Review Karmøygeddon 2019

I begynnelsen av reviewen pleie eg sei nåken ord om kor møkje eg har gleda meg og litt sånt pjatt-men i år ska eg heller fokusera på nåke negativt, eg har nådd ein alder der det faktisk e forventa -spesielt med tanke på at Karmøygeddon legge te minst 3år på alderen min kvart år, ihvertfall fysisk. Ikkje misforstå-det handle ikkje om Karmøygeddon selvsagt-det handla om alt det alle andre prøve å dytta inn på den smale stien me labbe me boots og skinnjakka på vei te Nirvana, aka Geddon. Ikkje før va billettane så godt så utsolgt så trakk MS Sandnes(hotellbåten) seg, og plutselig sto ein heile haug folk uten plass å henga dei svarte t-skjortene sine under festivalen. Ikke noe lite problemn når Karmøygeddon arrangeres ein plass hotellkapasiteten ikke engang ville takla Vatikanets årlige samling for heterofile kardinaler. Flere uker med jobbing mot hotell i Haugesund (inkl ekstra busser selvsagt) leiligheter osv osv førte te at ca 2 uker før festivalen konne Johnny&Co senka skuldrene-alle hadde ein plass å sova! Så gjekk det nåken dagar-så gjekk pilotane i SAS ut i streik. Eg e igrunn nokså rød av meg og streikeretten ska me respektera men det va vel flere enn meg så et stond der tenkte at pilotane dro det ut litt i lengsta laget når de har ei snittlønn på ein mill og jobbe halva året-men eg lar det ligga. Eg e som nevnt nokså rød når eg ikkje e i heilsvart. Detta betydde selvsagt massive problemer når Geddon nærma seg kjappt og alle krefter ble satt i sving for å få ting på plass-og det klarte de faktisk-tirsdagen før Geddon va det mesta på stell, 50 ekstra billetter te lørdagen for å dekka noen av ekstrautgiftene føyk ut dørene på ein time og to og roen kunne til en viss grad senka seg. Derfor starte eg denna reviewen med å sei- fy fakårten så jævla bra jobba Johnny&Co, dåkke e amazing!

Jeg har valgt å legga ut anmeldelsene av konsertene etter starttidspunkt og ikke etter scene for å få rette «flyten» i fremstillingen. Dette er en publikummers betraktninger-med alkohol innabords og ørepropper i ørene, og fokuset er på min egen konsertopplevelse-det er ingen musikkanmeldelse som sådann altså…. Med 30+ band får Dere unnskylde at det blir veldig korte kommentarer på de fleste. … og at jeg ikke rekker over absolutt alle… (S= Scandic Stage G=Gassco Stage)

Konsertbildene i denne anmeldelsen er tatt av «husfotograf» Jørgen Freim og jeg er utrolig heldig som får lov å benytte hans bilder- sjekk hans hjemmeside for flere bilder-det kommer KG gallerier etterhvert: Freimen og sjekk også Freimen på Face samt FB-gruppa til Karmøygeddon Metal Festial TRYKK PÅ BILDENE FOR STØRRE VERSJON

TORSDAG 2 MAI:

16:45 Shakma S
For meg va det jo litt ekstra stas når Geddon åpna ettersom et av mine «utheva» band for festivalen starta ballet! Shakma e et lokalt band så spille grisedeilig trash-ish metal og de skuffa ikkje! Møkje folk og ein deilige konsert så leverte te de grader og allerede her va liksom listå lagt for resten av festivalen-deiligt! Det e stas når det e bortimot fullt lokale sånn ein times tid itte arbeidstid på ein torsdag. Når eg i tillegg fekk ein av mine favorittar -The Mummys Curse så va det bare velstand!

Når fysste konserten på Geddon starte og du står der me ei kalde-priceless!

Shakma

Shakma Foto: Jørgen Freim

17:45 Mors Subita S
Mors Subita fulgte opp med mer rask, sint deilig metal og en vokalist med skikkelig «tilstedeværelse» så det hette på fint- stemningen enda et hakk opp, rask og fin start på Geddon 2019 altså! Mors Subita va rett og slett ein knallbra signering og nok en gang levere Geddon ukente(for meg) band så ryke rett inn på playlisten itte festivalen.

Mors Subita

Mors Subita Foto: Jørgen Freim

18:55 Hate S
Nå tenkte eg kanskje at det kom nåke litt roligare men neida-fullt trøkk videre med Hate , publikum begynte å bli verkeligt varme i trøyå o-headbanging, hopping og glis heile veien. Muligens den raskaste og beste starten på et Geddon eg har vært med på!

20:15 Iron Savior S
Metalen bare rulle videre med Iron Savior-bandet som kjørte fra HAmburg for å verr sikker på å få med seg Karmøygeddon! Litt ned i tempo nå men fortsatt deilig heavy Metal og det va et knakande bra «hvileskjær» om eg kan strekka det så långt.

21:35 Shade Empire S
Sint aggressiv metal drog oss oppunder taket igjen-herligt. Eg ser på notatene mine at det begynne bli ein lange dag og…

22:55 Enforcer S
Her har eg komt te det punktet på kvelden kor eg ikkje lenger tar det så nøye med notater-her står det bare» Grei metal» så då får eg tro meg sjøl på det.

00:15 Chrome Division S
Straigt rett fram metal-fin avslutning på dag ein.

Chrome Division

Chrome Division Foto: Jørgen freim

Når eg skrive detta på fredag formiddag registrere eg at eg-nok en gang-ikkje heilt klarte å holda meg te «nåken rolige øl» fysste dagen gett….Live and Learn e det nåke så hette, det gjelde åpenbart ikkje meg når eg e på Geddon…men ka gjør det- fyssta ølå e unnagjort og det e straks avreise for dag 2!

FREDAG 3 MAI:

12:40 Sundrowned S
Alltid greit å få med seg fyssta bandet syns eg, og det va nokså mange så va enige me meg i det-bra oppmøte te å verr lønsjtider på ein fredag.. Sundrowned va tungt, mørkt og bra-litt for tungt og mørkt for meg så tidlig må eg innrømma men så va eg ikkje komt heilt igang enda.

Her gjor eg nåke eg sjelden gjør når det e Geddon-eg gjekk og va sosial noen timer utenfor festivalområdet- eg gjekk glipp av noen band men samtidig hadde eg det himla kjekkt så det får bara verr, å få med seg 30+ band har eg gjort flere år men det e faktisk ikkjke et must har eg forstått ittekvart. (Live and learn faktisk, ha!)

13:30 Galar S
Fekk kun med meg ein låt her

14:25 Communic S
Ikke sett

15:25 Holter G
Ikke sett

16:00 Slagmaur S
Ikke sett

Slagmaur

Slagmaur Foto: Jørgen Freim

16:35 Tribulation G
Eg va tebake tidsnok te Tribulation og det e eg himla glad for-fy faen for ein deilige konsert! Passe hardt, passe raskt, litt melodisk innimellom kanonstemning i teltet og dag 2 va igang for alvor! Og ja-eg e litt sucker for litt showing på scenen, gøy- «the Crow»-ish tema!

Tribulation

Tribulation Foto: Jørgen Freim

17:50 VAder G
Vader e et sånt band alle festivaler må/bør ha- de levere akkurat det så trengs-deilig sint heavy/trash så får deg opp og stå – møkje folk i teltet nå og stemningen bare fortsette å stiga!

19:05 Kampfar G
Kampfar va et av bandene eg gleda meg mest te i årets Geddon og eg blei ikke skuffa! De blir litt bedre for kvar gang eg ser de og detta va rett og slett ein maktdemonstrasjon! Skikkelig rett-i-trynet metal så blir dunda inn i kvar cella i kroppen

Kampfar

Kampfar Foto: Jørgen Freim

20:30 Frog leap G
Frog Leap va eg veldig spente på koss kom te å fungera på scene-men det va ingen grunn te bekymring! Detta e jo ikkje «konsert» i så måte-det e et metal-show og eg syns det leverte akkurat det eg hadde håpt, fin metalunderholdning. Den versjonen av Ghostbusters komme te å surra i bakhåve mitt lenge…!

Frog Leap

Frog Leap Foto: Jørgen Freim

21:20 Attic S ATTIC måtte trekka seg pga flystreiken- Deception steppet inn på kort varsel
Fekk bare med meg to låtar her, men fakårten så bra- smekkfullt oppe på lillescenen og skikkelig deilig trashete golydar fra scenen!

22:05 Cradle of Filth G
Cradle of Filth va det veldig månge så hadde gleda seg te og eg syns de leverte-det ekje blant mine mest spillte band akkurat men eg syns det funka bra live- den lett bipolare vokalbruken slite eg litt me å setta pris på må eg innrømma men det e jo ikkje tvil om de blei god stemning i teltet ihvertfall!

Cradle of Filth Foto: Jørgen Freim

23:45 Wintersun G
Wintersun skuffa litt må eg innrømma- men her va eg kanskje begynt å bli litt sliten og…ikke nåke feil me musikken, men eg følte det blei litt intetsigende itte nåken låtar….

Wintersun

Wintersun Foto: Jørgen Freim

01:10 Painkiller S
Ikke sett-angra litt på det igrunn, har sett Painkillers flere ganger og det e et av de beste tributebandene eg har hørt, men søvn måtte prioriteras…

Fredagen oppsummert-tja, begynte litt dårligt for egen del med litt for mye bagasje fra torsdagen men så tok det seg opp på alle måtar- høydepunktene mine var vel Tribulation og Kampfar og det tror eg månge e enige i. Ellers e fortsatt øl og lapskaus ein slager på Geddon, samt kaka og kaffi fra Mentzoni!

Ein Geddon spesial takk-lapskaus og øl funke!

LØRDAG 4 MAI:

Eg starta dagen på ein terrasse i godt selskap og lot de fysste bandene spilla uten meg- det e faktisk heilt ok å sitta i solå på dag 3, ta ei rolige øl og noen kjappe jegere så ein komme seg opp igjen i ringane.. Dag 3-siste innsats, siste spurt, sjarmøretappen osv osv. Det va faktisk heilt greit at det va 3.dagen på et tidspunkt litt tidligt på lørdagen der men som så ofta før-når eimen av fries, svette og øl slår imot deg på MM så e det bare å gi gass…

12:40 Assimilate S
Ikke sett -men hørte møkje skryt av dessa når eg kom te festivalen lørdagen.

Assimiliate

Assimiliate Foto: Jørgen Freim

13:30 Manticora S
Ikke sett

14:25 Backstreet Girls S
Husbandet- som VIL spilla inne på lille Scandic scene, det er tettpakka, svett og deiligt kvart år. Riktignok har jeg nå sett de såpass mange ganger at pga varmen og folkemengden nøye eg med noen låter, men jeg må ha med meg noen låter-det ekje Geddon uten litt boogiestemning på lørdagen!

15:20 Audrey Horne G
Audrey Horne levere live-kvar gång. De blir faktisk bittelitt bedre og spør du meg. Teltet passe de godt! Musikken e egentlig litt «rockete» itte min smak men med Audrey Horn så funke det allikavel-og det ikkje feil at de vett koss de ska skapa stemning på festival-artig seanse med bandmedlemmene ut te publikum me sittegruppa, sangundervisning og kos!

Audrey Horne

Audrey Horne-ikkje på scenen men ute «på gølvet» Foto: Jørgen Freim

Det e jo magisk så Arild seie-når teltet allerede te fysste konserten kl 15:30 e fullt av folk, heva ølglass, go stemning og dagenderpåfis. Geddonpublikummet e nåke for seg sjøl og andre festivalar kan bare drømma om å ha 90% oppmøte så tidligt på dagen.

16:30 Orden Ogan G
Orden Ogan e litt for lørdagen det VAder va på fredagen-det e straight metal, du vett ka du får-perfekt te å holda stemningen oppe i teltet.

17:10 Persefone S
Takk te Kristine så drog meg me opp på Scandic stage-for detta va heilt fantastisk! Ukjent band for meg men de blir lagt te i spillelistå nå! Sexy deilig sint metal og stemningen oppunder taket på lillescenen! Fantastisk! Ein av høydepunktene fra festivalen for min del!

Persefone

Persefone Foto: Jørgen Freim

17:45 Tyr G
Litt «norrøn» sound fra Tyr så leverte fin metal-som eg riktignok stort sett hørte fra baki merchavdelingen, klare ikke verr «på» i teltet i 8t lenger-litt pauser må til.

19:05 Wolf G
Enda et rett-frem metal band, må innrømma at eg slite litt med å skilla de fra kvarandre dagenderpå, blir litt sånn når eg ikkje har nåken særlige favorittlåtar eg får høra…

20:30 Decapitated G
Sinte sinte sinte-akkuart så eg lika det! Deiligt trykk, ut fra blokkå og rett i trynet fra start og så bare tok det seg opp derfra. Definitivt et av årets høydepunkt! Et sånt band som på retta tiå komme og drar deg ut av hvilepulsen og får deg opp på tå te resten av kvelden e øve!

21:20 Saor S
Såg de, likte de men klare ikkje tyda notatene mine skreve på «frihånd» i mørket så det e det eg har å sei om Saor….

22:05 Conception G
Et høyst uventa, etterlengta og velkommen comeback! Eg va ein av mange som gleda meg te å se Conception, og for ein konsert me fekk! Gromlåtar heile veien og fy fabian for ein stemme! Ikkje notert en flekk på lappen- eg sto bare uti folkehavet og nøyt!

Conception

Conception Foto: Jørgen Freim

23:45 Dimmu Borgir G
Dimmu Borgir e sammen med Mayhem et av de store norske bandene jeg aldri har sett live så detta gleda eg meg stort te. Nå kan det forøvrig påstås at eg ikke såg de igår heller, det va mer røyk enn fra ein middels anstendig skogbrann framme i teltet igår. Vett ikkje heilt ka eg ska sei om selve konserten-eg høre ikkje så møkje på Dimmu te vanligt, men altså-eg syns rett og slett det de leverte va mektigt. Tight fra start te slutt, brølande og tåkelagt-en makalause opplevelse. Fryktelig stas at det endelig klaffa med Dimmu på Karmøygeddon, dei har stått øverst på mange ønskelister i åravis!

Dimmu Borgir Foto: Jørgen Freim

01:10 Iron Madeèm S
Ikke sett

Lørdagen oppsummert- dra meg i øret og piss meg i flettå for ein bra dag! Fra Audrey Horne og utøve gjekk det i et og når et band som Wolf føles litt som et «hvileskjær» så vett ein at det har vært bra intensitet! Masse fantastisk musikk, fantastiske folk og når eg allerede på søndagen begynne gleda meg te neste år-da har det vært gøy for tro meg- salaten nederst i kjøleskapet så blei handla inn i februar e freshare enn meg idag…

Mine topp 5 konsertar:
Tribulation
Mors Subita
Conception
Persefone
Audrey Horne
Decapitated

Man det va jaggu ikke lett å velga 5 te den listå i år heller gett-derfor blei det faktisk 6, ingen grunn te å begrensa seg …makan så møkje fine konsertopplevelsar me fekk i år-igjen…!!!

Til slutt:
Johnny og Arild (fakårten detta kan dåkke ittekvart), Einar (jobbe for 2 sove for ein halv),Kenneth (Logistikkvidunderet) , Øyvind,Jørgen, Audun, Oddbjørn, Kristian,Raymond, Aina,Leif, Kirsten, Jane, Andreas, Joakim og alle Dere andre:

Tusen så aller hjerteligst takk skal Dere ha for nok en gang å lage en fantastisk opplevelse for oss alle. Det e et makalaust crew på Geddon som får alt te å skje når det ska skje- lyd/lys, kjøring, vakter, bartendere, ryddepersonale osv osv- heilt topp innsats!

Takk for meg for denne gang- og mens eimen av grandis og take-away ligge tjokkt øve Karmøy sa har eg og alle andre begynt å gleda oss te Karmøygeddon 2020!

Må vurdera et aent system ass….

Og sånn heilt te slutt-et bilde eg fant av meg sjøl fra den eminente Gunnlaug Broshaug -sjekk ut bildene hennes på FB-siden til Karmøygeddon Metal Festival. Det blei tatt «bedre» bilder av meg enn detta i løpet av helgå men eg føle detta har Geddonfeelingen min- på vei te ein konsert, ei øl i håndå, smilet på plass og bære klart preg av å ha sove for lite og drokke for møkje. Geddon!

Geddontryne-og geddonglis!

2 Comments on Review Karmøygeddon 2019

  1. Takk Geir 🙂 ryggen min e heilt av idag, bevege meg så ein 80-åring!

  2. Geir s gundersen // 05/05/2019 at 9:42 pm //

    Bra skreve min venn.konne ikkje gjort d bedre sjøl.sitte og hørre på wardruna akkurat nå fantastisk band spør du meg.bra festival blir heilt ødlagt i ryggen av å stå på betonggulv.og de spilte alt for høgt.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.