med lørdagens 9 band og tidlige start i bakhodet hadde jeg vett til å sige sørover til senga noenlunde tidlig…

Geddonhumor...

Geddonhumor…

LØRDAG 4.MAI

Jeg lyver hvis jeg sier formen var strålende på KArmøygeddons 3.dag, men alt tatt i betraktning-ikke så ille heller. Det var derfor greit å være såpass tidlig på plass at en fikk med seg alle bandene, selv om Thundra begynte ukristelig tidlig kl 14:30….

THUNDRA
Det er kanskje den mest utakknemlige spilletiden under hele festivalen- første band ut kl 14:30 på lørdagen…det var påtagelig mange med kaffekopp og vannglass før konserten, men endel hadde jo også vært på Quiz og var fint igang allerede. Thundra leverte varene de, fikk god stemning i et ganske bra fyllt lokale mtp tidspunktet. Solid og god metal enkelt og greit.

NEKROMANTHEON
Ukjent band for meg, men her hadde jeg blitt tipset av flere om at dette måtte jeg ha med meg-så her var det bare å stille opp med åpent sinn og ørepropper og ta det som det kommer. Det som kom var rask, hard og god metal! Stemningen steg raskt under konserten-på tross av litt små tekniske problemer med trommer/gitar som bandet forøvrig taklet helt fint! En glimrende start så tidlig på dagen, nå var vi virkelig igang!

Nekromantheon Karmøygeddon 2013 Foto:Karl Inge S

Nekromantheon Karmøygeddon 2013 Foto:Karl Inge S

BACKSTREET GIRLS
BAckstreet Girls har vært på KG tidligere, de har holdt på med musikk siden jeg var et glimt i øyet te far min omtrent og vi vet hva vi får. Det er bra, det er en passende dose sjarm fra scenen og det fungerer hver gang. Backstreet Girls kan du ta med deg i banken rett og slett. Backstreet Boogie!!!!

Etter de første tre bandene var det på tide å bevege seg over til Byscenene for de neste timene- det er en maratonopplevelse lørdagen, med hele 9 band! For meg ble lørdagen på Byscenen helt fantastisk- jeg hadde ingen forventninger og det kan jo slå litt begge veier.

SUSPERIA
Susperia var fett! Jeg har litt sansen for den greia hvor de deler litt på å showe litt med publikum, vi får litt variasjon og avhengig av hvor man sitter får man jo litt mer kontakt med bandet. Hard god metal jevnt og godt levert.

FLESHGOD APOCALYPSE
Hva skal jeg si om dette mon tro…var helt ukjent for meg, og jeg ble litt småskeptisk når de kom på scenen….ble litt bekymret for at det var mye show og kanskje litt mindre musikalsk kvalitet. Det var ingen grunn til bekymring. Deathmetal med litt innslag av «klassisk» kombinert med litt zombieschwung over scenekostymene fungerte bra, og musikken bragte Byscenen enda et hakk videre opp fra Susperia. Kudos for festivalens råeste synkronheadbanging!!!

Allerede meget god stemning i lokalet som er mer eller mindre fullt hele veien nå-og det skulle bare mangle også!

TWILIGHT OF THE GODS
Fikk dessverre bare med meg deler av settet til TOTG, måtte ha en pitstop med noe mat og litt frisk luft. Fikk med meg nok til å si at det var bra og jeg tror jeg nøyer meg med det.

BRAINSTORM
Brainstorm har vært på Haugalandet før de. Jeg har ikke så mye å si- det var DRITFETT, lokalet gynget tidvis og stemningen nærmet seg styggt taket- herlig glede fra scenen og det smitter! Vi publikummere er noen oppmerksomhetshorer av en annen verden, gi oss noen gloser, få hendene opp i været og skryt litt så hopper vi opp og ned og elsker det!
Brainstorm elske Haugalandet-Haugalandet elske Brainstorm!!!

Brainstorm Karmøygeddon 2013 Foto:Karl Inge S

Brainstorm Karmøygeddon 2013 Foto:Karl Inge S

SEPTIC FLESH
Ok- nå begynner det å bli littegranne promille her så dere får unnskylde at det ikke blir så detaljert- jeg husker bandet, jeg husker bare ikke noen detaljer-det blir mange band, mange øl og mange inntrykk på en helg-ikke minst på lørdagen. Jeg sto sammen med venner på galleriet og ristet på hodet, ga horns-up og storkoste meg. Det var bra. Litt mørk god metal. Akkurat det vi trengte etter den flotte power-metalaktige stilen til Brainstorm som akkurat hadde løftet oss opp mot taket.

SABATON
Joda- jeg hadde vel hørt om Sabaton-men hørt noe? Nei ikke så jeg kan huske…jeg er nå engang mest opptatt av det gamle og gode. Åpenbart har jeg gått glipp av noe. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg hovedsaklig liker enkel rett-frem metal, passe raskt, passe hardt og gjerne med en vokal jeg kan forstå sånn noenlunde. Sabaton passet som hånd i hanske. Vant med å spille for store folkemengder men det var ikke noe som helst tegn til at de var blasserte- de har vært her før, og var åpenbart glade for å være tilbake. Hard god metal rett i trynet ispedd masse sjarm fra en vokalist med solbriller og snøcamobukser. Faen så fett. Og hun jenta på 13år som fikk solbrillene og litt ekstra oppmerksomhet er nok fan for livet. Dette var JÆVLIG kult, akkurat det jeg trengte med promillen godt oppunder hårfestet(og det er høyt etterhvert….) for å avslutte Karmøygeddon.

Sabaton Karmøygeddon 2013 Foto:Karl Inge S

Sabaton Karmøygeddon 2013 Foto:Karl Inge S

Etter konsetrene var det opp på OffPiste for å avreagere og få ut de aller siste restene med energi. Jeg har noen vage minner om sangsirkel, Dio, Iron Maiden og en masse kjente og ukjente som smiler og har hatt det jævlig fett. Når klokken passerte 03 var denne gamle mannen ferdig for uka og gikk hjem. Veldig veldig fornøyd.

Søndagen skal vi ikke snakke for mye om tror jeg….men for å beskrive det kan jeg klippe inn facebokstatusen min fra søndag formiddag…:

«Sliten idag. Veldig sliten. Uttrykket «trøtt som en strømpe» er ikke dekkende. Dere vet den ene sokken i bunnen av skittentøyskorgen? Den man mistet partneren til for 2 år siden og som siden har levd et liv under våte håndklær og skittentøy? Jeg skulle ønske jeg følte meg så fresh som den sokken akkurat nå.»

Nå ska eg kvila ut og spara penger- vet ikke med dere andre, men har alle brukt like mye penger som meg disse dagene kunne vi spleiset på en anstendig mellomamerikansk revolusjon for totalsummen….

Mine topp 5 konserter Karmøygeddon 2013:
1.Overkill
2.Sabaton
3.Djerv
4.Brainstorm
5.Eluveitie

Som alltid- en megastor takk til Johnny, Arild og resten av Karmøygeddon gjengen. Dere er fantastiske både på booking, arrangement og det sosiale. Alltid tid til noen ord om bandene, et klapp på ryggen eller en «thumbs-up» i forbifarten- jeg tror vi er flere hundre som går rundt på konsertene og føler oss helt spesielt utvalgte, og bedre kan det ikke gjøres. YOU GUYS ROCK!!!!!

Reviews fra tidligere Karmøygeddon:
Karmøygeddon 2012
Karmøygeddon 2011

3 Comments on Karmøygeddon 2013 Review

  1. Ida: Hurdy Gurdy? Fantastisk, måtte google nå for å sjekke at du ikke lurte meg…kult! TAkk for info 🙂

    Trudy-det varer nok enstundt tenker jeg!

  2. Instrumentet med sveiva på er en hurdy gurdy!

  3. Trudy Dreier // 06/05/2013 at 2:15 pm //

    Jentungen på 13 er fremdeles høy på opplevelsen 🙂

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Karmøygeddon 2013 LIVE videoer | Manneblogg
  2. Bilder Karmøygeddon 2013 | Manneblogg

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.