Karpeforaren og kjellarlukten…

Om jeg nå ikke har FÅTT karper i år, så har jeg ihvertfall lykkes med en ting-å fore de. For FORET har forsvunnet jevnt og trutt det, så trøsten får kanskje være at jeg har bidratt litt til veksten på de denne sommeren som ikke har vært veldig varm og lang?
Foringen har i stor grad vært jevn og variert- jeg har vært heldig og fått gode priser og bra varer fra Northern Baits som karpene har likt veldig godt-sålenge jeg ikke har hatt en krok i nærheten da riktignok-men for all del, det er jo en opplevelse å se et par karper støvsuge foringsplassen for så å la ditt krokagn ligge igjen også….

Foringen har vært konsentrert om 4 hovedingredienser- mais, boilies, tigernøtter og pellets. Boilisene har i all hovedvekt vært diverse Krillboilies og pelletsene har vært krillpellets, alt fra Northern Baits. Tigernøtter var noe nytt for meg, neste år skal jeg bruke peanøtter istedet, fy faen for en lukt…. Ene dagen jeg kom hjem fra jobb og hadde latt en 3kg boks med krillpellets stå åpen samtidig som en boks med tigernøtter hadde blåst lokket pga gjøring…den lukten luftet jeg ikke ut på en dag for å si det sånn… For kan jo være så mangt som karpefiskere vet-alt fra søtt grunnfor iblandet litt mais som er så fristende at man nesten spiser det selv, til stinkende oljer, boilies og overgjæra tigernøtter… Alt en del av sjarmen kan man vel si, men jeg tror kanskje jeg legger litt mer vekt på de godluktende variantene neste sesong….

Her er noen bilder av for og sånt noe fra sesongen som gikk….

karpefor

6.5kg krillpellets, noen kilo boilies og litt ekstra smak fra Northen Baits Foto:KIS

søtt karpefor

Søt og god forblanding med mais, hamp og boilies Foto:Karl Inge

boilieblanding

Boiliemix klar for foring Foto:Karl Inge Stumo

forballer

Det skal lages forballer-grunnfor,mais,tigernøtter og tigernøttlake…lukten er litt stram ja… Foto:Karl Inge

tigernøtter i lake

Det er liksom sånn tigernøttene skal være best…fy faen sier jeg bare. Foto:Karl Inge

blandet for

Boilieblanding, mais, krillpellets og laksepellets på fiske/foringstur Foto:Karl Inge

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.