Poker- hobby eller skattbar inntekt?

Poker

Poker

Skatteetaten har sjekket inntekten til 150 proffe pokerspillere her i landet. Nå får halvparten av dem skattekrav på minst 1 million kroner hver.
Dersom man har poker som jobb/inntektskilde bør man skatte som alle andre av sin inntekt- det tror jeg de fleste er enige om. Men dersom gevinst er inntekt- er da ikke startavgift etc utgift til inntekts ervervelse?

Det er her jeg ikke henger helt med. Slik jeg forstår det får man nemlig ikke fratrekk for noenting. Man kan bruke 30 000 på fly til vegas, betale 10 000 i startavgift og ende med å bli skattlagt for hver krone man drar inn- selv om det kanskje er mye mindre enn utgiftene.

Skattemyndighetene må bestemme seg- er poker arbeid, er det også lov å trekke fra utgifter. (Som selvsagt må dokumenteres og føres som for alle andre)

Enig eller uenig? Skrv gjerne en kommentar.

Nyttig link vedrlørende skatt og poker:
skattebetaleren.no-om poker

2 Comments on Poker- hobby eller skattbar inntekt?

  1. inge Palmer // 27/04/2010 at 10:53 am //

    Gribbene som sitter med makta her i landet ser seg blindt på at noen tjener ei krone eller to uten å oppgi dette . Skal en skatte av poker , eller andre spill i utlandet , må regelen om «fratrekk av utgifter i inntekts ervervelse » også gjelde . Det kan ikke være slik at staten «bare skal ha ha ha , » uten noen form for regnskap fra den de skal flå … Nok må være nok av statens griskhet . Det går inn til «fdllesskapet» sies det , men folk flest ser lite av dette . Folkets forvaltere av mine og dine penger er meget dyktige til å sløse disse bort i det de fleste mener som «tull og tøys»

  2. når det gjelder poker, så er det helt greit at de som tjener nok penger på det må skatte. Ser på det som en seøvfølge så lenge de tjener over frikortgrensa. Når det gjelder Northug så må gutten få lov til å gjøre hva han vil! Helt patetisk at man reagerer på hver ting han gjør! la gutten få fred

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.