Review Karmøygeddon 5-7.mai 2022 Kopervik

Go stemning-og kor kul ekje nye portalen!!!

Karmøygeddon 2022. Det er 3 år siden sist. 3 år med lengsel, tårer, kvelder i fosterstilling på sofaen og en lever i undring. 3 år uten skikkelig festival, uten overstimulering av alle sanser og uten anledning til å ta alle tendenser til sosial angst ut bak låven for en siste bøtte med havre. Dette har vi enkelt sagt gledet oss til. Eg tok for sikkerhets skyld å booka ferie på mandagen for å si det sånn-og angret ikke på det….

Angående «anmeldelsene»- Dette er en publikummers betraktninger-med alkohol innabords og ørepropper i ørene, og fokuset er på min egen konsertopplevelse-det er ingen musikkanmeldelse som sådann altså…. Med 40+ band får Dere unnskylde at det blir veeeldig korte kommentarer ….. og at eg ikke rekker over på laaaangt nær alle… Og skulle jeg bomme på sjangeren på favorittbandet ditt- så må du faktisk bara leva med det…

Slik ser notatarkene ut-og det er på begge sider… lurer på om det skal være like mange band neste år…!

Dersom ikke annet er oppgitt(evt er et mobilbilde fra bak i lokalet) er bildene tatt av den dyktige og hyggelige Gunnlaug Broshaug- Tuuuuusen takk! Gunnlaug kan dere følge på instagram her!

Sender også en stor takk til Fam.Madsen som fikk meg hjem trygt hver dag- u rock!

Torsdag 5.mai

Dag 1- Eg har vel ikke gleda meg så møkje te nåke siden eg va 17- men dette vare 3*12timar inkludert vorspiel, det andra varte vel 12 sekundar inkludert forspill. Eg vil påstå at det å gå inn den nye portalen til Karmøygeddon denne dagen var nokså langt oppe på «best ever» listen min. Det va så bra at eg nesten ikke fekk noia av å verr klint innte titusenvis av folk heller itte 2 år med corona-bare nesten da, litt noia fekk eg men samtidig fekk eg dekka alle oppsparte behov for kroppskontakt og enten eg ville eller ikke. Det va nokså tett på Multiscenen ittekvart og foran store scenen og utpå ittemiddagen/kvelden!

Dag 1-og nokså tidligt på dagen vil eg nok tro…hahm

Multi Stage
15.15 – DUNBARROW
Ikke sett
16.15 – MANIMAL
Ikke sett
18.25 – IN THE WOODS
Ble 3-4 låter her i et svett og fullt Ovenpaa- og det va det jo ein grunn te at det va. ITW va fett-tungt, mørkt men med driv og trykk. Herlig metal.

Blirkje så spenstige bilder på Ovenpaa når ein ikke e så glad i å kjempa seg fram der men lyden funka bak og den!

20.00 – AEPHANEMER
Ikke sett

21.55 – DREAD SOVEREIGN
Litt urettferdig nesten å gå opp å se dessa itte Septic Flesh- hørte et par låter, litt sånn oldschool sound IMHO, ikke noe gale med det men jeg var ikke helt nedpå for det etter Septic rett og slett…..

Gassco stage:
17.00 – PARASITE INC
Årets første band for meg på festivalen og FOR en start for meg! Herlig småsint metal med deilig trykk og driv. Bra oppmøte og te å verr såpass tidlig og på ein torsdag-kanonstart for min del altså!

Parasite Inc

18.10 – DAGOBA
Litt lavere tempo på Dagoba men bra trykk her og de hadde noen herlige publikumsfrier underveis og vi geddonpublikummere er som labroderer med tennisballer når det er sånt på gang!

19.25 – MGLA
Egentlig litt mørkt for meg detta men mellom Dagoba og Septic funka det faktisk godt for min del og, litt teatralsk og «mørk» stemning så tona alt litt ned før Septic flerra det opp igjen ittepå. Såg på tskjortene at mange hadde dessa så favoritter denna dagen og de vokste faktisk godt på meg o denna timen.

20.50 – SEPTIC FLESH
EG hadde kanskje gleda meg mer te Septic Flesh enn noen andre dette året og fy i helvete så de leverte. Fra fyste strofa te siste trommeslag, herligt hardt, raske, aggressivt og på mange måter det geddon er for meg når det gjelder musikkstil/band…. Eg va nesten berga for året her eg igrunn me de fyste bandene på store scenen te nå, fyllt ut te fingerspissene med deilig metal!

Septic Flesh

22.20 – EMPEROR
– Så bare deler av denne- dvs jeg så vel egentlig ingenting av denne for det kom visst inn en lokal tåkebanke og la seg over scenen på denne konserten…men for all del, det e tungt, mørkt og med masse stemning.

24.00 – ROSS THE BOSS – Manowar show
Ikke sett- litt teit å ikke se headlinere men har aldri vært voldsomt fan av Manowar bortsett fra en periode med «Fighting the world» på repeat og når jeg fikk en mulighet til kjapp transport hjem litt tidlig klarte jeg ta meg i nakken og verr fornuftige. Slapp av, det skjedde ikke så mye mer det i år….hahm…

Oppsummering dag 1:
Hinsides bra start- bra vorspiel, bra konserter (Særlig Septic og Parasite kicka stump) og all over bare utrolig deilig å være på festival igjen selv om jeg fikk seriøst sosial overdose også- er jo helt ute av trening og jeg hadde vel mer kroppskontakt denne torsdagen enn jeg har hatt de siste 2 årene tilsammen….. Eg har sånn generelt siste 2-3 geddonene blitt litt flinkere til å ikke jage «alle» bandene og heller sette av litt tid te vorspiel- det e nåke eget med forventningane på et geddonvorspiel….

Merch/chill område- begynte å bli litt tynt for svarte tskjorter (egentlig ikke) hos meg så fekk fyllt på litt…

Fredag 6 Mai

Dag 2
Lærer-man? Nei man gjør jo igrunn ikke det. Særlig ikke når man har 3 år oppspart toskaskap så ska få utløp. Det e hardt-det e veldig hardt. Heldigvis hadde eg kjølebagen min ved siden av sengå så eg fekk henta meg litt inn før det va på tide å komma seg opp

Førstehjelpskrin aka kjølebagen ved siden av sengå. Leke ikke når det e Geddon…

– men det blei seint gett, fysste drinken kl 11, på vorsp kl 13 og på konsert kl 16…….begynne bli gammale ja…. men altså litt utpå vorspielet så våkne ein jo te…takk for kånjakken Glenn!

Multi Stage:
12.30 – BIG CITY
Ikke sett

13.20 – LUCIFER`S CHILD
Ikke sett-men dessa va det sykt månge så skrøyt av seinare på dagen så her gjekk eg glipp av nåke åpenbart…

14.20 – ATTIC
Ikke sett-også et band som fikk mye skryt etterpå

15.50 – THE SPIRIT
Disse kom anbefalt og det va nok fra nåken så kjenne meg- for sånn sint metal e jo rett opp i mi bakgata så å sei! Litt sånn rett frem enkelt og bra heavy

17:20 TULUS
Disse kom anbefalt og då måtte eg jo selvsagt sjekka de ut- slite litt med å plasserea de i sjanger men det betyr igrunn ikke nåke-fett va det ihvertfall!

20.05 – GRAVEMACHINE
AKKURAT det eg trengte etter å ha hørt noen (for meg) litt vel rolige låtar fra Soen- hardt, tung, aggressivt og sexy som faen metal. Hell yeah! (Og eg ser av notatene mine at her begynne eg å bli litt mer enn lett salongberuset gett…hahm…)

21.35 – MISPYRMING
Ennå mer sint fin metal og det e akkurat det eg lika litt utpå kvelden når grunnpromillen har passert frisk bris og det begynne å bli noen timer på bena!

Go stemning utpå fredagen foran scenen

00.50 – Reckless Roses tributeto Guns N Roses
ikke sett

Gassco Stage:
15.25 – HEIDEVOL
Ikke sett

16.35 – HARAKIRI FOR THE SKY
Dessa hadde eg gleda meg te å endelig få sett live og de skuffa ikke! Detta va rett og slett dritfett og ein herlige start for meg- Harakiri va akkurat passe sinte, eg va passe brisen og teltet va passe fullt- kinderegg på geddon der altså!

17.50 – DYNAZTY
Litt sånn rett frem straight metal her, helt greit uten at jeg fikk helt gåsehud.

19.05 – SOEN
Litt samme med Soen, mange likte de godt, for meg som var litt full, veldig på dag 2 oig hadde storkost meg med Harakiri ble det litt for «rolig» rett og slett…

20.30 – MUSTASCH
Mustach va rett og slett dritgøy! Rektignok klare eg ikke lesa notatene mine men eg huska uansett det viktigaste- det va kjempestemning, publikumsflørting så hadde gjort Charlie Harper stolt og jevnt over god stemning i teltet-som nå begynte å bli seriøst godt fyllt opp…

Mustach

22.05 – JORN
Jorn ekje heilt mi greia men altså-at fyren e dyktige og har en fantastisk stemme må eg bare sei meg enige i- før eg rusla opp for litt prat og pizza…. men det va månge så hadde gleda seg te Jorn og eg hørte ikke aent enn at de va fornøyde.

23.45 – VREID -1184 show
Vreid va heilt fantastisk- eg e i utgangspunktet ikke den største tilhengeren til «Sognametallen» men her bare leverte de så det bokstavelig talt lukta svidd…. Deilig trøkk, flammar og intensitet- eg måtte gå ca halvveis i showet for å få komt meg him og det va igrunn litt trist.

Oppsummering dag 2:
Ja hva skal jeg si- en knall dag fra det hyggelige vorspielet til kanonavslutningen til Vreid-og hjemme i noenlunde fornuftig tid så man skulle tro jeg var i god form til siste dag men neida….

Lørdag 7 Mai:
Dag 3:
Dessverre våknet jeg og var død denne dagen, noe som jo var litt upraktisk siden det va ein dag igjen av festivalen å sånt …. . Eg va faktisk såpass skuffa øve detta at eg valgte å stå opp fra de døde og ta meg ein Morgan&cola. 4t og et par drinakr te seinare klarte eg komma meg avgårde te festivalen og va igrunn nokså fornøyde med å lista meg inn kl 16….. Det va nå tross band eg har sett flere ganger før så spilte tidligt denna dagen

Multi Stage:
12.25 – PANTHEON
Litt irriterende at jeg ikke fikk med meg disse for jeg er fan men det var rett og slett for tidligt ja…mye skryt fra de som var der.

13.10 – DEATHKIN
Ikke sett

14.05 – BACKSTREET GIRLS
Herregud kan det bli mer klassisk enn Backstreet Girls og Karmøygeddon kl 14 på lørdagen? Svett, varmt, klamt, tett og deilig rockestemning. Tipper jeg da-det er jo alltid det men jeg var ikke i nærheten av å takle å stå oppå folk kl 14 denne lørdagen gett…. Jeg satser på de leverte som alltid, har ihvertfall ikke hørt annet!

16.00 – DRACONIAN
Detta e nåke av det kulaste me geddon-når du sjekke ut noe du ikke har peiling på og bare VOW SÅ FETT- og der va eg me Draconian! Tungt, litt dramaturgi, litt melodiøse partier-og herlige vokalprestasjoner, digga vekslingen mellom to forskjellige vokalstiler! Dette var absolutt en gledelig «oppdagelse» og den ruller på spotify i bakgrunnen mens jeg skriver dette og jeg fikk sikret meg en tskjorte også!

17.15 – BLOOD RED THRONE
Om Draconian imponerte va ikke Blood Red Throne langt bak- det va tungt, mørkt og herligt. Bortimot fullt hus og- herlig oppladning te Einherjer dei låtane eg fekk med meg før eg måtte ned og se vikingmetal!

18.40 – MYSTIC PROPHECY
Det va jevnt over veldig høyt nivå på Multiscenen lørdagen altså for Mystic Prophecy leverte også knall- deilig sint heavy rett i øregangane. Eg sto langt bak, drakk Morgan&Cola og hadde det sykt fint her nå-og det besta for kvelden va ennå ikke komt…

23.00 – MÅNEGARM
Såg dessa og likte de men sto i godt selskap så fekk ikke notert meg nåke visst…..e ikke te å legga skjul på at på detta punktet på dag 3 begynte det å skorta på både skriving, balanse og artikulering gett.

01.10 – BON SCOTCH Tribute to AC/DC
ikke sett

Gassco Stage:
15.15 – ECLIPSE
Fekk me meg siste 3 låtane her, bra stemning i teltet men eg vakje heilt der ennå og det va litt snilt for meg der og då rett og slett. Men gøy å se oppmøtet så tidligt på dag 3- og det e igrunn lett å se på lørdagen kim så e der bare for den dagen og kim så e på dag 3…for de sistnevnte såg i varierende grad lika slitne ut så meg…!

Eclipse

16.25 – THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA
Her må eg innrømma at eg meldte pass etter noen låter- litt sånn MGP-metal feel over det, greit nok men jeg måtte ha noen som var sinte rett og slett og det var ikke helt det NFO sendte ut. Folk så ut til å kose seg da, jeg så da vitterlig en sånn «jenkaline» eller hva det heter eller noe????!!!

17.40 – EINHERJER
Einherjer har jeg sett flere ganger de siste årene og jeg blir ikke lei- alltid profft gjennomført, alltid bra show-og alltid bra låter. Liker at de henter både fra gammelt og nytt i fin miks, men eg e jo mest glad i det nyare må eg innrømma og e såpass kjedelige at «Nor og ner» e ein høydare for meg, så får det heller bare verr at det kanskje e et litt uspennande valg av favoritt fra den rikholdige katalogen te Einherjer.

Liten 10sek mobilvideo:
IMG_0197

Einherjer

19.10 – FLESHGOD APOCALYPSE
Fleshgood va fett men eg tror eg skreiv notatene på toppen av et bosspann litt bak me baren og eg klare ikke lesa det. Men eg huska eg likte det da…

20.40 – ABBATH
Abbath er jo ikke helt min greie men altså- at han er dyktig-det kommer man ikke fra og såpass sent på lørdagen er jeg med på det meste så å si!

22.10 – SOILWORK
Soilwork…ka ska eg sei…såpass oppi promillen at eg lot meg lokka med fram nesten te scenen-og der hadde me det fint. Soilwork va heilt fantastisk-detta e heilt opp mi gata-rask sint thrash/death(???) me litt roligare partier litt sånn bittelitt innimellom… Det va ein moshgreia der o faktisk. heldigvis e eg for gammale te sånt så eg va nesten ikke me og har nesten ikke ein finger så e dobbelt så tykk som den pleier være….TippToppTommelopp (eller egentlig venstre lillefing da)

Go stemning på Soilwork

23.50 – ELUVEITIE
Eluveitie har eg sett før så eg vett ka eg får og det e jaggu meg ikke lite. Detta e gjennomprofft levert på alle nivåer- de e tross alt 2 fotballag på scenen omtrent men det går knirkefritt. Det e litt sint, litt melodiøst og rett og slett veldig bra. Det e heller ikkje feil at de har et par kvinnelige vokalister som har sånn attitude, look og vokalprestasjonar at de kan gi ei glassmaneta ein harding (pardon my karmøysk). Ein fantastiske avslutning på ein fantastiske festival…..

Maks kos på siste band ut-her står eg og stryke Leif Neverdahl på ryggen ser eg…det blirkje bedre enn siste timen denna kvelden!

Mine topp 5 konserter (ikke rangert):
Parasite Inc
Septic Flesh
Soilwork
Eluveitie
Draconian/Blood Red Thorne (oki jeg vet det ble 6 men klarte ikke velge mellom disse 2)

Kommenter gjerne dine favoritt konserter fra årets Festival her eller kommenter på Facebook!

Neste år skal jeg finne en litt annen løsning på notatene for jeg trengte ein «megapint» med rødvin for å stava meg gjennom disse nå idag og eg har jo egentlig slutta å drikka nå. Ska ihvertfall ikke drikka før neste geddon. Ok. Før neste Geddonkonsert da. Og det e jo 12 dager te. Tror eg komme meg te dess.

Til slutt:
Johnny og Arild (fakårten detta kan dåkke ittekvart), Einar (jobbe for 2 sove for ein halv),Kenneth (Logistikkvidunderet) , Øyvind, Ole Johnny, Hanne, Gunnlaug, Audun, Oddbjørn, Kristian,Raymond, Aina, Leif, Kirsten, Jane, Andreas, Gunn Lillian , Saga, Kurt og alle Dere andre som jeg ikke kom på akkurat nå:

Tusen så aller hjerteligst takk skal Dere ha for nok en gang å lage en fantastisk opplevelse for oss alle. Det e et makalaust crew på Geddon som får alt te å skje når det ska skje- lyd/lys, kjøring, vakter, bartendere, ryddepersonale osv osv- heilt topp innsats!

Linn Kristin Johannessen har skrevet dette fine diktet om Karmøygeddon som jeg frekt og freidig rapper fra Fjaseboken
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
Tribute to Geddon

Dei kallar det
eit hyggeligare helvete
Og det stemmer
Eit fargerikt kaos
av folk kledd i svart
og breie smil
Musikken
dundrar i våre øyrer
og fyller våre hjarter
Frå sola stig opp
til månen er einaste lyspunktet
på den beksvarte himmelen
Og om du kjem åleine
går du aldri einsam
For her
er du heime

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Linker:
Review 2019
Karmøygeddons hjemmeside

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.