Review In Flames Haugesund 3.november 2015

in flames Haugesund In Flames i Haugesund Foto: Jørgen Freim

Jeg pleier ikke skrive review for enkeltband, stort sett fordi jeg er musikalsk inkontinent (eller er det inkompetent…) og det blir fort litt tynt med bare et band. Jeg må allikevel gjøre et unntak for denne konserten. In Flames er jo et av de store svenske metalbandene fra 90-tallet, og å se de i Haugesund på Bakgården (gamle Byscenen) var stort! Når man har en god organisasjon som karmøygeddon og band skal på turne kan man få til mer enn man kunne tro var mulig i en liten by. Da var det jo selvsagt ekstra kjekkt at det var tidlig utsolgt også- på en tirsdagskveld i Haugeby altså!

Det var også veldig kjekkt å se at det var veldig mange unge i lokalet, det lover godt for årene fremover på konsertfronten i Haugesund. De unge (fakårten, sko tro eg va 100….) var også veldig glad i å synge med, i mye større grad enn vi litt blasserte litt bak i lokalet og det var en av grunnene til at det var så bra stemning igår. For det va KJEMPESTEMNING -ein tirsdagskveld i Haugesund, og det selv om det åpenbart var mange som skulle på jobb/skole dagen etterpå og derfor kjørte «hvit konsert»- noe som jo viste tydelig at konsert kan være knall selv om man kan stå rett opp og ned uten hjelp….

Jeg skal ikke prøve meg på noen setliste men min favoritt er nok den sangen jeg forbinder mest med In Flames, deres klassiker «Only for the weak», en annen høydare var «Take this life» som også rocket noe grønnjævligt i et tett,svett og ekstatisk publikum på Bakgården!

Nedturere var det lite av- bortsett fra at nye Bakgården ikke har fått dreisen på dette med barlogistikk enda, noe som fører til frustrerende køer foran baren-noe som burde vært helt unødvendig når såpass mange ikke drakk og det bare ble solgt øl. Dette så vi også på de tidligere konsertene i høst så her må de ta grep, det var nok mange flere enn meg som «sparte» noen hundrelapper på den køen igår og det er dårlig butikk…

For Dere som vil se flere bilder-og bilder fra et utall andre konserter og events anbefaler jeg som alltid den dyktige Jørgen Freim som også denne gangen har vært hyggelig og lånt meg bilde til artikkelen. Kudos!

In Flames har for vane å legge ut bilde fra scenen etter konsert, en artig greie- her er Deres på fra Haugesund:

Haugesundsfansen på In Flames Foto: In Flames facebookside

Haugesundsfansen på In Flames Foto: In Flames facebookside

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.