Ny norgespers på karpe og endelig uttelling!

Som mine blogglesere har fått med seg har jeg et «redningsvann» jeg drar til når det butter imot i andre vann. Et vann med et høyere antall karper-dog gjerne små- hvor jeg kan få noen fisk og få gjenopprettet troen på rigger, agn og karma liksom. Idag var det igjen akutt behov for litt selvmedisinering så jeg rettet kursen nordover og tok med meg et par stenger og litt variert Northern Baits tilbehør. Litt sent igang så når jeg var igang kl 09:30 var jeg litt irritert på meg selv, jeg burde vært på plass et par timer før. Morsomt å se at 3 dager med nokså drygt Bertha-vær hadde mer enn gjort opp for 3 måneder omtrent uten en dråpe- det var vann langt inn på gresset hvor jeg pleier hvile stumpen mens jeg venter på napp.

Jeg fisket med to stenger idag- den ene ble agnet med Krillers gone bananas+samme som pop-up fisket snowman style, den andre fikk en hundegodbit og en krillers på håret. Aldeles nydelig vær ihvertfall, lettskyet og helt vindstille! Etter et par timer hadde jeg napp på hundegodtet, men fisken slapp krokholdet etter få sekunder-skuffende, sjelden jeg mister fisk på denne måten, de pleier enten snagge eller sitte inn. Det gikk litt tid til, jeg begynte å nærme meg slutten på formiddagen og var midt i en melding til en kompis hvor jeg uttrykkte bekymring for å blanke i dette «lette» vannet- da piper det i varsleren-jeg legger fra meg mobilen og får kroket fisken. Idet jeg har fått stanga opp ser jeg i øyekroken at mobilen sklir ned av steinen og uti vannet- må derfor kjappt ned på huk for å fiske den opp fortest mulig-jeg får derfor ikke helt med meg at det ikke er småfisk før jeg får kontroll på stanga igjen og kjenner en fin tyngde som allerede har jobbet seg 20 meter inn i et vannliljebelte.

Der og da var jeg skeptisk til hele greia, men jeg holdt jevnt hardt press og prøvde å jobbe fisken rolig høyere opp og sideveis ut av vannliljene. Etter et minutt og to med dette forstår jeg at dette faktisk ikke bare er en pen hissig fisk med vannliljer rundt snøret-dette er stooor fisk! Rygger inn på land for å få tak på håven mens jeg fortsatt prøver å holde presset på fisken slik at den presses rolig men jevnt ut av vegetasjonen. Med håven foran meg i vannet og fisken ute av vannliljene kan jeg puste litt lettere, men det tar noen minutter til med herlig fight før jeg kan styre fisken over håvkanten-deilig følelse. Enda ikke helt forstått hvor stor den er, så jeg ødelegger håven når jeg prøver å løfte fisken med 1.5m håvskaft mellom meg og fisken. Amatørnisse altså! Salig styr for å rigge til kamera på stativ med selvutløser-hadde ikke trodd det skulle i bruk denne dagen- noen kjappe bilder som selvsagt ble helt rumpe fordi jeg prioriterer å få fisken ut igjen- varmt vann, lang fight og litt tid under fotograferingen gjorde at jeg ikke prioriterte mer fototid. Men hva betyr det. 5.4 kg med aldeles nydelig tykk og fin karpe- ny Norgespers for min del og-har jeg fått bekreftet nå- også ny rekord for vannet såvidt allment kjent ihvertfall! Aldeles fantastisk følelse!

Bildet yter IKKE fisken rettferdighet!!! Foto:Karl Inge S

Bildet yter IKKE fisken rettferdighet!!! Foto:Karl Inge S

Men dette bildet etter utsetting viser ihvertfall kondisjonen til fisken... Foto:Karl Inge S

Men dette bildet etter utsetting viser ihvertfall kondisjonen til fisken… Foto:Karl Inge S

Krillers gone bananas snowman stylefra Northern baits gjorde susen igjen! Foto:Karl Inge S

Krillers gone bananas snowman stylefra Northern baits gjorde susen igjen! Foto:Karl Inge S

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.