Review ACCEPT og Sabaton Haugesund 27.mars

Finnes det noe bedre enn 3 timer metal en mandagskveld i Haugesund? Det kan jaggu ikke være mye i tilfelle, for det var en fantastisk konsert vi fikk servert i Bakgården igår! Sabaton reiser på «The Last Tour» turne sammen med sine svenske kolegaer i Twilight Force og special guests ACCEPT. Bare der liksom- ACCEPT OG Sabaton. En mandagskveld. I Haugesund. Var man ikke i godt humør av solen allerede burde det være nok til å få gang på sakene!

Twilight Force
Fikk med meg omtrent halve settet her- ikke helt min greie, men for all del, de gjorde jobben som oppvarmere. En litt rask utgave av Helloween på det beste, alveører og fjas på det verste. Jevnt over helt greit, og ettersom jeg ikke har hørt noe fra de før er det vanskelig å bli solgt på 3-4 låter mens man venter på barndomsheltene i ACCEPT og Europas powermetalkonger Sabaton.

ACCEPT
Det passer som hånd i hanske at det er metalveteranene med Hoffmann i spissen som følger Sabaton rundt på turne nå- opprinnelig anført av en Joachim-kledd (les:kamobukse) UDO- nå uten ham men fortsatt med et lass gode sanger fra glansdagene. (Ja-jeg hører til dem som ikke helt får dreisen på de nye sangene og Mark Tornillo selv om Stalingrad har sine øyeblikk). ACCEPT skaper som forventet mye stemmning-det var mye ACCEPT t-skjorter å se ikveld, og for mange var nok de vel så viktige som Sabaton-Wolf Hoffmann for pokker, ikke sant??? For egen del er det tendenser til gåsehud og ståpels når Balls to the Walls avslutter et set som inkluderer gamle favoritter som London leatherboys, Metal heart, Fast as a shark, Restless and Wild og ikke minst den geniale «Princess of the dawn»….all hail Tysklands metalkonger!

ACCEPT

Sabaton
PANG-Ghost Division-og vi er igang! Ingen grunn til å spare på kruttet når man etterhvert har opparbeidet seg en katalog som Sabaton å plukke fra, og vi skal tross alt gjennom endel kriger, samuraier og litt alvor i løpet av de neste ca 90 minuttene! Fy faen for et liveband Sabaton har blitt-de var kanon sist jeg så de på Geddon, men de har jaggu utviklet seg ENDA mer. Mange hevder Sabaton står for en litt enkel kjedelig metal- prøv en konsert sier jeg da! Metal er tross alt best live, og band som Priest og Maiden har i 40 år visst at det er på scenen man frelser menigheten! Håndflatene er ømme, nakken litt stiv og jeg har en øm rygg- jeg har ikke klappet og hoppet så mye siden jeg ble trippelbooket til juleselskap i 2.klasse! Den ene høydaren følger den forrige, og låter som Winged Hussars, Swedish Pagans og Resist and Bite er allsangmateriale så det holder! Legg til at stemningen var elektrisk, at det var like varmt som i helvets forgård i Bakgården og at noen små øl hadde blitt konsumert- Jeklar for en opplevelse! En liten pause i trykket kom med en akustisk versjon av «Final solution»- som med sitt tunge tema ga en pause i klappingen og jubelen…..mektigt!

When freedom burns
The final solution
Dreams fade away and all hope turns to dust
When millions burn
The curtain has fallen
Lost to the world as they perish in flames

Ekstranumrene var ren magi- med Night Witches, Shiroyama og ikke minst Primo Victoria som satte store deler av publikum i hoppestokk-modus mot slutten av kvelden! Det er ikke uten grunn Sabaton har egen festival, eget cruise og headliner festival etter festival-dette er live-musikk i ypperste klasse så kan kompleksitetsonanistene bare ha det så godt for min del 😉

Sabaton

Oppsummert- terningkast 6, en av de beste konsertene jeg har vært på i Bakgården og som alltid-stor takk til Karmøygeddoncrewet-dåkke e råare enn råast og me e frykteligt glad i dåkke alle sammen!

2 Comments on Review ACCEPT og Sabaton Haugesund 27.mars

  1. Det gjør nok ikke det, er vel en henspilling på siste plata «The last stand» vil jeg tro 🙂

  2. Sabaton «The last tour» Håper ikke det ligger noe mer i det?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.