Karpe fra nytt vann

Forrige søndag var vi to stykker som tok turen til Sunnhordaland for å prøve et nytt karpevann-et vann hvor det er fisk over 10kg….Planen var å fiske fra tidlig kveld til morgen/formiddag….

Vi var på plass i 19-tiden og rigget oss til, jeg med 3 stenger han med to. jeg agnet mine med variernde pop-ups varianter- en snowman med fiskeboilie, en cherrypopup med mais og en kunstig popup med fiskeboilie. Stengene var uti før kl 20 og så var det bare å sette seg til rette.

Karpefiske…helt ok! Foto:Fiskemoro

Og det ble en lang sitteøkt…riktignok hadde kompisen noe «jukserun» og alarmpiping som holdt oss litt på tå hev-men igrunn var det stille-til kl ble 04 og min ene alarm blinket rødt og hissig og en plystrelyd ljomet over vannet! Jeg fikk stavret meg frem til stengene og fisken sat! Første tanke-denne er stor! Så gikk det et minutt og jeg ble mer usikker-den gikk veldig rart i vannet og var vekselvis tung/lett…. svaret kom når vi fikk fisken nær nok til å se den i lyset fra hodelykten-fisken kom inn sidelengs… I håven ble det klart at den hadde kroket seg selv klokkerent-i magen. Bittert. Heldigvis var skaden liten og kun i skinnet så tror fisken klarer seg fint. Rigge om to stenger (en ble dratt med i håvingen) og sette seg til igjen- etter nbærmere 20t uten søvn begynte det bli seigt men vi var enige om å stå på litt til og håpe på morgenbett, for det var begynt å lysne.

Det er jeg glad for for kl 05 ganske nøyaktig pep det igjen hos meg og etter en kort fight kunne kompisen håve en nydelig liten speil-ikke noen kjempe akkurat men når det gjelder karpe er jeg glad for hver fisk jeg får-og ekstra kjekkt når det blir fisk på første skikkelige turen i nytt vann!

Karpe-nb stingsildene! Foto: Fiskemoro

Karpe 2,45kg Foto: Fiskekompis

Fun fact: Fisken tok på en cherry pop-up og mais kombo. Popupene kjøpte jeg når jeg skulle på karpefiske i Danmark-i 2009 😀

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.