Livsfarlig snarvei

Løvbiff og poteter
Yummi…..

Innførselen av ulovlige slankepiller øker melder VG. Økningen kommer både via bestilling på internett og ved at folk kjøper pillene når de er på ferie i utlandet. Felles for de fleste er at de antageligvis ikke virker-og at de ofte inneholder ingredienser som kan være direkte helsefarlige. Folk lar seg allikevel lure……

Samfunnet er blitt sånn at det er mer og mer press på kropp og utseende, mange vil nok si langt over det man kan forsvare ut fra helsemessige hensyn. I takt med denne utviklingen kommer problemene på løpende bånd- spiseforstyrrelser, mobbing, ulovlige piller og helsefarlige dietter/kurer. Hvorfor lar folk seg lure egentlig? For folk lar seg lure-i rikt monn. Særlig i januar er det høysesong for spekulative dietter, slankepiller og jeg vet ikke hva. Her om dagen leste jeg en lang artikkel på en av landets største nettaviser som skulle forklare hvordan man kunne øke forbrenningen i hverdagen…. «så mange kalorier forbrenner du når du sitter og ser på TV kontra når du ligger» og «så mange kalorier forbrenner du når du støvsuger» var to av mine favoritter. Trodde virkelig artikkelforfatteren at det er pga for lite sittende TV-titting eller manglende støvsuging folk blir overvektige og i dårlig form? Selvsagt ikke-men snarveier selger. Lettvinte løsninger er god butikk, ta bare å se på TV-shop litt om du orker utsette deg for det. Her presenteres «geniale» treningsprodukter over en lav sko- gjerne med slagord som «10 minutter dagen er nok» eller «Det er så gøy at du merker ikke at du trener».

Vi mennesker er genetisk disponerte til å være late-ikke for latskapens egen skyld, men for å spare energi. Utviklingen i samfunnet har gått for fort til at kroppen vår har klart å henge med, og nå sitter vi her altså i 2011- tjukke, utrente og med slankepiller i ene hånda og fjernkontrollen i den andre.

La oss være ærlige-vi vet alle hva som må til- trening og et fornuftig kosthold over tid. Problemet vårt er selvsagt at vi vil ikke. Vi vil nyte velferdssamfunnet-spise god mat, drikke god drikke og nyte fritiden arbeiderne har kjempet frem for oss de siste 150år. Underveis forfaller kropp og helse, vi plager oss selv men sliter med å få tatt tak i problemet. Så velger vi av og til en snarvei da, og lukker øynene for konsekvensene-for vi må jo se bra ut. Vi må være slanke og sunne. Og viktigst av alt-alle andre må tro vi er lykkelige. Det er tross alt viktigst, er det ikke?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.