Netflixtips del 3 -3 gode gamle serier

Da er tiden kommet for del 3 i Mannebloggs serie med Netflixtips. I del 3 ser jeg på de litt eldre seriene på Netflix og jeg har funnet 3 godbiter jeg vil tipse om.

1. Twin Peaks 2 sesonger begge tilgjengelige
twin_peaks

Hvis du ikke har sett Twin Peaks-se den. Hvis du så den for mange år siden-se den igjen. Sjansen er stor for at du både liker den-og oppdager at den har aspekter man ikke fikk med seg første gang. Twin Peaks er på mange måter forløperen til den moderne TV-serien, og serien har fortjent kultstatus. Den lille koselige byen ved Twin Peaks har mørke hemmeligheter-veldig mørke. Et fantastisk persongalleri gir David Lynch oss her, og kulissene (naturen,kafeen,hotellet….) er ikke verst de heller…. Twin peaks er en mørk serie- hvor mørk fikk jeg nok ikke helt med meg første gang jeg så den-da var jeg ikke eldre enn at «Bob» holdt meg våken 10min ekstra på fredagskveldene etter at den hadde gått på TV. Jeg så nylig hele serien (2 sesonger men de henger sammen) på nytt og fikk meg noen aha-opplevelser. Første sesong er nok klart best, men 2 sesong er også severdig og må altså ses for å få en «avslutning» på det hele. Etterpå kan man lure på hva som egentlig er galt i Twin Peaks….

2. Venner for livet 10 sesonger kun 3 på Netflix
friends_vennerforlivet

Venner for livet-eller Friends som de fleste sier trenger vel knapt noen presentasjon. Etter at serien forsvant fra skjermen er det laget så mange kopier av varierende kvalitet at det er lett å glemme hvor god denne serien var- det var ikke mye sosialt som skjedde utendørs når Friends gikk på TV på det mest populære, man samlet seg innendørs foran en TV. Serien er ikke like «fresh» nå selvsagt, men den fungerer godt som litt nostalgisk tidsfordriv- og enkelte scener er og blir klassiske… «We were on a break»

3. Little Britain 4 sesonger 3 tilgjengelige på Netflix
little_britain

Little Britain er typisk britisk humor-Matt Lucas og David Walliams loser oss gjennom hverdagen til «erketypiske» briter md korte glimt fra et rikholdig galleri med…..personligheter så å si. Handikappede, homofile(?), tykke og transvetitter- her går ingen fri. Det blir litt mye i store doser, men en episode om gangen er det riktig så morsomt.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.