Netflixtips del 1 -De 5 beste seriene på Netflix

En liste over de 5 beste seriene på Netflix er selvsagt nødt til å bli en individuell sak-men i denne artikkelen kommer det nok få overraskelser-om noen for de aller fleste. Jeg skal senere komme med tips til mindre kjente serier, men jeg begynner med mine 5 favoritter blant «blockbusterne».

1-Breaking Bad avsluttet etter 5 sesonger-alle er tilgjengelige på Netflix

Breaking Bad

Breaking Bad

Etter min mening er Breaking Bad noe av det aller ypperste som noengang er laget for TV-vi snakker Sopranos/The Wire kvalitet-enkelte sesonger er kanskje toppen av TV-serielykke spør du meg. Denne kjedelige læreren som får kreft…..taperen Jesse og den stereotype advokaten «Better call Saul»-persongalleriet er variert, originalt og ikke minst-skuespillerne leverer utrolig bra. At det bare ble 5 sesonger er en tragedie, her kunne man fort holdt det gående minst en sesong til-når det er sagt er andre halvdel av sesong 5 kanskje de beste 8 episodene produsert av noen noengang. Hvis du ikke har sett Breaking Bad- så misunner jeg deg. SAY MY NAME!

2. Dexter avsluttet etter 8 sesonger 7 av dem er tilgjengelige på Netflix foreløpig

Dexter

Dexter

Dexter Morgan jobber i politiet. han er sosiopat, massemorder og veldig fascinert av blod og rettferdighet. Kombinasjonen gir mye spenning, mye blodsøl og etter som serien skrider frem-endel fascinerende dilemmaer. Det er litt vanskelig å si hva som er så fascinerende med Dexter-kanskje er det hevninstinktet i oss som blir tilfredsstillt, eller kanskje det er dobbeltlivet vi lar oss fascinere av? uansett-dette er en av de største seriene de siste årene, og det er det god grunn til.

3. The Walking Dead er igang med 5 sesongen, kun 2 er foreløpig tilgjengelig på Netflix

The Walking Dead

The Walking Dead

Zombier. Enten så liker man det-eller så liker man det absolutt ikke. Nå er det riktignok kvalitetsmessig nokså langt fra «Night of the living dead» til denne serien, men tro meg-når man ser åpningssekvensen i første episoden i sesong 1 blir man enten skremt vekk-eller så er man solgt. Jeg er igang med 3 sesong av TWD som går på TVNorge nå-og jeg er ikke lei enda…. Det flettes inn mye annet enn zombier for å holde det gående selvsagt, flere sesonger med kun zombienedslakting ville blitt i drøyeste laget.

4. House of Cards 2 sesonger begge tilgjengelige på Netflix (Netflix produsert)

House of Cards

House of Cards

Politikk. Avstemninger. Møter. Baksnakking og taktikkeri. Høres det kjedelig ut? Det er det sikkert også. Men ikke i House of Cards. Kevin Spacey er fantastisk som den pragmatiske kyniske politikeren(eller byråkraten egentlig) som sitter i nettet sitt og nøster inn ofre fra alle deler av politikken og samfunnet forøvrig. Godt hjulpet av en ambisiøs kone og grådige forbindelser jobber han seg mot maktens sentrum. Hvem kunne ane at politikk kunne være så…spennende!

5. Orange is the new black 2 sesonger begge tilgjengelige på Netflix (Netflix produsert)

Laura Prepon spiller Alex Vause

Laura Prepon spiller Alex Vause

Piper havner i fengsel for gamle synder-en verden hun overhodet ikke er forberedt på. Intriger, litt vold, litt vennskap og en passe dose pupper&rumpe gjør denne serien populær blant svært mange. Piper må sjonglere det «ekte» livet sitt med fengselslivet, samtidig som hun finner nye sider av seg selv. Serien blir litt «jentete»(?) innimellom, men så dukker en lesbisk Laura Prepon (spiller Pipers ekskjæreste Alex Vause) opp og så går det helt fint det også. Skuespillerne hever denne nok til at den havner på topp-5 hos meg, men noe skyldes nok nyhetens interesse…

Kommentarer, gjerne i form av surmaget kritikk basert på dine helt subjektive meninger tas gladelig imot i kommentarfeltet.

5 Comments on Netflixtips del 1 -De 5 beste seriene på Netflix

  1. Hvor er supernatural? Supernatural er bedre enn både The Walking Dead, House Of Cards og jeg personlig syntes det er bedre enn Breaking Bad også!

  2. Sons of Anarchy ble jeg litt lei av når det ble litt mye «irsk» action, får vurdere å ta den opp igjen etterhvert 🙂

  3. Ikke noe fan av zombies, men jeg liker godt 1,4 og 5 på lista di. Savner Sons of Anarchy dog…

    Har forøvrig begynt å se på maratonserien 24, den hadde kommet inn på min topp 5 liste ihvertfall 😉

  4. Den kommer på en annen liste snart faktisk 😉 Jeg er ikke die-hard sci-fi fan men BG var bra 🙂

  5. Battlestar galactica

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Netflixtips del 2 -5 gode mindre kjente serier | Manneblogg
  2. Så populært er Netflix og nett-tv blitt | Manneblogg

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.