Kryptovaluta er et av årets heteste investeringsobjekter

Man skal ikke mange årene tilbake før kryptovaluta var noe som kun virket å være for spesielt interesserte. Da spesielt de som hadde mye kunnskap om data og internett, og på en eller annen måte hadde plukket opp informasjon om disse moderne digitale valutaene slik som bitcoin, ethereum, litecoin og mange andre.
Spoler vi frem til 2021 er kryptovaluta tilnærmet på alles lepper, og man kan nesten ikke unngå å ha hørt om det via sosiale medier, nettaviser, nyhetsreportasjer og lignende. Alle vet riktig nok ikke helt hvordan kryptovalutaer egentlig er bygd opp, men de kan nok til å skjønne at det er en moderne form for digital valuta.

Tjen penger

Mer aktuelt for investering fremfor bruk?
Kryptovalutaer ble utviklet for å være desentraliserte valutaer som ikke styres av sentralbanker, myndigheter og andre institusjoner. Det er dermed ikke slik at noen kan ta styring med valutaen. Idéen bak var at det etter hvert skulle bli mulig å bruke kryptovaluta som en alternativ valuta når man handler varer og tjenester.
Etter hvert som årene har gått og kryptovalutaer med bitcoin i spissen har blitt enda større, har det fortsatt ikke tatt helt av som en aktuell betalingsmetode, selv om det finnes nettsider og enkelte tjenester rundt omkring i verden som har begynt å godta det. Da det var snakk om at Tesla, anført av Elon Musk og hans forkjærlighet for kryptovaluta, skulle begynne å godta bitcoin som betalingsmetode, virket det som om det endelig skulle bli mer allment akseptert. Siden den gang har Musk snudd på grunn av miljøeffektene utvinningen av bitcoin fører med seg.

Mange som kjøper kryptovalutaer i dag, gjør det hovedsakelig for å investere i at kursen stiger slik at de kan selge seg ut på et senere tidspunkt. Det finnes flere populære strategier, slik som det å investere i dogecoin og andre moderne, populære valutaer. Noen velger også å holde på kryptovalutaen i mange år, uten planer for å selge seg ut etter store kursstigninger.
Mange gjør stor suksess med å investere i kryptovalutaer, og har opplevd eventyrlige avkastninger. Samtidig er de fleste kryptoer svært volatile, og det kan forekomme store svingninger på kort tid.

Sørg for gode sikkerhetsrutiner
Det som er viktig når man kjøper kryptovaluta, uansett hva man skal bruke det til, er at man har gode rutiner for hvordan man oppbevarer sine digitale valutaer. Det finnes mange skrekkhistorier om folk som har mistet tilgangen til kryptolommebøker, noe som har kostet det enorme summer etter hvert som kryptovalutaens verdi har steget og steget.
Det finnes nok også mange av de som kjøpte bitcoin og andre kryptovalutaer i den tidlige fasen etter at de ble lansert, før de begynte å stige enormt i verdi, for deretter å ha glemt passordene sine eller rotet vekk hardware-lommeboken sin. Det er derfor viktig at man har gode sikkerhetsrutiner slik at man ikke blir en del av statistikken som estimerer at rundt 20 prosent av bitcoin ligger på harddisker som er glemt eller utilgjengelige.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.