Ølfestival og konsert med Aggressive Chill og Sister Sin Review

Ølfestival på Skala med påfølgende metalkonsert- det måtte vært tilsatt fløte for at den oppskriften skulle vært noe bedre. Første gang jeg er på ølfestival og det var-ikke overraskende kanskje- noe som fristet til gjenagelse. Logistikken var bra, man kjøpte bonger og byttet bongene i smaksprøver. Jeg opplevde ikke kø på standsene men det var litt kø i baren for å kjøpe bonger litt utpå kvelden. Kanskje man burde skilt ut bong-salget utpå kvelden slik at de som bare skulle ha bonger hadde egen kø? Uansett bare detaljer, arrangementet gikk smertefritt de timene jeg var der på lørdagen, og de jeg snakket med som hadde vært med på større deler av festivalen var godt fornøyde med det som hadde skjedd tidligere også.

Bryggeriene som var til stede/var representert var:
-Sju Fjell Bryggeri
-Balder
-Nøgne Ø
-Lervig
-Austmann Bryggeri
-Ægir
-Grunerløkka Brygghus
-Utsira Akevitt
(hmpf-sitter med en følelse av at jeg glemmer et navn…)

Bortsett fra akevitten klarte jeg å smake noe fra alle – det ble mye smaking etterhvert og etter noen glass ble det bittelitt vanskelig å skille smakene fra hverandre- men jeg husker godt hvilke som falt best i smak og det var disse:
– Fløien Indian Pale Ale IPA fra Sju Fjell Bryggeri
– Humledugg IPA fra Austmann Bryggeri
– BPA Bergen Pale Ale fra Balder Brygg

Ingen stor overraskelse at jeg ender med en liste på 3 IPA kanskje, men er det godt så er det godt. Smakte forøvrig flere mørkere øl som også gled lett ned. Artig også å få smakt på noe som kan bli svært vanskelig å få labbene på her til lands, f.eks «Best Brewjob Ever» ølet til Nøgne Ø……

7 Fjell må få skryt ikke bare for godt øl men også for en særdeles stilig logo

7 Fjell må få skryt ikke bare for godt øl men også for en særdeles stilig logo

Bortsett fra at det nye «røykeburet» irriterte meg nokså kraftig var dette et opplegg som passet svært godt til Skala etter min mening, passe stort lokale, gode fasiliteter (det blir litt vannlating av denne type aktivitet) og greit med sitteplasser i tillegg til minglearealene.

Alt i alt meget fornøyd med mitt første besøk på ølfestival, det frister til gjentagelse så håper vi det blir arrangement neste år også. Og at det var konsert like etterpå i samme lokalene var jo ikke feil det heller….

Aggresive Chill
Svensk oppvarming også denne kvelden, et ukjent band for meg og mange andre tror jeg men det var ingen grunn til bekymring. Gutta leverte metal med trøkk og fikk opp temperaturen i lokalet, godt hjulpet av ølfestivalen i forkant vil jeg tro, god stemning og akkurat passe mye folk. Bandet virket oppriktig glade for å være på besøk og viste stor spilleglede, og slikt smitter ofte over til publikum også.

Sister Sin
Dette er andre gang jeg ser Sister Sin og jeg ble ikke skuffet denne gangen heller. Vokalist Liv Jagrell er en fryd på scenen, energisk, positiv og med flott stemme. Sister Sin leverer hard rett-frem metal og slikt noe settes pris på når klokka har passert midnatt litt under bakken i Haugesunds nye metalbule. Lyden er mye bedre enn den var på Jimmy Legs og lokalet er helt perfekt til et publikum av denne størrelsen. Flott konsert rett og slett!

Sister Sin vokalist Liv Jagrell Foto: Jørgen Freim

Sister Sin vokalist Liv Jagrell Foto: Jørgen Freim

Bilde med tillatelse fra husfotograf Jørgen Freim

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.