Karpekjør del 12 Skyt meg.Skyt meg nå.

pva bag

Hvordan kan de motstå dette?? Foto:Karl Inge S

Eller ta i det minste å gi meg et kakk i hodet eller noe sånt for jeg trenger en oppvåkning. Eller innsovning alt etter hvordan en ser på det. Jeg er altså på 12. karpeløse uken nå, og det begynner vel strengt tatt å bli litt latterlig hvor mye tid og energi som har gått til dette dustefiskeriet. Man kan dra 20 makrell i timen på kaien liksom.

Anyhow- nytt fra uken er at jeg har hatt et par ok kveldsøkter og ellers foret hver eneste dag- når temperaturen begynner å falle nå er jeg litt redd jeg skal «miste de» så jeg tør ikke la det gå mer enn en dag uten foring, og helst hver dag. Har ikke sett mye aktivitet, men det har vært mye vind også som har gjort observasjoner både av fisk og evt forsvunnet for vanskelig.
Det var lørdag-søndag jeg skulle gjøre det- fint vær hele dagen så jeg satset på at vanntemperaturen skulle stige litt og at fiskene skulle være i full aktivitet. Og siden jeg har en kompis som sier kl 24-02 er best, en annen som sier fra 05 til formiddagen mens mange andre sier kveldsfiske tenkte jeg å slå dette sammen og fiske fra kveld til morgen. Litt kinkig plass for overnatting swimmen min men ettersom både Yr og Storm var enige om at det ikke skulle bli kaldere enn 8 grader på natten tenkte jeg at det gikk vel greit med et liggeunderlag og en Jervenduk. Haha.Hahaha. Hadde jeg hatt en av meterologene innen rekkevidde kl 04 så skulle de fått smake rimfrost for å si det sånn! Termometeret vise 1 grad og det var jævlig kaldt å ligge i fosterstilling på et biltema liggeunderlag ved vannkanten kan jeg love-uten jervenduken hadde jeg måttet gitt opp.

Soverommet natt til søndag-NB rimfrosten på sekken… Foto:Karl Inge S

Nå kunne man jo kanskje tenke seg at en fisk varmet-men neida-ikke engang en ussel liner, og det på 3 stenger gjennom hele natten. Det er til å ta sin død av. Morgenen var jeg kald og mildt sagt «muggen» til sinns men jeg bestemte meg for å fullføre og fiske til formiddagen var noenlunde igang. Det var-bortsett fra kulden-en aldeles nydelig morgen, stille, frostrøyk og en sol på vei opp. Dessverre ble det nokså åpenbart at det ikke var noe særlig aktivitet etterhvert-under de forholdene hadde jeg sett fisk i sivet på langt hold, men det var helt dødt. Jeg ga meg derfor kl 08:30, etter 14t fiske. Sliten, kald og illeluktende kom jeg meg tilbake til bilen. Som måtte skrapes for is. Haha. Hva er det ungdommen sier-FML!

Morgenstemning

En liten stemningsvideo-kan love at det er ikke like idyllisk når det er 14timer uten et pip fra varslerne i forkant av en slik morgenstund…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.