Norgesrekord på gullfisk

Jupp du leste rett-undertegnede er den überstolte innehaver av Norgesrekorden på gullfisk. Det er noen år siden nå-ca 6 år for å være nøyaktig og historien går omtrent såher:

Jeg og kompis Thor hadde lenge hørt om noen småvann i kristiandsandsområdet som huset stor gullfisk, fisk som hadde vært der ihvertfall siden 70-tallet og hadde dannet sterke bestander med fin fisk. Siden vi begge to både liker å føye nye arter til artslistene våre-og liker tanken på Norgesrekord suste vi snart nedover fra Karmøy på fisketur. Dette fisket etter gullfisk er ganske spesielt-gullfisk, ihvertfall de større biter helst på natten nemlig. Det finne smange måter å fiske dem på men den vanligste er slik vi fisket-med dupp, og nedblyet agn (oftest mais) like over bunnen. Dette kan være litt utfordrende, spesielt på natten siden alt blir litt mer komplisert når det blir bekmørkt, særlig når det er mye vannliljer på fiskeplassen og det ser noe sånn som dette ut…ikke bare bare å unngå at man sitter fast endel og det kan fort bli litt lett bannskap innimellom.

Typisk meitevann… foto:karlingestumo

For å gjøre en relativt dryg fiskeøkt litt kortere- vi fisket fra kl 19 til 05:30, og fikk totalt 8 gullfisk, de aller fleste tok mellom kl 01 og kl 04. Jeg fikk den største som med sine pene 915 gram akkurat holdt til ny Norgesrekord!

Norgesrekord på gullfisk! Foto:Thorhakonsen.com

Veldig spennende fiske, med lokal underholdning i form av bever, mus som stjal maiskorn og en relativt overaktiv maurbefolkning sånn omtrent akkurat den eneste plassen det var mulig å sette seg ned….slikt hører med på fisketur! Det er ikke ofte slike turer klaffer som det gjorde denne gangen, hvor begge to får fisken de vil og den ene attpåtil er Norgesrekord-men så er det jo sånne turer man lever lengst på også!
PS:Fisken ble satt pent uti igjen og siden gullfisk lever lenge er det ikke umulig den svømmer der enda, bare litt større…. blir DU den første med gullfisk over kiloen i Norge?

Skitt fiske!

Norgesrekorden på vei uti igjen… Foto:Thorhakonsen.com

[

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Meitesesongen starter | Fiskemoro

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.