Queensryche-musikk med mening

Queensryche EMPIRE

Queensryche er et metal-band fra Seattle(opprinnelige medlemmer) som har spillt i ca 30 år nå-med endel utskiftninger riktignok men om vi ser frem til siste års bytte av vokalist har stammen i bandet (vokal,trommer,leadguitar og bassist) vært konstant siden starten. Queensryche spiller en type metal som er vanskelig å feste til en bestemt sjanger- det er mye klassisk straight heavy i låtene deres, men grunge og andre avviksformer(hah!) av metal har påvirket bandet gjennom årene.

Bandet er i stor grad kjent for sine konseptalbum, og det er i stor grad et jeg forbinder med dem også. Den kanskje største musikalske suksessen Deres kom med «Operation Mindcrime«, albumet er i sin helhet dedikert til den fiktive narkomane Nikki som blir hyrt inn av den mystiske «Dr.X» til å ta livet av nonnen «Sister Mary». Det er ikke akkurat tyggispop-tekster dette, men det er bra!

Deres største kommersielle suksess kom med albumet «EMPIRE» i 1990, det solgte som hakka møkk i USA og storee deler av resten av verden også- ikke bare var det en god plate, men det hadde det alle kommersielle metal-album trenger-en knakande god ballade «Silent Lucidity». Jeg våger påstanden om at hvis du ikke finner noe bra med denne musikken er du enten død (fysisk eller psykisk) eller døv. Samfunnskritikken var noe tonet ned fra OM-albumet men den er der i rikt monn også på EMPIRE….her et utdrag fra tittelsporet:

Black man trapped again, holds his chains in his hand
Brother killing brother for the profit of another
Game point, nobody wins
Decline, right on time
What happened to the dream sublime?
Tear it all down, we’ll put it up again
Another empire?

Det er dessverre ikke til å legge skjul på at etter «EMPIRE » gikk det litt nedover for Queensryche, de rota seg borti noe grunge-inspirerte greier som de ikke helt fikk til, rota litt med bandoppsetningen og litt sånn typsike post-suksess greier. Prdd er det vel tvilsomt om de noengang kommer tilbake til gamle høyder men hey- vi har musikken ennå!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.