Karmøygeddon Arctic 2021 – som fugl Føniks fra asken…

Karmøygeddon Arctic…..Hva skal jeg si.. Joda-det har vært noen mindre konserter. Og vi hadde BlackNights/HeavyNights 2020- men det har ikke vært helt det samme har det vel….Over 2 år…

Over 2 år siden forrige festival uten restriksjoner. Over 2 år.
Over 2 år uten lommer fulle av bonger og øl i plastglass. Over 2 år.
Over 2 år uten verdens beste venner- som jeg ser 1-2 ganger i året- men som er verdens beste venner hver gang jeg ser de. Over 2 år.
Over 2år uten en litt for ivrig første dag som gir en tilsvarende dårlig start på andre dag… Over 2 år.
Over 2 år uten en lang rekke av fantastiske band som glir over i hverandre i en strøm av lyd, lys og glede. Over 2 år.
Over 2 år uten å bli satt ut av jobben som gjøres for at vi fans skal få en fantastisk opplevelse. Over 2 år.
Over 2 år uten å våkne på en post-festival søndag og be om nåde samtidig som man begynner å glede seg til neste festival. Over 2 år.

Nå pleier jeg kalle Karmøygeddon-artikkelen min for en review, noe som strengt tatt er å dra det nokså langt sånn med tanke på hvor tynne de musikalske vurderingene der pleier å være, men nå skal jeg ikke kalle det review i det hele tatt for dette er ikke en review. Det er en takk og noen ord i tillegg. Og så har jeg slengt inne noen få ord om bandene fordi jeg faktisk husker bittelitt som jeg gjerne vil si-om noen altså….

Hard at work Foto: Gunnlaug Broshaug

Fredagen:
15:35 The New Death Cult
– Fin start på festivalen, mye rockefeel i denna metalen syns jeg–> perfekt starter.

16:35 Slagmaur
– Ikke min greie men litt show og stemning-funker godt og fansen elsker det.

17:50 Stargazer
– Mer «rockemetal» (er det en sjanger???) og bra trøkk, go gang nå!

19:05 Djerv
– Jeg har gledet meg til dette gjensynet siden Karmøygeddon på Byscenen i 2013 og ble IKKE skuffet!

20:30 In Vain
– Omtrent her begynner det å bli litt mer utydelige bilder ser jeg på mobilen, men konserten va knall-trøkk og attitude akkurat som forvnetet fra In Vain- leverte!

In Vain in concert

22:05 Vreid
– Vreid er også litt på siden av min vanlige spilleliste men altså- Vreid er proffe og er det bra er det bra. Dessuten var jeg «litt påseilet» og syns det var utrolig fett der og da husker jeg….hahm. PÅ denna tiå va eg og med på noen samtaler i «sitteogsnakke/merch-teltet» jeg ikke husker helt så det er igrunn litt uklart for meg hvor mange Vreidlåter jeg fikk med meg…

23:45 Enslaved
– Det er ikke så ofte jeg er Klara Klok når jeg har passert 10 øl men etter 3 sanger her sa jeg til meg selv (jeg er litt usikker på om jeg sa det inni meg eller høyt..) «Karl Inge- du har sett Enslaved 15 ganger minst, gå og ta taxi før det blir kø din tulling, det e ein dag imårå o».

Så då tok eg taxi him for gamle folk ska ein høra på har eg forstått- fyste dag va ferige og det va igrunn eg og.

Go gang Foto: Gunnlaug Broshaug

Dag2
Eg skakje lyga-det va nokså ille. Det ekje ofta eg ikkje komme meg på plass te fysta bandet, men eg va igrunn nokså stolt øve at eg klarte skrapa samen restene og komma meg på plass te band 2 denna dagen. Fyste halvtimen sto eg for meg sjøl på «vipscenen» og justerte væskenivået….Men det høre nå litt me det o gjør det ikke, spesielt itte 2 år uten trening!

Lørdagen:
15:20 Cult of Destiny
————-
16:30 Course of Fate
– Kult og chill.

17:45 Nekromantheon
– Åkei, nå snakke me- eg hadde fått justert væskebalansen og så bare PANG deilig trash-ish sint metal rett i dagenderpåtrynet mitt, herligt!!!

Nekromantheon med Dave Mustains ukjente sønn i spissen

19:10 Keep of Kalessin
– Dessa trodde eg sko verr bra-men eg tok feil- de va for å sitera vår alles kjære Arild- MAGISKE! Fantastisk deilig «comeback» om eg ska kalla det for det, det e aggressivt men samtidig så utrolig dyktig og periodevis melodiøst. Aldeles fantastisk! Alle sorger glemt-eller slokket da, 3 band igjen-nu jeklar-nu kjør vi!

Meg og sjefen nyte Keep of Kalessin Foto: Gunnlaug Broshaug

20:35 Borknagar
– Om Keep of Kalessin leverte så vakje Borknagar så himla långt bak, her vett me ka me får, profft levert metal.

22:10 Leprous
– Nja- Va det bare meg ellår ble det litt «tregt» når Leprous kom itte rekkå med Nekromantheon, Keep of Kalessing og Borknagar? For det e jo utvilsomt bra-men for meg ble det litt for stort temposkifte her…

Leprous

23:45 Audrey Horne
– Her vett me jo ka me får- deilig hardrock/heavy me go showfaktor, partystemning og en perfekt avslutning på 2 dager med festival- eg va så ferige at eg tusla meg ut omtrent idet de arrangerte «sitalong» midt ute blant publikum midtveis i konserten- eg hars ett AH 4 ganger på 3 år nå og prioriterte å sleppa lemenvandringen ut dørene itte siste konsert.

Audrey Horne levere ALLTID stemning

Det eg sitte igjen me nå mandag kveld-fortsatt litt sliten- e masse goe minnår-nåken av de huske eg o faktisk- og ein stor takknemlighet te Karmøygeddoncrewet. Det e heilt utrolig å se den innsatsen de legge ned- det e booking og bestilling lang tid i forkant, rigging, kjøring, bæring, kobling, kosting og skjenking. I tillegg har de måttet håndtera alt detta me ein stor dose usikkerhet hengande over seg vedrørende covid og ka status ville verr der. Nok en gang viser Karmøygeddoncrewet hvorfor folk reiser fra inn og utland te ein forblåst holme på vestlandet for å gå på konsert og ha det kjekkt. Eg føle meg priviligert så omtrent bare kan rusla ut dørå og delta, og eg e evig takknemlige og vett eg har hundrevis —-> tusenvis- med meg når eg seie at me GLEDE oss stort te mai Karmøygeddon 2022 -som tilfeldigvis e omtrent når eg forvente å ha komt meg øve denna helgå.

TUSEN TAKK Karmøygeddoncrew- you rock!

Karmøygeddoncrew- love ya Foto: Gunnlaug Broshaug

PS: Eg pleie før festival-og ellers o forsåvidt- å legga litt sangar fra band eg ikke kjenne te i ei spillelistå på Sportify (som eg har kalt «Det kan jo verr bra?») for å sjekka ut, og eg må jo sei eg gjekk nok glipp av et kult band lørdag for Cult of Destiny har gått litt på repeat her nå ittepå….

Ekstra takk te Gunnlaug Broshaug for bilder!!!

Hva vi gleder oss til:
Lineup Karmøygeddon 2022

Sjekk også:
Karmøygeddon på Facebook

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.