SEO: Youtube fjerner dofollow

De siste endringene for Youtube (som begynte litt før jul 2011) har medført en betydelig endring i Youtubes verdi for SEO for de som har brukt dette bevisst. Som vel de fleste har visst har «vanlige» lenker i Youtube vært nofollow lenge- men mange har fått med seg at den ene linken man kunne ha på kanalinfoen sin (se bilde) var dofollow. Denne linken kunne fort bli verdifull, fordi med en noenlunde populær youtubekanal fikk man fort en anstendig PageRank(PR) på kanalen, og dermed en verdifull link til nettsiden man linket til.

Denne muligheten er nå dessverre fjernet, og det er nok endel med slike kanaler med PR5+ som vil lide litt av den endringen. Fortsaqtt vil kanalen din ha PageRank, den kan fortsatt bli høy ganske fort-men uten samme verdien. Da tenker jeg på verdien for SEO for din nettside selvsagt, for søk i Google vil jo verdien være der akkurat som før, og for mange er jo dette det viktigste tross alt-Youtube er jo en videoside, ikke en hjelpeside for andre nettsider.

Tidligere dofollow link fra din youtubekanal…

Har du aldri tenkt på PR på Youtubekanalen din er du mest sannsynlig ikke alene, men det er faktisk verdt litt innsats om du skal satse litt på Youtube og ønsker at videoene dine skal sees av flest mulig-og det er vel mye av grunnen til at man legger videoer der tross alt. For Youtubekanalen din gjelder det samme som for annet i denne sammenhengen-skaff innlinker-og her er det ET VIKTIG POENG:

Linken du skal bruke ser slik ut: youtube.com/user/BRUKERNAVN
ikke youtube.com/BRUKERNAVN
For f.eks min kanal for fiskevideoer blir det slik: Mine fiskevideoer

En annen mulighet for å øke PR kan være å legge igjen kommentarer (HUSK-ALDRI SPAM ALLTID SKRIV GODE KOMMENTARER!) på kanaler med høy PR som er relevante for din kanal. Jeg er usikker på om dette vil være en mulighet fremover og om disse vil ha intern dofollow-verdi, men som alltid-husk at også nofollowlinker har en verdi-kanskje skaffer de deg en abbonnent, som igjen skaffer noen nye seere osv osv…hold hjulet igang!

Jeg anbefaler Tradetracker som et fint supplement til dine eksisterende programmer for inntjening-klikk affiliatebanner for mer info

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Anonym
  2. Ny strategi etter penguin

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.