Meitesesongen starter

Joda, det har forsåvidt blitt meitet lenge rundt om i landet, men for min del er det varme kvelder i juni og juli som forbindes med meite, og her vest er det gjerne ikke før i juni det blir fart på fisket uansett. Fiskingen min er jo ikke akkurat intensiv for tiden, men noen fine kvelder alene med dupp ute er jo nesten mer for mentalhygiene enn «sport» å regne uansett.

Uansett er noe av det morsomste med hele meitefisket å tusle med foring syns jeg. Det lukter rart, ser rart ut og er i det hele såpass teit at det har en egen verdi bare av den grunn. Foret jeg har laget klart nå er et enkelt for som kan benyttes til det meste av karpefisk, ihvertfall de vi har på Haugalandet, dvs i hovedsak karuss og karpe. Foret består av:

*Hampfrø (kokte)
*Mais (hovedingrediens mtp at det er krokagn også)
*Noen knuste/delte boilies som har ligget litt lenge i en bøtte i sola i kjeller (Hvor de forsåvidt har avgitt en fin søtlig duft et par år…)

Jeg supplerer gjerne med litt tilsatt søtning før jeg forer ut også, ihvertfall om jeg hsuker å ta flasken med lukt med…

Meitefor Foto:Karl Inge Stumo

En annen ting som er litt moro med slikt meitefiske er at det KAN (med dobbelt trykk på KAN) gjøres utrolig enkelt, ihvertfall etter arter som karuss. En enkelt stang, et skrin med litt dupper,søkker og kroker og man er igang. Selvsagt må en skikkelig håv, avkrokingsnett/matte etc være med også men alt i alt et enkelt og «raskt» fiske som ikke krever store forberedelser, ihvertfall ikke når man har disponerer bil hvor stang kan ligge klar ferdig rigget….

Enkelt meiteutstyr… Foto:Karl Inge Stumo

Kanskje blir det en sånn en på meg igjen en dag snart?

Karuss Foto:Privat

Hilsen innehaver av Norgesrekorden for gullfisk 😉

2 Comments on Meitesesongen starter

  1. admin // 09/06/2012 at 3:11 pm //

    TAkkTakk, får se om det faktisk blir fisking eller om eg nøye meg me å laga te foret 🙂

  2. Muligheten for karuss sko vel kanskje varra der nå, lykka t Karl Inge 😉

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.