Review Karmøygeddon 2016

Torsdagen starta på best mulig måte- i strålande solskinn i gode venners lag på vorspiel på ein terrasse i Kopervik- allerede der begynte lykkefølelsen å bli ganske intens gett! Fordelen med torsdagen e jo at ein faktisk kan få med seg et vorspiel, fredag/lørdag har eg mer enn nok med å få tatt ein reparasjonsdrink før eg går i dusjen og komme meg te fyste konserten…

Vorsp i godt selskap

Vorsp i godt selskap

Det slår jo ikke feil-hvert år, når eg labbe inn på festivalområdet på torsdagen får eg ein helt egen lykkefølelse. Smilande ansikter, svart skinn, øl og ein lapp med lineupen i lommå…..det blir nesten ikke bedre enn den sitrande forventningen ein har på torsdagen spør du meg!

Eg har valgt å legge ut anmeldelsene av konsertene etter starttidspunkt og ikke etter scene for å få rette «flyten» i fremstillingen. Før du leser videre-husk dette:
Jeg er ikke musiker, og blir det aldri-jeg er tvert imot så umusikalsk at kun en glimrande stil om Beatles redda meg fra ein «G» i musikk på ungdomsskolen….
Dette er en amatørs betraktninger-med alkohol innabords og ørepropper i ørene, og fokuset er på min egen konsertopplevelse. Med nesten 30 band (jeg fikk vel med meg 26 av 29 ) får Dere unnskylde at det blir veldig korte kommentarer på de fleste.

Konsertbildene i denne anmeldelsen er tatt av «husfotograf» Jørgen Freim og jeg er utrolig heldig som får lov å benytte hans bilder- sjekk hans hjemmeside for flere bilder-det kommer KG gallerier etterhvert: Freimen og sjekk også Freimen på Face

TORSDAG 28 APRIL. Alle konserter UNO scene

17.00 – Dørene åpner
18.00 – Pictures Of Pain.

Bortimot stinn brakke-tror nesten det var Geddon-rekord for oppmøte på åpningskonserten! Selve konserten var litt såder- vokalen til HH er meget bra, men låtmaterialet er litt ensformig og etter noen låter forsvant litt av trykket for min del. Grei start på Geddon dog.

19.00 – Escapetor

Escapetor er litt samme musikalske stilen som PoP, hardrock/heavy med litt mer trykk i enkelte låter. Fett nok, her er låtmaterialet litt mer variert og det var god stemning blant publikum.

Torsdag og go stemning foran Uno scene Foto: Jørgen Freim

Torsdag og go stemning foran Uno scene Foto: Jørgen Freim


19.50 – Tad Morose.

Powermetal-ish saker her, kjente ikke til disse fra før og det påvriker alltid opplevelsen litt, enten blir man «blåst vekk»-eller ikke….. Et par av låtene fikk opp temperaturen hos publikum, siste del av konserten tilbragte jeg et annet sted må jeg innrømme.

21.10 – Leprous
Dette var rett og slett ikke min greie, så jeg trakk meg tilbake etter de første par låtene. Fortsatt mye folk i salen.

22.20 – Rotting Christ.

Her snakker vi-nå fikk vi mer tempo og trykk, right up my bakgate så det hette! Deilig småsint rask metal, tendenser te ein mini mosh-pit og livet leker! Definitivt høydaren for første dag for min del!

Rotting Christ Foto: Jørgen Freim

Rotting Christ Foto: Jørgen Freim

23.40 – Susperia.
Susperia har eg sett før, de spille fin heavy-ish metal og levere varene som forventa. Ikke den emst spennande headlineren på første dag, men det e faktisk heilt greit med nåke en vett funke og- god stemning på slutten her som alltid!

For min del va torsdagen ikke den sterkaste mtp lineupen, men det va sabla kjekkt allikavel! Rotting Christ leverte sterkt, ellers va det mye på «det jevna»…. heldigvis hadde eg kjentfolk som kjørte så eg ikke va blant dei uheldige som sto og venta på bussen te nærmare 02….(busselskapet sin feil, ikke arrangør)

FREDAG 29 APRIL.

Joda-man er blitt et år eldre siden sist, og den der fyste drinken kl 11 for å klara å ver igang og på plass te fyste konserten kl 13…..den blir ikke enklare med årå…. Heldigvis så overstyre Karmøygeddon værvarselet kvart år, og solå så stakk frem i starten på dagen, den hjalp godt på humøret. Og så e det rart med det-når eg har fått komt meg på plass, fått ei øl og tatt den første «hilseronden» så komme formen seg betrakteligt og altså…

12.00 – Dørene åpner.
13.00 – Dwelling Souls – Uno Stage.

Sånn omtrent Evig Natt uten Kirsten detta vel?- litt doom-aktigt, tung og kult. Veldig mye folk så tidlig på dagen, deiligt å se. Fin start!

13.50 – Parasite Inc. – Uno stage.
Parasite Inc drog opp tempoet litt og detta va knall! Akkurat sånn intensitet og trykk eg trenge kl 14 dag 2 for å kickstarta meg litt- og det va mange flere enn meg så koste seg såg eg!

14.45 – Night – Uno stage.
Night dro tempoet litt ned igjen, men det gjorde igrunn ikke så mye-dette var rett og slett heilt topp! Behagelig metal, jeg er fristet til å si med litt 70-talls preg- en veldig fin konsert!

15.35 – Engel – Gassco stage
Engel va fysste band ut i teltet i år og det takla de bra, straight fin metal, anstendig oppmøte og me kose oss. Ikke nåke fancy greier med Engel, bare go metal levert til tilfredsstillelse.

Engel Foto: Jørgen Freim

Engel Foto: Jørgen Freim

16.45 – Bloodbound – Gassco stage
Fra Sverige kom Bloodbound-og de hadde fyllt opp bagasjen med deilig powermetal så kicka teltet nåke skikkeligt! Temperaturen i teltet steg flere grader i løpet av konserten-ihvertfall føltes det slik! Vokalisten i godt humør og drog publikum igang, det lika eg!

Bloodbound Foto: Jørgen Freim

Bloodbound Foto: Jørgen Freim

17.55 – Circus Maximus. – Gassco stage.
CM erstattet Pagan og for min del må jeg innrømme at det er et bytte jeg er veldig fornøyd med- CM spillte deilig rockemetal og fikk godstemningen til å legga seg tykkt i teltet! Tendenser te høy kosefaktor hos publikummet nå etterhvert også…

18.45 – Orkan – Uno Stage.
Orkan – bandnavnet og spillestilen har litt til felles for å si det sånn- dette var hardt og brutalt, deilig trykk på Uno scene her!

19.15 – Snowy Shaw – Gassco stage.
Litt usikker på ka eg ska kalla detta, men det mest dekkande e kanskje å bare kalla det et musikalsk show? Det var ihvertfall utrolig kult, og skapte kjempestemning!

Showing på Snowy Shaw Foto: Jørgen Freim

Showing på Snowy Shaw Foto: Jørgen Freim

Omtrent her va det at eg i min klokskap fant ut at eg hadde behov for et par shotar. Som oftest når man finner ut at man trenger shots sent på kvelden-så trenger man virkelig ikke shots….resten av kvelden er noe….uklar 😉

20.45 – Katatonia – Gassco stage.
Katatonia leverte, savna et par favorittar einaste.

22.15 – Kamelot (Headliner) – Gassco stage.
Her va eg bare delvis tilstede….og ikke i såpass stand at eg kan prøva på meg noen vurdering….

Kamelot Foto: Jørgen Freim

Kamelot Foto: Jørgen Freim

24.00 – Finntroll – Gassco stage.
Detta har aldri vært mi greia, så det va sikkert lika greit at eg va på vei him te bingen på detta tidspunktet!

Fredagen e for min del vanskelig å oppsummera- det va fryktelig kjekkt, te det blei for kjekkt og så huska eg vel strengt tatt bare deler av de siste 2 timene…..ingen stor skade skjedd bortsett fra ein trøkk i stoltheten dog, det e vanskeligt å være «på» i 3 dager uten et lite feilskjær…. Merkeligt det der altså, at ein aldri lære å holda seg onna shotar samma kor gammale og erfaren en blir!

LØRDAG 30 APRIL.

Va formen på topp seint fredagen va an desto labrare tidligt lørdagen, og det ekje lenger tvil folkens- heltane blir faktisk eldre……..ihvertfall trøttare… Det kreve sin mann å dra igang 3.dagen på rad før kl e 13 altså… Det tok 1.5l powerade og en Fjordland før eg va noenlunde menneske igjen! Uansett va eg på plass i god tid te fyste konserten, og blei møtt av ein gjeng som….vel-de såg omtrent like sletne ut så meg de fleste…stakkars… Det er dog trøst i felles skjebne, og merkelig nok smakte ølå fortsatt godt også på lørdagen. Det er MYE galgenhumor kl 12:30 når det sitte ein gjeng og drikke på 3.dagen i ein eim av svette skinnjakker, gammalt øl og altfor lite søvn! Siste dag, de største bandene, flest folk og ingen grunn til å tenke på morgendagen- nu kør vi!!!


12.00 – Dørene åpner.
12.50 – Heatseekers. – Uno stage.

Heatseekers spille rett og slett AC/DC- og det va nok litt overraskende for mange at de gjorde det til STINN BRAKKE allerede kl 13 på 3.dagen…det e nåke heilt magisk øve detta geddonpublikummet altså….!!! Stemningen blei og ganske kjapp bra i salen- det ekje feil med litt god klassisk hard rock når ein ska starta på an igjen!

13.45 – Year Of The Goat – Uno stage.
Helt ukjent band for min del, men leverte heilt grei metal-eg fekk med meg et par låtar før eg gjekk ut for å få et par energigivande solstråler. Tendenser til kø og dårlig plass før kl 14 på dag 3 her altså….makan!

14.40 – Backstreet Girls – Uno stage.
BSG-så har «livstidskontrakt» med Karmøygeddon……de levere hvert år, og eg syns de va endå hvassare nå enn de va i 2015. Bra oppmøte også, det e vel muligt at dokumentar og andre TV-eksponeringer har gjort at flere har fått opp øynene for kor kult detta bandet faktisk e! BSG-det besta bandet som visst aldri blir store…..

Backstreet Girls Foto: Jørgen Freim

Backstreet Girls Foto: Jørgen Freim

15.40 – Guardians Of Time – Gassco stage.
Guardians åpna teltet på 3.dag og det gjorde de med stil- god straight metal med trykk. Greit med folk også i teltet så tidligt!

16.00 – Abyssic – Uno stage.
-Fikk jeg dessverre ikke sett, det må spises også…

16.30 – Sodom – Gassco stage
Sodom altså….de leverte så te de grader! Deilig sint metal te et godt besøkt telt, horns up og tenna i asfalten, det va så bra-og når eg fekk høra både «City of God» og «Agent Orange» så va min lykke gjort!

17.45 – Candlemass – Gassco stage
Candlemass ville ikke være nåke dårligare, her va det tung metal te folket «Candlemass va så tongt at hadde di spelt på båten så hadde an sonke..» (Sitat På geddon)
HAdde Sodom fått opp trykket så klarte Candlemass å holda det oppe-og herfra og ut sko det bare bli bedre….

19.15 – Samael – Gassco stage
Samael va rett og slett GRISEFETT!!! Eg fekk ståpels og rykningar når Luxferre dondra gjennom øregangane mine, fy fakårten så bra-og nå va det blitt veldig møkje folk og stemning i teltet og!

Omtrent sånn opplevde eg Samael ja... Foto: Jørgen Freim

Omtrent sånn opplevde eg Samael ja… Foto: Jørgen Freim

20.45 – Einherjer – Gassco stage
Einherjer hadde ein av de råaste konsertane på KG2015-og de leverte varene igjen detta året. Med materiale fra 20 år tebake va det et deiligt nostalgisk preg øve det, uten at det va te noen forkleinelse for verken musikken eller konsertopplevelsen. Rett og slett ein kongejobb igjen, og morsomt å se den nye gitaristen (Ole Sønstabø) på den store scenen.

Einherjer sin utsikt lørdag... Foto: Jørgen Freim

Einherjer sin utsikt lørdag… Foto: Jørgen Freim

21.50 – Thyruz – Uno stage
Detta va tongt, mørkt og skittent….i overkant for min del, det holdt med en låt, dette er ikke min genre rett og slett, men artig at et seg endel folk opp på lillescenen midt mellom de store navnene nede i teltet!

22.15 – Helloween (Headliner) – Gassco stage.
De starta med «Eagle fly free» og avslutta med «I want out»….imellom der va eg i ekstase ein dryg time. Fy flate for ein konsert-go låtar på rekka og rad, et opplagt band som dro med seg publikum hele veien. Og publikum va fantastiske-eg sto me venner og bare nøt energien rondt meg, magisk! At eg sko få nyta Helloweenkonsert i Kopervik…det hadde eg ikke trodd når eg kjøpte «Keeper…» LPèn ein gang tidligt på 90-tallet! Absolutt ein av mine beste konsertopplevelsar noensinne, og eg tror eg va på grenså te amorøs når eg takkte festivalsjef Johnny ittepå….

Fantastisk stemning på Helloween Foto: Jørgen Freim

Fantastisk stemning på Helloween Foto: Jørgen Freim

24.05 – Ensiferum – Gassco stage.
Ensiferum leverte bra de, men det må sies at det ikke var helt lett komme på etter Helloween, mange var nok også litt «sledne» her og mange trakk til CAfeMM eller ut i merch-avdelingen etterhvert. UAnsett en helt grei avrunding av KG2016

Siste lille timen ble tilbragt ropande, headbangande og overdrevent jovialt i baren på MM kor de aller siste restene av krefter ble brukt opp….good times!

Noen kjappe tanker om gjennomføringen av festivalen:
Bonger fikk man kjøpt like innenfor inngangen som ifjor og dette fungerte glimrende, sjeldent mer enn en liten antydning til kø og kjapp og god service. Mye kjappere og bedre for alle å betale med bonger i baren etter min mening, samtidig var det jo greit at man kunne betale i baren hvis man f.eks skulle ha en shot men ikke hadde spesialbonger en sen fredagskveld…. Jeg tror ikke jeg noen gang stod mer enn 2-3 minutt i kø i en bar, og det er egentlig helt makalaust. Hurtigbaren for øl nede i store teltet fungerte fint og var nok en mye medvirkende årsak til at det ikke hopet seg opp… jeg må innrømme at jeg-og mange andre vet jeg- savnet Jo og Lervig, så jeg håper det blir en ordnings på dette igjen til neste år…
Tidsskjema-dette fungerte stort sett glimrende- litt forsinkelser på et par av bandene var det vel, men ikke noe å snakke om i det hele tatt, om vi begynner 12:50 eller 13:00 betyr ikke allverdens for å si det sånn. Imponerende innsats av crewet igjen altså, dette er et KG varemerke vil jeg påstå! Også veldig fint at det omtrent ikke er overlapping mellom scenene, så en kan faktisk få med seg bortimot alt om en vil/makter!
Maten skuffa-enough said…. Merchavdelingen va knallbra, og det ble noen t-skjorter på meg i løpet av helgen. Veldig fint at en kan gå og kikka og handla heile kvelden, ikke sånn «stresshandling» på vei ut av lokalene som det ofte er på vanlige konserter.

Merch&mingleavdelingen Foto: Jørgen Freim

Merch&mingleavdelingen Foto: Jørgen Freim

Oppsummert- herlighet for noen fine dager jeg-vi- har hatt i Kopervik folkens! En endeløs strøm av god musikk, gode venner, kaldt øl og verdens beste festivalfolk! Musikalsk har det vært knallbra, særlig lørdagen va det eina høydepunktet itte det andra med ein soleklar topp med Helloween sin konsert. Hele veien har det vært smil, latter, øl og samhold-ein makalaus opplevelse i år igjen!

Mine topp 6 konserter:
Helloween
Sodom
Samael
Bloodbound
Candlemass
Einherjer

Til slutt:
Johnny, Arild, Einar,Kenneth,Øyvind,Audun, Kristian,Raymond Kirsten, Jane og alle Dere andre:
Tusen så aller hjerteligst takk skal Dere ha for nok en gang å lage en fantastisk opplevelse for oss alle. Jeg har ikke ord- og det sier jop igrunn ikke lite- for hvor imponert jeg er av jobben Dere gjør, både med tanke på hvor bra Dere gjør den-og at Dere gjør den på dugnad. Jeg-og alle andre- gleder oss allerede til Karmøygeddon 2017!!!!

Takk for meg for denne gang!

PS: Det er nå offisiellt- Karmøygeddon 2017 blir 4-6 mai 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.