Krill-hva er det egentlig Røkke skal tjene penger på nå?

Tjen pengerSist uke kunne vi lese om store børssvingninger i selskapet Aker Biomarine, som er et av selskapene i Røkke-sfæren. Aksjen steg nesten 100% på fredag 8.april men svingningene er store. Årsaken til oppgangen er at Aker Biomarine har fått på plass en stor avtale. Ifølge avtalen forplikter den europeiske kunden seg til å kjøpe 30 tonn med Aker BioMarines Superba Omega 3 basert på krillolje.
De fleste har vel hørt om Omega 3, som er veldokumentert helsebringende- og ettersom de fleste av oss spiser litt for lite fet fisk vil et tilskudd av Omega 3 ha en positiv effekt for mange av oss, selv om et variert kosthold et det beste alternativet.
Sosial- og helsedirektoratet anbefaler at 0,5 prosent av energien per dag kommer fra omega-3. Det vil si cirka 0,8 gram for kvinner mellom 18 og 30 år, rundt ett gram for menn mellom 10 og 30

Men hvorfor krill? Krill er en gruppe rekelignende virvelløse dyr, og er en viktig art zooplankton. Med dagens kvoter er krillfisket meget bærekraftig. Antarktisk krill og ressursenen i Sørishavet forvaltes og reguleres av «Convention for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources» (CCAMLR). For å forhindre overfiske og dermed at næringsgrunnlaget for arter som pingvin og sel blir redusert, benyttes føre var prinsippet i forvaltningen av denne viktige ressursen. Vitenskapskomiteen tilknyttet CCAMLR anslår at biomassen av Antarktisk krill i Sørishavet er mellom 400-500 millioner tonn
(Fra WIKI)

Med mange av de viktige fiskebestandene overfisket ser nå mange seg etter nye muligheter for å selge oss marine produkter, og krill er noe flere satser på:

Helsegevinstene er store og veldokumenterte for de som har lite Omega 3 i kosten fra før, så salgsargumentene kommer av seg selv.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.