Netflixtips del 2 -5 gode mindre kjente serier

I første del av Netflixtipsene tipset jeg om mine 5 favoritter blant de mest kjente seriene. Denne gang er det 5 mindre kjente serier som skal vurderes og anbefales. Rangeringen er delvis basert på hvor godt jeg liker de, men også delvis på hvor kjente de er. Førsteplassen f.eks er nok mye mindre kjent enn 3.plassen og er ikke nødvendigvis veldig mye bedre, men rangert som et bedre tips i denne forbindelse. Nederst har jeg forøvrig rangert de 5 uavhengig av «ukjentfaktoren» for de som vil ha tips kun basert på hvor godt jeg har likt seriene.

1. Trailer Park Boys 7 sesonger 7 sesonger tilgjengelige på Netflix-2 til skal lages
trailerparkboys

Ukjent for de fleste, og dette er kanskje ikke for de fleste heller-men jeg digger det! Dette er en såkalt «mockumentary» eller en «liksom-dokumentar» som sparker i retning av «reality» serier og dets like. Vi følger tre vidt forskjellige personer som har det til felles at de bor i en trailer park i Canada, er litt under gjennomsnitts intelligente og er kriminelle. Ja-og så liker de marihuana, øl og banning. Persongalleriet er herlig i denne serien, alt satt på spissen og overdrevet, men helt opp i min gate hva humor gjelder selv om det er enkelte episoder som blir litt for «tøysete». Den evige kampen mot parkens vaktmester (en alkoholisert homofil eks-politi med Narvestad trekk) er til stor glede for alle rundt dem og jakten på rikdom og tidlig pensjon tar det meste av tiden-bortsett fra røyking,drikking,banning og litt kos med kattepuser. Dette er «My name is Earl» med en ironisk vri, høy prompehumorfaktor, lavt budsjett og sen sendetid i USA- anbefales!!!

2. Krigens Unge Hjerter miniserie
unseremutterunserevater

Serien som på originalspråket heter «Unsere mutter Unsere Vater» (Vår mor vår far) skapte-som alt fra denne tidsperioden forsåvidt- mye debatt i Tyskland når den kom. Jeg synes den er god- 5 unge tyskere vikles på forskjellig vis inn i krigen 1941-1945 og vi følger dem gjennom krigen. Det er rått, brutalt og sterkt. Enkelte scener får man lyst til å spole forbi, andre gjør man så sint at man kjenner blodtrykket stige. For de som har lest Sven Hazels (danske som kjempet for Tyskland i krigen) bøker(som i stor grad er fiksjon vel og merke) om livet som tysk soldat vil enkelte scener og roller være lett gjenkjennelige. Serien består av 6 episoder og er noe man rett og slett bør ta seg tid til å se, selv om det er ubehagelig innimellom. Gode skuespillere og en sterk historie gjør at episodene går fort på tross av det tunge budskapet.


3. Hannibal
2 sesonger på Netflix 1 ny sesonger skal lages
hannibal_lecter

Jeg var egentlig skeptisk til denne- Hannibal er for meg Anthony Hopkins og alt annet har i stor grad vært en skuffelse-til nå. Mads Mikkelsen spiller fantastisk og drar serien frem og opp sammen med groteske drap og en småpsykotisk profileringsekspert i form av Will Graham. Interakjsonen mellom hovedpersonene er meget bra og gjør at savnet av litt mer oppmerksomhet rundt det rent faglige ved etterforskningene er tålbart. Ikke noe for de sarte eller yngste, enkelte scener er så bestialske at Dexter blekner-men severdigt for oss voksne som liker krim og kannibaler.

4. Homeland 3 sesonger(igang med nr 3) 2 på Netflix minst 4 sesonger skal lages
homeland

Homeland er også av de mer kjente seriene på denne listen- kort sagt returnerer en soldat fra fangenskap hos Taliban og mistenkes etterhvert for å ha blitt en smule påvirket av antiamerikanske holdninger-samtidig som han hylles som en stor helt. Serien er spennende men jeg sliter litt med den kvinnelige hovedrollen- Claire Danes spiller bra men jeg finner rollen lite troverdig-med en litt mer troverdig rollefigur for henne hadde denne serien havnet høyere på listen.

5. Terra Nova 1 sesong
terranova

Jeg var litt i tvil om denne skulle havne på listen- det er ingen kvalitetsserie egentlig-men den har sine momenter. Det er en fordel å like litt sci-fi, og likte du Jurassic Park finner du nok endel bra scener her også. Serien havner om en tidsreise for å redde jorden ved å opprette en koloni som skal fungere i pakt med jorden. Ting går selvsagt ikke helt etter planen og opprørere,kapitalister fra «gamlelandet», dinoer og interne stridigheter preger dagene-grei underholdning.

Seriene rangert kun etter hvor bra jeg mener de er:
1.Hannibal
2.Krigens Unge Hjerter
3.Trailer Park Boys
4.Homeland
5.Terra Nova

5 Comments on Netflixtips del 2 -5 gode mindre kjente serier

 1. Hei! Fant din kanonblogg på BareBlogg. Meget,glad for det!! Skriver selv på en blogg om tv&film, mat&drykk, teknikk&spill, kunst&kultur mm mm.
  En gutteblogg litt som FHM/ViMenn fast uten nakne damer…
  Prøver å holde meg til korte innlegg, litt som en twitter feed, sammen med litt bilder el videos.
  Ta en titt hvis du vil;)

  For øvrig må jeg fårekommandert Black Books på Netflix! En av de morsomste seriene noensinne!

 2. TAkk for det 🙂
  TrailerParkBoys er nokså spesielt men bør sjekkes ut-det er en sånn serie man enten ler av og koser seg med-eller synes er helt teit 😀

 3. Hannibal og Homeland er noen av mine favoritter, og selvfølgelig har jeg sett det som er å se av din forrige topp 5 liste :)Nå tenker jeg at Trailer Park Boys skal til pers 🙂 fin fin blogg by the way 😀

 4. Jeg liker godt Wallander bøkene, men filmene/serien har jeg ikke helt falt for, muligens fordi det passer så dårlig med bildene i eget hode…?

 5. Skal sjekke ut Hannibal 😉

  Vet ikke om den er mindre kjent, men jeg liker godt Wallander serien, ble ferdig med den i forrige uke. De driver også på og lager 6 nye filmer, men da er det nok slutt tror jeg.

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. 3 anbefalte nyheter på Netflix august/september 2014 | Manneblogg

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.